Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Hoe kies je de juiste steenwolmatten?

Bij de keuze voor een steenwolmat, ook wel substraatmat genoemd, is de soort teelt de belangrijkste factor. Voor iedere teelt zijn er verschillende steenwolmatten mogelijk, maar niet alle matten zijn geschikt voor dezelfde teelt. Elke teelt heeft namelijk weer zijn eigen wensen en verwachtingen, waar een steenwolmat op aansluit. Denk bijvoorbeeld aan een snelle doorworteling van de plant, of een volledig stuurbaar substraat. Ook is de keuze afhankelijk van het gewenste gebruik: de ene mat is bruikbaar voor eenjarig gebruik, terwijl andere matten ook meerdere jaren gebruikt kunnen worden. 
 • Grotop Master

  Eenjarige mat, herverzadiging tot 72%, optimaal stuurbereik, meer rendement uit klimaat management, robuuste en sterke planten, duurzaam gebruik van water en voedingsstoffen, geschikt voor tomaat.

  Lees meer
 • Grotop Master Dry

  Eenjarige mat, grove vezelstructuur en hoge dichtheid, generatieve gewasreactie, breed stuurbereik, snelle verversing bij drain, gezonde wortels en sterk gewas, geschikt voor tomaat en aubergine.

  Lees meer
 • Grotop Expert

  Eenjarige mat, verticale vezelstructuur, snelle ontwikkeling bladoppervlak, maximale productie en kwaliteit, breed stuurbereik, volledige controle, geschikt voor Precision Growing, geschikt voor tomaat, paprika en komkommer.

  Lees meer
 • Grodan Vital

  Eenjarige mat, snelle herverzadiging binnen veilig stuurbereik, verzekerd aanbod van water en voeding, eenvoudige watergift, snelle en uniforme gasontwikkeling, efficiënte WG- en EC-correctie, geschikt voor tomaat, paprika, komkommer en aubergine.

  Lees meer
 • Grodan Vital Dry

  Eenjarige mat, gelijkmatige waterverdeling, generatieve gewasreactie, snelle en stabiele EC-correctie, snelle weersafhankelijke reactie, hoge irritatie efficiëntie, geschikt voor paprika, komkommer en aubergine.

  Lees meer
 • Grodan Prestige

  Eenjarige mat, snelle inworteling, volledige doorworteling, groeikrachtig gewas jaarrond in balans, gemakkelijke en effectieve sturing van WG en EC, geschikt voor tomaat en komkommer.

  Lees meer
 • Flortop Rosa

  Meerjarige mat, extra stevigheid, optimaal stuurbaar, perfecte doorworteling, goede plantbalans in elke teeltfase, optimale verversing, minder drain, geschikt voor roos.

  Lees meer
 • Grodan Vitaflor

  Meerjarige mat met lange levensduur, meest stevige structuur, herverzadiging tot 70%, eenvoudige watergift, groeikracht en uniform gewas, snelle verversing, geschikt voor roos.

  Lees meer
 • Grodan Grofit

  Meerjarige mat, homogene verdeling van water en voeding, groeikrachtige en vegetatieve start, snelle inworteling en weggroei, sturing in alle seizoenen, eenvoudig oogsten door vaste schijf, geschikt voor gerbera.

  Lees meer
 • Grocube

  Meerjarig gebruik, hydrofiele vezel die water aantrekt, luchtig en droog substraat, optimale benutting substraatvolume, structuurbehoud, meer groeikracht door snelle doorworteling, geschikt voor anthurium, cymbidium en hortensia.

  Lees meer
 • Grodan Delta plug

  Voor snijbloemen en groenteteelt, goed stuurbare opkweek, gelijkmatige waterverdeling, utstekende wortelontwikkeling.

  Lees meer
 • Grodan SBS

  Voor groente- en sierteelt, voor kieming en eerste opkweekfase, uniforme opkomst en plantkwaliteit, goede lucht- en waterhuishouding, gelijkmatige beworteling.

  Lees meer
 • Plantop

  Sterke trosontwikkeling, sterke bloemontwikkeling, regelmatige bloeiopvolging, compacte plantontwikkeling, volledig en sterk vertakt wortelgestel, veel wortelpunten, beheersing plantontwikkeling d.m.v. watergift, geschikt voor roos, gerbera, anthurium, cymbidium en hortensia.

  Lees meer

GroSens

Om nog meer uit de teelt te halen, kun je gebruik maken van een GroSens systeem. Dit is een meetinstrument voor telers dat Precision Growing mogelijk maakt door middel van nauwkeurige metingen en gedetailleerde weergave van het watergehalte (WG), de elektrische geleidbaarheid (EC) en de temperatuur in de steenwolmatten. Lees hier meer over het GroSens systeem. 


 

___

Whitepaper "Substraatmatten: van kiezen tot recyclen"

Substraatmatten


Substraatmatten hebben een grote invloed op de wortelontwikkeling van een plan en daarom spelen ze een grote rol in het teeltproces. Met dit whitepaper weet je precies welke substraatmat bij je gewas past en hoe je met een substraatmat om moet gaan. 


Download
Vragen over steenwolmatten

Heb je vragen over een bepaalde steenwolmat, of wil je graag een advies op maat? Neem dan contact op met teeltwisselingsspecialist Martin Meuldijk via onderstaand formulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.

Martin MeuldijkOver Martin Meuldijk

Martin Meuldijk heeft al ruim 20 jaar ervaring in de glastuinbouw, zowel nationaal als internationaal. Sinds 2016 werkt hij bij Royal Brinkman als productspecialist voor de thema's Teeltwisseling en Service artikelen. Hij helpt telers graag om het beste uit hun teelt te halen. Zijn aanpak? 'Doen wat je zegt en zeggen wat je doet: dat is mijn motto. Ik vind het dan ook heel belangrijk om altijd een goed en eerlijk advies te geven.'


Do not delete this link