Winkelmandje
0 product(en)
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Hét online platform voor de tuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten Wereldwijde levering

Nieuws

 • Radio 538 en Q-music best beluisterde radiozenders
  Radio 538 en Q-music best beluisterde radiozenders in de tuinbouwRadio 538 en Qmusic zijn de best beluisterde radiozenders in de tuinbouwsector. Dat blijkt uit onderzoek van Sol4. Uit de peiling blijkt Radio 538 de meest beluisterde radiozender te zijn gevolgd door Q-Music, Radio Veronica, NPO Radio 2 en NPO 3FM. De top 5 komt niet overeen met de landelijke luistercijfers van radio.

 • Levering biologie rond Hemelvaartsdag
  Met Hemelvaartsdag in het vooruitzicht wordt uw aandacht gevraagd voor afwijkende bestel- en leverdagen in deze periode. Om u ook in deze periode van vers materiaal te kunnen voorzien, zullen de onderstaande bestel- en levermomenten worden aangehouden. 

 • CLP-verordening per 1 juni 2017 van kracht
  CLP-verordening per 1 juni 2017 van krachtPer 1 juni 2017 moeten alle etiketten van chemische gewasbeschermingsmiddelen, biociden, meststoffen en andere producten die chemische stoffen bevatten, voorzien zijn van een etiket dat voldoet aan de CLP-verordening. Hiermee komt een einde aan de overgangstermijn die gold voor producten die voor 1 juni 2015 in de handel waren gebracht. 

 • Betere lichtbenutting met difuus coating
  Betere daglichtbenutting in Alstroemeria met diffuus coatingIn 2016 voerde Plantlighting een praktijkmonitoringsproef uit bij Alstroemeria kwekerij H.W. Tesselaar. Het doel van deze proef was om te achterhalen of een diffuus coating met hoge lichttransmissie op het kasdek het lichtrendement voor fotosynthese en groei kon verbeteren. 

 • De week van... Rob
  De week van... RobRegelmatig - en in sommige gevallen zelfs dagelijks - heb je als teler contact met onze Royal Brinkman medewerkers. Hoog tijd dus om hen eens wat beter te leren kennen! In "De week van..." nemen onze medewerkers je een week mee op pad. Afgelopen week was het de beurt aan Rob. Als storings- en onderhoudsmonteur is hij vaak ‘de redder in nood’ voor telers. Kijk je mee naar zijn week?
 • Nemasys C in de hoofdrol tegen Duponchelia
  Nemasys C in de hoofdrol tegen DuponcheliaIn de sierteelt is de rups van de mot Duponchelia fovealis een ware plaag aan het worden. Door het wegvallen van effectieve middelen ziet de rups zijn kans schoon. Gelukkig zijn er biologische alternatieven die de plaag sterk kunnen inperken: met het aaltje Steinernema carpocapcae in Nemasys CProplanta Forte 25L (Synvital) in de hoofdrol. 

 • Onderdelen zoeken was nog nooit zo eenvoudig!
  OnderdelenzoekerBegin dit jaar introduceerde Royal Brinkman de Onderdelenzoeker. Met deze handige tool kunnen telers eenvoudig en in slechts drie stappen het juiste onderdeel voor een machine of installatie vinden. Maar Royal Brinkman biedt telers steeds meer rust & gemak, want sinds de introductie van de Onderdelenzoeker is deze tool steeds verder verbeterd en uitgebreid!

 • Blog: 'Schrap het gedoe, vergroot het gemak!'
  Slim inkopen, hoe doe je dat?Klanten verwachten meer en meer van bedrijven op het gebied van bestelgemak. Onze klanten dus ook, want niemand heeft zin in gedoe. Sterker nog: uit verschillende onderzoeken blijkt dat bestelgemak steeds belangrijker wordt – misschien zelfs wel belangrijker dan prijs.

 • Glashelder: Opmars rupsen in de kiem gesmoord
  Glashelder: Opmars rupsen in de kiem gesmoordDe problemen met rupsen in snijbloemen nemen toe. Omdat een aantal middelen is weggevallen, zien we een opmerkelijke opmars van één van de oudste biologische middelen: Turex op basis van de bacterie Bacillus thuringiensisRocket EC (12x1) 1 ltr. De mini-gerberatelers Kees & Mari-jan Mans hebben er goede ervaringen mee.

