Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Mechanisatie    Spuitapparatuur

Spuitapparatuur tuinbouw

Spuitapparatuur wordt wereldwijd gebruikt om bestrijdingsmiddelen te spuiten in het gewas. Naast het spuiten van gewasbeschermingsmiddelen worden de gewasbeschermingsmiddelen verneveld middels geschikte spuitapparatuur. Bij Royal Brinkman vind je een breed assortiment spuitapparatuur voor de professionele tuinbouw.

Spuitapparatuur aanbevolen door onze specialisten

Spuitapparatuur tuinbouw voor de professionele teler

De juiste spuitapparatuur is voor telers van groot belang om de gewasbeschermingsmiddelen toe te dienen aan het gewas en ziektes en plagen buiten de deur te houden. Binnen het assortiment wordt onderscheid gemaakt in hoog en laag volume spuitapparatuur. Naast de hoeveelheid druk is het ook van belang om een keuze te maken uit spuitapparatuur dat geheel automatisch wordt bediend zoals bijvoorbeeld een Meto spuitrobot of spuitapparatuur dat je handmatig bedient in combinatie met een spuitlans of spuitpistool, waaronder een Empas spuitwagen, Birchmeier rugspuit of slanghaspels. Op zoek naar nieuw spuitapparatuur voor het toedienen van bestrijdingsmiddelen? Royal Brinkman biedt een breed assortiment spuitapparatuur voor de professionele tuinbouw. In ons assortiment vind je onder andere spuitapparatuur van gerenommeerde merken als Empas, Berg Hortimotive, Pulsfog, Enbar, Birchmeier, Teejet, Ripa en Alumax.

Hoog volume spuitapparatuur

Hoog volume spuittechnieken maken gebruik van veel spuitvloeistof. Onder deze techniek vallen zowel spuitbomen als spuitpistolen die worden gebruikt om gewasbeschermingsmiddelen te verspreiden. Spuitpistolen en spuitbomen worden onder andere gebruikt voor een Berg Hortimotive Meto spuitrobot, Empas spuitwagens (motorvatspuit) en spuithaspels in combinatie met een buisrailwagen. Empas motorvatspuiten worden wereldwijd gebruikt voor het toedienen van gewasbeschermingsmiddelen. De spuitwagens bestaan uit een hogedrukpomp en een vloeistoftank, waardoor het gewas eenvoudig met het gewasbeschermingsmiddel kan worden behandeld. Echter heb je met een spuitwagen in tegenstelling tot een laag volume techniek veel water nodig, waardoor het gewas vaak langer nat blijft. Daarnaast is voor een hoog volume spuittechniek vaak een grotere investering nodig en kost het meer arbeid in vergelijking tot laag volume spuitapparatuur als een Pulsfog en Enbar LVM.

Laag volume spuitapparatuur

Naast hoog volume spuittechnieken wordt een laagvolume spuittechniek - zoals een ruimtebehandeling - ook vaak toegepast in een gesloten ruimte. Bij Royal Brinkman vind je diverse spuitapparatuur voor ruimtebehandeling zoals een Pulsfog of Enbar LVM. Middels deze twee apparaten worden gewasbeschermingsmiddelen in een ruimte verneveld. Aangezien ruimtebehandeling een spuittechniek is die veel gebruikt wordt, hebben onze specialisten een artikel geschreven over de voor- en nadelen van ruimtebehandeling. Naast de voor- en nadelen schreven onze specialisten ook een artikel over het verschil tussen foggen en LVM. Weten welk middel je kan gebruiken voor deze laag volume spuittechnieken? Raadpleeg dan onze spuitadvieskaarten per teelt. 

Onderhoud van spuitapparatuur

Spuitapparatuur, - apparaten waarbij chemische of biologische gewasbeschermingsmiddelen worden verneveld of gespoten - dient SKL gekeurd te worden. Tijdens deze keuring wordt gekeken naar de werking, veiligheid en milieu-eisen van de spuitapparatuur. Met behulp van een SKL keuring verleng je de levensduur en wordt de kans op storingen kleiner. De frequentie van een SKL-keuring is afhankelijk van het type apparatuur. Wil je hier meer over weten of ben je benieuwd naar welke apparaten SKL gekeurd dienen te worden? Raadpleeg dan ons artikel over SKL-keuringen en maak een afspraak met één van onze monteurs.

Spuitapparatuur tuinbouw kopen

Wil je nieuwe spuitapparatuur aanschaffen? Neem dan contact op met één van onze specialisten Mechanisatie. Zij adviseren je graag geheel vrijblijvend over de verschillende mogelijkheden hoog- en laag volume spuitapparatuur voor de tuinbouw. Ben je op zoek naar onderdelen voor je spuitapparatuur? Middels de Onderdelenzoeker vind je in drie stappen je benodigde onderdelen voor jouw spuitapparatuur. 
Do not delete this link