Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Mechanisatie    Spuitapparatuur

Spuitapparatuur

Spuitapparatuur wordt wereldwijd gebruikt om gewasbeschermingsmiddelen toe te dienen. Bovendien wordt spuitapparatuur ook gebruikt voor het reinigen of vernevelen van middelen. Royal Brinkman biedt een breed assortiment spuitapparatuur voor de professionele tuinbouw.
 • Waar moet ik op letten als ik een spuitwagen koop?

  Spuitwagens zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Bij het kopen van een spuitwagen dien je rekening te houden met een aantal zaken. Onze specialist zet de aandachtspunten op een rij. 

  Lees verder
 • Onderhoudsvideo's

  Goed onderhoud van machines en apparaten is van groot belang om storingen te voorkomen en een veilige werkomgeving te kunnen waarborgen. Bekijk hier onderhoudsvideo's voor verschillende machines en apparaten. 

  Lees verder
 • Spuittabel voor het Ripa spuitpistool

  Om nauwkeurig te berekenen hoeveel spuitvloeistof je verspuit bij het gebruik van een Ripa spuitpistool, dien je op de hoogte te zijn van de afgifte in combinatie met verschillende soorten nozzles. Bekijk hier de spuittabel. 

  Lees verder

Spuitapparatuur in de tuinbouw

Gewasbeschermingsmiddelen kunnen op diverse manieren worden toegepast. Enerzijds is het mogelijk om gewasbeschermingsmiddelen te spuiten op het gewas middels een hogedruk spuittechniek en anderzijds kan het ook zijn dat gewasbeschermingsmiddelen moeten worden verneveld middels een Enbar LVM of Pulsfog. Bovendien kun je ook een keuze maken voor spuitapparatuur dat geheel automatisch wordt bediend zoals bijvoorbeeld een Meto spuitrobot. Daarentegen biedt Royal Brinkman ook spuitapparatuur die handmatig bediend moeten worden in combinatie met een spuitpistool, waaronder een Empas spuitwagen, Birchmeier rugspuit of slanghaspels. 

Hoogvolume spuitapparatuur

Empas spuitwagens worden wereldwijd gebruikt voor het toedienen van gewasbeschermingsmiddelen. De spuitwagens bestaan uit een hogedrukpomp en een vloeistoftank, waardoor het gewas eenvoudig met het gewasbeschermingsmiddel kan worden behandeld. Echter heb je in tegenstelling tot een laagvolume techniek veel water nodig, waardoor het gewas vaak langer nat blijft. Met behulp van een spuitpistool wordt de spuitvloeistof verspreid. Weten welke spuitpistool geschikt is voor jouw teeltsituatie? Onze hebben alle tips op een rij gezet voor het kiezen van het juiste spuitpistool.

Laagvolume spuitapparatuur

Naast hoogvolume spuittechnieken is ruimtebehandeling een laagvolume spuittechniek. Bij Royal Brinkman vind je diverse spuitapparatuur voor ruimtebehandeling zoals een Pulsfog of Enbar LVM. Middels deze twee apparaten worden gewasbeschermingsmiddelen in een ruimte verneveld. Aangezien ruimtebehandeling een spuittechniek is die veel gebruikt wordt, hebben onze specialisten een artikel geschreven over de voor- en nadelen van ruimtebehandeling. Naast de voor- en nadelen schreven onze specialisten ook een artikel over het verschil tussen foggen en LVM. Weten welk middel je kan gebruiken voor deze technieken? Raadpleeg dan onze spuitadvieskaarten

Spuitapparatuur kopen

Wil je spuitapparatuur kopen, maar weet niet welke techniek geschikt is voor jouw teeltsituatie? Neem dan contact op met één van onze specialisten Mechanisatie. Zij adviseren je graag geheel vrijblijvend over de verschillende mogelijkheden met betrekking tot spuitapparatuur. 
Do not delete this link