 • Tijdelijke vrijstelling voor Dazide Enhance
  Tijdelijke vrijstelling voor Dazide EnhanceVoor het knelpunt groeiregulatie voor de onbedekte pot- en containerteelten van hortensia, Viburnum, chrysant, azalea en aster is voor de zomerperiode een vrijstelling toegekend aan het middel Dazide Enhance (8962N, werkzame stof daminozide 85%). De vrijstelling geldt voor 120 dagen, tussen 15 mei en 12 september 2017.

 • Stichting SKAL presenteert nieuwe inputlijst
  Stichting SKAL presenteert nieuwe inputlijstStichting SKAL presenteerde begin april een nieuwe inputlijst met gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen die geëvalueerd zijn en gebruikt mogen worden in biologische teelten in Nederland. Het aantal middelen op de nieuwe inputlijst is ruim verdubbeld ten opzichte van de oude lijst. Deze toename toont aan dat de biologische sector in actie is gekomen om de lijst vollediger te maken.
 • Drygair lost vochtprobleem op bij Van Koppen
  Reuzenvochtvreter Drygair lost vochtprobleem op bij Robert van KoppenCherrytomatenteler Robert van Koppen startte in januari 2017 een proef met de Drygair, een 'reuzenvochtvreter' die ervoor zorgt dat de RV niet meer boven de kritieke waarde van 95% komt. Op deze manier wist Robert het vochtprobleem in de kas de baas te worden. Hij vertelde over zijn positieve ervaringen met de Drygair in een artikel in Onder Glas.

 • Tuinbouwevent bij Royal Brinkman Hongarije
  Tuinbouwevenement bij Royal Brinkman HongarijeOp donderdag 20 en vrijdag 21 april 2017 vond er in Hongarije een 2-daags Royal Brinkman tuinbouwevent plaats. De reden voor het event was het terugtreden van branchemanager Giel Heijboer en de introductie van de nieuwe Hongaarse branchemanager Laszlo Badenszki.

 • De week van... Anouke
  De week van... AnoukeRegelmatig - en in sommige gevallen zelfs dagelijks - heb je als teler contact met onze Royal Brinkman medewerkers. Hoog tijd dus om hen eens wat beter te leren kennen! In "De week van..." nemen onze medewerkers je een week mee op pad. Afgelopen week was het de beurt aan Anouke. Samen met collega Kevin is zij verantwoordelijk voor het kwaliteitsmanagement van de biologische bestrijders en bestuivers binnen Royal Brinkman. Kijk je mee?
 • Bezoek College Tour Green Business Club
  Green Business ClubAcht studenten van vier verschillende groene HBO opleidingen in Nederland brachten vrijdag 21 april 2017 een bezoek aan Royal Brinkman. Dit bezoek was onderdeel van een programma van de Green Business Club waarbij studenten van vier groene Hogescholen (Dronten, Velp, ’s-Hertogenbosch, Delft) een kijkje nemen bij een aantal gerenommeerde bedrijven voor kennisuitwisseling. 
 • Royal Brinkman schenkt Hospice Beukenrode fiets
  Royal Brinkman schenkt fiets aan Hospice BeukenrodeRoyal Brinkman doneerde een transportfiets aan Hospice Beukenrode in Naaldwijk. Algemeen directeur Ton van Mil overhandigde de fiets in de clubkleuren van Royal Brinkman aan hospice coördinator Winnie Pesch. 


 • Royal Brinkman klantendag groot succes
  Royal Brinkman klantendag weer een groot succes!Op 13 april organiseerde Royal Brinkman in samenwerking met Demokwekerij Westland de Royal Brinkman klantendag, editie groente. Tijdens dit event – gericht op kennisuitwisseling op het gebied van gewasbescherming – volgden de bezoekers 8 verschillende workshops die onder andere werden gehouden door leveranciers en fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen. 
 • Leveringsdagen rond koningsdag
  Koningsdag staat weer voor de deur! In deze week hanteren wij gewijzigde lever- en openingstijden. Om u ook in deze periode van al uw benodigdheden te kunnen voorzien, willen we u wijzen op deze aanpassingen in bestel- en leverdagen. Uiteraard is royalbrinkman.nl wel 24/7 geopend!

 • Levering en openingstijden rond het paasweekend
  Het Paasweekend staat weer voor de deur! Tijdens deze dagen hanteren wij gewijzigde lever- en openingstijden. Om u ook in deze periode van al uw benodigdheden te kunnen voorzien, willen we u wijzen op deze aanpassingen in bestel- en leverdagen. Uiteraard is de webshop wel 24/7 geopend!

