Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Mechanisatie    Pompen

Pompen

Pompen worden in de professionele tuinbouw gebruikt voor diverse doeleinden. Voor beregeningspompen, doseerpompen, waterstraalpompen en dompelpompen ben je bij Royal Brinkman aan het juiste adres. 

Pompen in de tuinbouw

In de tuinbouwsector worden pompen gebruikt voor met name het pompen van water en voeding. Royal Brinkman biedt onder andere pompen voor beregening- en druppelinstallaties, eb- en vloedsystemen. Ook voor storingen en onderhoud kun je terecht bij één van onze service monteurs. 

Assortiment pompen

Het assortiment pompen bestaat uit verschillende pompen:
  • Beregeningspomp: beregeningspompen zijn geschikt voor de toevoer en het verplaatsen van water. Ook de toevoer van kunstmest, voedingsmiddelen kunnen door middel van een beregeningspomp worden verspreid.
  • Doseerpomp: doseerpompen worden in de tuinbouw gebruikt voor het doseren van bijvoorbeeld desinfectiemiddelen met als doel virussen en schimmels te doden.
  • Dompelpomp: dompelpompen worden voornamelijk gebruikt om overtollig water – zoals drainagewater of regenwater - weg te pompen. 
  • Iwaki magneetpomp: Iwaki magneetpompen zijn centrifugale pompen waarbij het pompgedeelte aangedreven wordt door een magneet. Iwaki pompen worden gebruikt voor het transport en de circulatie van chemicaliën. 
  • Circulatiepomp: circulatiepompen worden gebruikt voor de doorstroom van warm water bij verwarmingsinstallaties. 
  • Waterstraalpomp: met een waterstraalpomp worden vloeistoffen continu toegevoegd aan de waterstroom. Waterstraalpompen werken op het Venturi-effect: door middel van de vernauwing wordt de snelheid van de vloeistof verhoogd waardoor de druk daalt en een vacuüm ontstaat. 
  • Tuinberegeningspomp: tuinberegeningspompen worden gebruikt om de tuin en het gazon te besproeien. 
Vragen over het kiezen van de juiste pomp? Neem dan contact op met één van onze Techniek specialisten. 

Onderdelen pompen

Ben je op zoek naar onderdelen voor jouw pomp? Gebruik dan de Onderdelenzoeker en vind in drie stappen het juiste onderdeel!
Do not delete this link