Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Mechanisatie    Empas spuitwagens

Empas spuitapparatuur

Met Empas spuitwagens en motorvatspuiten kun je snel en eenvoudig grote kasoppervlaktes behandelen. De handige spuitwagens zijn er in allerlei soorten en maten. Naast spuitwagens kun je bij Royal Brinkman ook terecht voor spuitbomen, spuithaspels, spuitmasten en onderdelen. Heb je vragen? Onze specialisten helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.

Empas spuitwagens


  • Bekijk de (af)levering van... Empas spuitapparatuur

    In deze aflevering gaan we langs bij Empas, producent van hoogwaardige kwaliteit spuitapparatuur voor de professionele tuinbouw. Denk bijvoorbeeld aan spuitwagens, spuitbomen, spuitmasten en reinigingsmachines. Middels praktische, gebruiksvriendelijke, en klant specifieke oplossingen spelen zij in op de wens van de professionele teler.

Empas spuitwagens voor de professionele tuinbouw

Empas spuitapparatuur staat bekend om de eenvoud, het praktische gebruik en de veiligheid; zowel in de sierteelt, groenteteelt als perk- en potplantenteelt. Bij het kopen van een spuitwagen is het handig om rekening te houden met een aantal zaken. Empas spuitwagens zijn namelijk verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: 3-wiel en 4-wiel spuitwagens. Bovendien dien je rekening te houden met andere factoren als:
  • Oppervlakte: aangezien niet iedere kas dezelfde oppervlakte heeft, is het van belang om in kaart te brengen hoe groot de te spuiten oppervlakte is. Aan de hand hiervan moet je meer of minder spuitvloeistof aanmaken wat weer invloed heeft op de grootte van de spuittank;
  • Hoogte van het gewas: voornamelijk belangrijk wanneer je het gewas wilt bespuiten met behulp van een spuitboom;'
  • Lengte van paden: de lengte van een pad, tralie of kap is belangrijk voor de hoeveelheid spuitslang die je nodig hebt voor een spuitwagen;
  • Spuitvloeistof en druk: afhankelijk van het te verspuiten spuitvloeistof en druk kies je een membraam- of plunjerpomp.
Met behulp van een Empas spuitwagen rijd je door de kas heen om het gewas te spuiten. Naast de spuitwagens op luchtbanden kun je ook kiezen voor een spuitwagen op het buisrailsysteem, handmatig of volautomatisch zoals de Meto spuitrobot.

Reiniging en onderhoud Empas spuitwagen

Na het gebruik van de spuitwagen is het belangrijk deze goed te reinigen. Slechte reiniging kan er voor zorgen dat gewasbeschermingsmiddelen op plekken komen waar ze niet gewenst zijn. Hierdoor kan er gewasschade ontstaan. Jouw Empas spuitwagen reinigen heeft verschillende voordelen. Het reinigen zorgt voor een langere levensduur van je Empas spuitapparatuur. Echter dien je ook regelmatig onderhoud uit te voeren vanwege verzekeringsredenen. Wanneer je spuitapparatuur ouder is dan drie jaar dan dient je apparatuur om de drie jaar SKL gekeurd te worden. Hieronder worden spuitwagens, horizontale en verticale spuitbomen, spuitrobots en spuitbomen die aan een monorail zijn gekoppeld, verstaan.

Onderdelen Empas spuitwagen

Naast de complete spuitwagens koop je ook onderdelen voor Empas spuitapparatuur op royalbrinkman.nl. Met de Onderdelenzoeker vind je eenvoudig jouw benodigde onderdelen voor Empas spuitwagens, pompen en spuitbomen en spuitmasten.

Empas spuitapparatuur kopen

Ben je op zoek naar meer informatie over Empas spuitapparatuur of wil je graag persoonlijk advies op maat? Royal Brinkman is jarenlang dealer van Empas Spuitapparatuur. Neem contact op met onze specialisten van de afdeling Mechanisatie. Zij adviseren je graag over de juiste apparatuur, zodat je ervan verzekerd bent om jouw gewas te beschermen en plagen en ziektes te bestrijden. 


Do not delete this link