 • De week van... Jan-paul
  De week van... Jan-paulRegelmatig - en in sommige gevallen zelfs dagelijks - heb je als teler contact met onze Royal Brinkman medewerkers. Hoog tijd dus om hen eens wat beter te leren kennen! In "De week van..." nemen onze medewerkers je een week mee op pad. Afgelopen week was het de beurt aan Jan-paul. Hij is gewasbeschermingsspecialist in de groenteteelt. Al zijn hele schoolgaande en werkzame leven brengt hij door in de agrarische sector en zijn toepasselijke motto is dan ook "Blijf groeien!". Kijk je mee?
 • Nu beschikbaar: GroSens software update
  Nu beschikbaar: GroSens software updateGrodan laat vandaag weten dat er een nieuwe software update beschikbaar is voor de GroSens MultiSensorGrodan raadt telers sterk aan de update uit te voeren, om zodoende van de laatste technologische mogelijkheden gebruik te kunnen maken.

 • Royal Brinkman verwelkomt Sol4
  Sol4Royal Brinkman verwelkomt een nieuwe leverancier op royalbrinkman.nl: audiosystemenleverancier Sol4. Deze samenwerking zorgt ervoor dat telers nu ook bij Royal Brinkman terecht kunnen voor complete audiosystemen voor in de kas – volledig op maat gemaakt op basis van de grootte van de kas en bedrijfsruimte én de persoonlijke wensen van telers – maar ook voor losse apparatuur en onderdelen.
 • Opening Royal Brinkman & FC ’s-Gravenzande rotonde
  Opening Royal Brinkman & FC 's-Gravenzande rotondeOp dinsdag 21 maart werd de Royal Brinkman & FC 's-Gravenzande rotonde aan de Woutersweg/Naaldwijkseweg in ’s-Gravenzande officieel geopend. Tijdens de opening werden vier zwart gecoate standbeelden van voetballers in actie op de rotonde onthuld. Daarbij speelde de mascotte Scotty van FC ’s-Gravenzande een belangrijke rol.

 • Blog: De ideale start voor innovaties met toekomst
  De ideale start voor innovaties met toekomstMaartje Jung is Innovation Manager bij Royal Brinkman. Hierbij is zij de motor achter de innovatiestrategie van Royal Brinkman en vormt ze de schakel tussen onderzoek, overheid en het bedrijfsleven. Vanuit deze functie is zij ook lid van branche- en belangenorganisatie VTTB. Lees hieronder haar blog die zij exclusief schreef voor VTTB. 

 • Blog: "Ingrediënten voor een succesvolle webshop"
  Slim inkopen, hoe doe je dat?Wie Royal Brinkman langer volgt, weet dat er in de afgelopen jaren veel veranderd is. Wilde je enkele jaren geleden iets bij ons bestellen, dan wachtte je tot je accountmanager met zijn notitieblok langskwam, pakte je de telefoon of - je kan het je bijna niet meer voorstellen – stuurde je een fax. 

 • Lisette Schrijft: "Een ode aan de tuindersvrouw"
  Een ode aan de tuindersvrouwVandaag is het internationale vrouwendag: dé uitgelezen dag om alle tuindersvrouwen eens in het zonnetje te zetten! Want het leven van een tuindersvrouw gaat niet altijd over rozen. Sterker nog: het is soms verdraaid lastig! Daarom brengt Lisette de Bruijn – bekend van de column "Lieve Syl" op haar blog Lisette Schrijft en misschien wel de bekendste tuindersvrouw van Nederland – vandaag een ode aan de tuindersvrouw!
 • Meedenken over de digitalisering van de tuinbouw?
  Meedenken over de digitalisering van de tuinbouw?De tuinbouwsector is door de toenemende digitalisering en internationalisering volop in beweging. Wat gaat er hierdoor veranderen in de dagelijkse bedrijfsvoering op tuinbouwbedrijven? En hoe kunnen wij daar ondersteuning in bieden? Daar willen we graag met jou over van gedachte wisselen!

