Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Do not delete this link

Bindmachines

Een bindmachine wordt in de glastuinbouw vaak gebruikt voor het binden van bossen bloemen en groenten. Een bindmachine zorgt voor een efficiënt bundel proces en vervangt het handmatig bundelen. Bij het op de juiste manier gebruiken en onderhouden kan een bindmachine tot wel 25 jaar meegaan. Ontdek het diverse assortiment bindmachines.Een bindmachine wordt in de glastuinbouw vaak gebruikt voor het binden van bossen bloemen en groenten. Een bindmachine zorgt voor een efficiënt bundel proces en vervangt het handmatig bundelen. Bij het op de juiste manier gebruiken en onderhouden kan een bindmachine tot wel 25 jaar meegaan. Ontdek het diverse assortiment bindmachines.
8 product(en) gevonden
Do not delete this link

Bindmachines in de tuinbouw

Een bindmachine wordt in de glastuinbouw vaak gebruikt voor het binden van bossen bloemen, maar ook voor het binden van groenten en industriële producten. De arm van de bindmachine draait het elastiek om het product, vervolgens wordt er een knoopje ingelegd en het elastiek afgeknipt. De bindmachine kan met een knop bediend worden of automatisch ingesteld worden op de gewenste capaciteit per uur. Ook is het belangrijk om te kiezen voor een goede kwaliteit en samenstelling van het elastiek. 

Onderhoud bindmachines

Het is belangrijk dat de bindmachine in een schone omgeving is geplaatst, en regelmatig wordt schoongemaakt. Door zand en vuil zal de machine eerder toe zijn aan onderhoud of vervanging van de onderdelen. Bij goed onderhoud en gebruik van de bindmachine kan de machine tot wel 25 jaar mee gaan. Ook is het belangrijk om de timing van de bindmachine in de gaten te houden. Het tijdig vervangen van slijtage gevoelige onderdelen helpt de juiste timing aan te houden. Een bosje bundelen is één slag, raadpleeg de gebruiksaanwijzing of stel je vraag aan onze specialist. 

Cyklop Elastiekbinder

Bij Royal Brinkman kun je terecht voor diverse bindmachines, waaronder ook de Cyklop elastiekbinder. De FQC 2 elastiekbinder is de laatste ontwikkeling op het gebied van moderne bindtechniek. De bindmachine is voorzien van de AXRO klem- en knooptechniek die zijn betrouwbaarheid in de loop der jaren ruimschoots bewezen heeft. De elastiekbinder is voorzien van een vernieuwd “inwerper” mechanisme, welke ervoor zorgt dat ondanks een te vroege bindtiming het product toch goed wordt gebonden. Deze unit is tevens uitgevoerd met een knoper- vrijgave systeem, waarmee de knoop gecontroleerd wordt vrijgegeven. Hierdoor wordt er minimaal aan het product getrokken, waardoor er geen beschadiging optreedt. De binder is geschikt voor het handmatig bundelen van producten, zoals bloemen, buizen en kabels en vele andere producten.

The Fresh Sealer

The Fresh Sealer is een machine die gebruikt wordt voor het snel en eenvoudig geautomatiseerd tapen van boeketten. De watervaste kwaliteitstape die gebruikt wordt is gelijk aan de wereldwijd bekende Innoseal die u mogelijk kent van de professionele zaksluitingen in bakkerijen en supermarkten. Met één set Innoseal sluit je tussen de 1800 – 2000 boeketten of bossen bloemen. Het vervangen van deze set kost je slechts 60 seconden, dit zogt voor een verhoging van de productie. 

Bindmachine kopen

Bij Royal Brinkman kun je terecht voor diverse bindmachines. Wil je een advies over de juiste bindmachine? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

Do not delete this link