Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Mechanisatie    Meet- en weegapparatuur

Meet- en weegapparatuur

Meet- en weegapparatuur is van groot belang in de professionele glastuinbouw. Met behulp van deze meet- en weegwaarden is het sturen van de teelt een stuk eenvoudiger. Bij Royal Brinkman vind je een breed assortiment meet- en weegapparatuur voor de professionele tuinbouw.
 • Hoe kalibreer je een pH-meter?

  De vloeistoffen in de elektrode van een pH-meter verouderen naar mate de meter langer in gebruik is. Hierdoor ontstaat een meetfout in het instrument. Dit los je op door de pH-meter te kalibreren. Lees hier hoe je dit doet. 

  Lees verder
 • Welk onderhoud heeft de sensor van een pH-meter nodig?

  Door de sensor van je pH-meter goed te onderhouden, verleng je de duur van het meetinstrument en zorg je ervoor dat metingen zo nauwkeurig mogelijk zijn. Lees hier welk onderhoud de sensor van een pH-meter nodig heeft. 

  Lees verder
 • Hoe kalibreer je een EC-meter?

  Naarmate de EC-meter langer in gebruik is, kan er door vervuiling en slijtage aan de elektrode een meetfout in het instrument ontstaan. Dan is kalibratie nodig. Lees hier hoe je een EC-meter kalibreert. 

Meetapparatuur in de tuinbouw

In de kas kunnen veel verschillende waardes worden gemeten. Bij Royal Brinkman vind je onder andere meetapparatuur voor diverse belangrijke waarden:
 • pH-waarde: de pH waarde is van groot belang om de zuurgraad van een vloeistof of de grond te meten. Wanneer je namelijk een te hoge of te pH hebt in het gewas dan is de kans groot op gebreksverschijnselen. Royal Brinkman biedt diverse pH meters aan om de pH in het gewas te meten. Mocht je de pH bij willen sturen? Onze specialisten zetten alle tips op een rij;
 • EC-waarde: de EC waarde staat voor de elektrische geleidbaarheid van de opgeloste elementen in water.  Deze EC-waarde bepaalt hoe gemakkelijk een plant water op kan nemen. In ons assortiment vind je diverse EC-meters. 
 • CO2: CO2 bevordert de groei van planten. Daarom is het van groot belang dat CO2 voldoende in de kas aanwezig is. Met behulp van een CO2 meter meet je de hoeveelheid CO2 in de kas, waardoor je kan bijsturen waar nodig. Bij Royal Brinkman vind je diverse CO2 meters voor de professionele tuinbouw.
 • Vocht: vocht is enerzijds belangrijk voor de groei van het gewas, maar anderzijds kan teveel vocht ook leiden tot schadelijke effecten van overwateren. Daarom is het belangrijk om regelmatig het vochtgehalte te meten. Ook voor het meten van vocht heeft Royal Brinkman diverse vochtmeters in haar assortiment. 
Naast bovenstaande meetwaarden biedt Royal Brinkman ook lichtmeters, thermometers en regenmeters aan voor de professionele tuinbouw. Wanneer je meetapparatuur regelmatig gebruikt, is het van groot belang om de meter regelmatig te kalibreren om fouten in de meetgegevens te voorkomen. Onze specialisten schreven diverse artikelen over het kalibreren van onder andere een pH of EC meter.  

Weegapparatuur in de tuinbouw

Naast het meten van diverse factoren, is het in met name groente- en fruitteelten van groot belang om de vruchten te wegen. Met behulp van bijvoorbeeld een elektrisch weegschaal kun je het gewicht van de vrucht wegen. Hierdoor weet je of de geoogste producten voldoen aan de kwaliteit en eisen. Ook voor een elektrische weegschaal geldt dat je deze regelmatig moet kalibreren. Onze specialisten schreven een artikel over het kalibreren van een weegschaal.

Meet- en weegapparatuur kopen?

Ben je van plan om nieuwe meet- en weegapparatuur te kopen? Neem dan contact op met één van onze specialisten van Mechanisatie. Onze specialisten adviseren je graag over de juiste apparatuur.
Do not delete this link