 • Grote kansen voor schermmiddelen in Mexico
  Grote kansen voor schermmiddelen in MexicoAl ruim 15 jaar is Royal Brinkman actief in Mexico. Om het algemene credo ‘local for local’ na te streven, opende het bedrijf in 2014 een lokale vestiging in het Mexicaanse Querétaro. Vier medewerkers – waaronder branch manager Ben Sosef – verzorgen vanuit het bedrijfspand de verkoop en het transport van producten voor telers in heel Mexico. De eigen voorraad zorgt ervoor dat flexibiliteit mogelijk is: zowel vanuit Royal Brinkman als vanuit telers. 
 • In één klik al uw Veiligheidsinformatiebladen!
  VeiligheidsinformatiebladenAls teler bent u verplicht om de actuele veiligheidsinformatiebladen van alle aanwezige gewasbeschermingsmiddelen op uw bedrijf beschikbaar te stellen aan uw werknemers, dit in verband met hun veiligheid. Royal Brinkman biedt daar nu een oplossing voor met de nieuwe functie 'Mijn Veiligheidsinformatiebladen'!

 • Wees alert op vraatschade bij kweekzakjes & -lint
  Wees alert op vraatschade bij kweekzakjes en -linten“In koude periodes zoeken knaagdieren de warmte op in kassen. Hier nestelen ze zich, waarna ze op zoek gaan naar voedsel. Vaak gaan ze zich hierbij te buiten aan de kweekzakjes of –linten met roofmijten die in het gewas hangen. Muizen vinden dit namelijk heerlijk."

 • Nieuwe oplossing voor emissieloos telen
  Nieuwe oplossing voor emissieloos telenPer 1 januari 2018 geldt de Zuiveringsplicht voor glastuinbouwbedrijven. Deze datum komt snel dichterbij en Royal Brinkman is als specialist watertechniek zeer actief op dit terrein. Het watersysteem bij elke klant is anders en complex. Dit vraagt om expertise van het gehele watersysteem: van factoren die het water beïnvloeden zoals gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen tot diverse beschikbare ontsmettings- en zuiveringstechnieken. 
 • Ga de uitdaging aan met Q3 en Q4 White!
  Gai Vegter: "Ga de uitdaging aan met Q3 en Q4 White!"Royal Brinkman is de exclusieve dealer van de krijt- en schermmiddelen van Hermadix. Deze week zijn productspecialisten krijt- en schermmiddelen Gai Vegter en Richard Hagedoorn dan ook te vinden in de Hermadix stand op de HortiContact (voorheen Tuinbouw Relatiedagen) in Gorinchem.

 • Masker controle dagen 2017
  Jaarlijks organiseert Royal Brinkman de masker en brandblusser controledagen. Tijdens deze dagen kunt u bij de verschillende Royal Brinkman vestigingen terecht voor een maskercontrole en een brandblusserkeuring tegen een kleine vergoeding. Goedgekeurde maskers worden voorzien van een controle certificaat met een nieuwe datum. 

 • Armand Barendse heeft ‘het beste idee’
  Armand Barendse heeft ‘het beste idee’ voor royalbrinkman.nlDe inzending van assistent bedrijfsleider Armand Barendse van tomatenkwekerij Agrocare & Van Steekelenburg uit De Lier is verkozen tot beste idee voor royalbrinkman.nl. In november konden klanten van Royal Brinkman hun idee ter verbetering van de Royal Brinkman webshop insturen en zo een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de webshop. Op deze manier wil Royal Brinkman ervoor zorgen dat de webshop naadloos aansluit op de wensen van haar klanten.
 • Royal Brinkman lanceert Onderdelenzoeker
  Royal Brinkman lanceert OnderdelenzoekerRoyal Brinkman lanceert een nieuwe online tool: de Onderdelenzoeker. Met dit handige en unieke hulpmiddel vindt een teler in maximaal drie stappen het juiste onderdeel voor een machine of installatie. Dit maakt het een stuk makkelijker en sneller om een onderdeel te vinden. Telers kunnen gebruik maken van de Onderdelenzoeker via de Royal Brinkman webshop.
 • Lever- en openingstijden rond de feestdagen
  Lever- en openingstijden rond de feestdagenDe feestdagen staan voor de deur! Tijdens deze dagen hanteren wij gewijzigde lever- en openingstijden. Om u ook in deze periode van al uw benodigdheden te kunnen voorzien, willen we u wijzen op deze aanpassingen in bestel- en leverdagen.

   

 • Twee nieuwe Volvo vrachtwagens voor Royal Brinkman
  Twee nieuwe Volvo vrachtwagens voor Royal BrinkmanLogistiek dienstverlener Nedcargo overhandigde symbolisch de sleutels van twee splinternieuwe Volvo vrachtwagens aan Royal Brinkman. De twee Nedcargo vrachtwagens rijden voor 100% voor Royal Brinkman in de nieuwe clubkleuren in West-Nederland; in Westland, Oostland en op de Zuid-Hollandse eilanden.

 • Webshopgebruiker van het eerste uur: Lanstomaten
  Webshopgebruiker van het eerste uur: LanstomatenAriën van der Lans van Lanstomaten in ’s-Gravenzande is een webshopgebruiker van het eerste uur. In februari 2009 plaatste hij als een van de eerste telers een bestelling via de Royal Brinkman webshop. Inmiddels zijn we bijna acht jaar verder en is Ariën nog altijd een trouwe webshopklant. Tijd om – onder het genot van een lekker stuk slagroomtaart – eens langs te gaan om even bij te praten.
 • Blog Rob Helderman: 'E-commerce = speed commerce'
  Slim inkopen, hoe doe je dat?Klanten – of dat nu gaat om B2C of om B2B – staan door de toenemende digitalisering tegenwoordig aan het roer: ze zijn zelf in control over de manier waarop zij zaken doen. Als bedrijf is het daarom van belang om zo snel mogelijk te schakelen op veranderingen in de klantbehoefte. Sterker nog, snelheid is een absolute must: direct handelen, snel beslissen en vooral niet lang stilstaan bij veranderingen, dat is de sleutel tot succes. Maken jouw klanten bijvoorbeeld veel gebruik van WhatsApp? Zorg dan dat je via dat kanaal bereikbaar bent.
 • Royal Brinkman lanceert Kennisbank
  Royal Brinkman lanceert KennisbankRoyal Brinkman bundelt nu ook haar kennis online in een nieuw onderdeel op de webshop: de Kennisbank. Dit is een handige toevoeging aan de Royal Brinkman webshop, waar klanten - naast het bestellen van hun producten - ook terecht kunnen voor informatie die hen ondersteunt bij de dagelijkse bedrijfsvoering in 7 thema’s. Op deze manier biedt het bedrijf haar klanten extra service, rust en gemak. Dit maakt royalbrinkman.nl naast een gemakkelijke bestelsite, nu ook een adviesplatform voor telers. 
 • Configure: groeiregulator voor vertakking en bloei
  Configure® SC is het eerste middel op basis van cytokinine dat in de Nederlandse tuinbouw specifi ek voor sierteeltgewassen is toegelaten. Configure® SC stimuleert het natuurlijke celdelingsproces van de plant waardoor de ontwikkeling van extra stengels en bloemknoppen toeneemt.

 • Royal Brinkman mee op handelsmissie Australië
  Royal Brinkman mee op handelsmissie AustraliëVan 31 oktober tot en met 4 november 2016 nam Royal Brinkman deel aan de economische missie aan Australië. Internationaal directeur Jan Schuttrups en vestigingsmanager Australië Job Roskam waren onderdeel van de groep. De economische missie richtte zich o.a. op innovatieve en duurzame ontwikkelingen in de land- en tuinbouw. Nederland is één van de grootste investeerders in Australië. 
 • 'Hoe meer inspiratie, hoe meer kansen je ziet'
  Slim inkopen, hoe doe je dat?Een blog door e-commerce manager Rob Helderman - Bijna alles wat ik nodig heb, bestel ik online: van de dagelijkse boodschappen tot een vliegticket en van e-books tot een nieuwe televisie. Dat doe ik niet alleen omdat ik online bestellen handiger vind dan iets kopen in een fysieke winkel, maar ook omdat ik het vanuit mijn rol interessant vind om te zien hoe andere bedrijven hun webshops inrichten, het bestel- en leverproces organiseren en aan aftersales doen. Daar haal ik veel inspiratie uit, wat weer leidt tot mooie nieuwe ideeën.
 • Royal Brinkman wint TASPO Award 2016
  Royal Brinkman wint TASPO Award 2016Royal Brinkman is winnaar van de TASPO Award 2016 in de categorie ‘Beste website voor de groene branche’. De TASPO Awards - ook wel bekend als de Oscars van de groene branche  - werden op vrijdag 4 november door schlagerzangeres Inka Bause uitgereikt in het Grand Hyatt hotel in Berlijn.

 • Reken af met tomatengalmijt tijdens teeltwisseling
  Reken af met tomatengalmijt tijdens teeltwisselingDe meeste tomatenteelten lopen tegen hun einde. Dit najaar vormde tomatengalmijt (Aculops lycopersici) een groot probleem voor veel tomatentelers. Deze kleine mijt is niet zichtbaar met het blote oog, waardoor het lastig is om de plaag tijdig te signaleren. 

 • Professionele foto voorkomt achteraan veilen
  Professionele productfoto voorkomt achteraan veilenOm de informatie op de klok te verbeteren en zo het aantal klachten van kopers te verminderen, stelt Royal FloraHolland telers per 1 januari 2017 verplicht om een representatieve productfoto aan te leveren. Producten die niet zijn voorzien van een productfoto, zullen achteraan worden geveild. Royal Brinkman helpt telers aan deze maatregel te voldoen en neemt professionele fotostudio’s van KH Fotosupport op in het assortiment.  
 • 13de plaats in Hillenraad100 voor Royal Brinkman
  13de plaats in Hillenraad100 voor Royal BrinkmanOp vrijdagavond 28 oktober vond de veertiende editie van het Hortigala plaats in de Onderzeebootloods in Rotterdam. Tijdens het Hortigala werd de Hillenraad100 voor 2016 bekendgemaakt. De Hillenraad100 is een ranking van de 100 meest toonaangevende bedrijven in de Nederlandse tuinbouw sector. Royal Brinkman eindigde dit jaar op de 13de plaats. 

 • Chemona Multi-Coat maakt containers weerbestendig
  Chemona Multi-Coat maakt containers weerbestendigDeze week zijn drie Royal Brinkman zeecontainers behandeld met Chemona 2C Perma Coat. 2C Perma Coat is een op nanotechnologie gebaseerde coating die is ontwikkeld om niet-zuigende, harde ondergronden water- en vuilafstotend te maken. De zeecontainers – die onder andere worden gebruikt voor opslag bij grote technische projecten – staan vaak buiten in weer en wind. De coating zorgt ervoor dat de containers beschermd zijn tegen deze weersinvloeden en dat er geen vlekvorming en roestvorming ontstaat. 
 • Royal FloraHolland verscherpt regels productfoto's
  Royal FloraHolland verscherpt regels productfoto'sOm de informatie op de klok te verbeteren en zo het aantal klachten te verminderen, stelt Royal FloraHolland telers verplicht om een representatieve productfoto aan te leveren. Momenteel zijn er nog veel telers die hun product zonder productfoto of met een foto van onvoldoende kwaliteit aanleveren, omdat zij het maken van productfoto’s te tijdrovend vinden. Terwijl dat echt niet het geval hoeft te zijn: met een fotostudio van KH Fotosupport is een productfoto zo gemaakt!
 • Ontbijtje voor vroege vogel Flower4All
  Ontbijtje voor vroege vogel Flower4AllAfgelopen maand plaatste Alex Versluis van chrysantenkwekerij Flower4All in ’s-Gravenzande de vroegste webshopbestelling van de maand. Als verrassing ging salespromotor Benjamin Hamer bij deze vroege vogel langs met een heerlijk ontbijtje.


 • Winnaar dierendag webshopactie verrast
  Winnaar dierendag webshopactie verrastVandaag gingen wij op pad om de winnaar van de dierendag webshopactie te verrassen. Klanten die op maandag 3 of dinsdag 4 oktober diervoeding bestelden via de Royal Brinkman webshop, maakten kans op 100 kilo diervoeding naar keuze. Simon Vermeer van de Firma S.B. Vermeer was de gelukkige winnaar en mocht de prijs in ontvangst nemen. 

 • Benoeming nieuw RvC lid Royal Brinkman
  Benoeming nieuw RvC lid Royal BrinkmanPer 1 oktober 2016 is prof. dr. Dominique Delporte-Vermeiren toegetreden tot de Raad van Commissarissen (RvC) van Royal Brinkman. Ze is voor een periode van vier jaar aangesteld en hiermee is de 3-koppige RvC van Royal Brinkman weer compleet. 

 • Succesvolle klantbijeenkomst Drygair
  Succesvolle klantbijeenkomst DrygairOp dinsdag 11 oktober organiseerde Royal Brinkman de Drygair klantbijeenkomst op het hoofdkantoor in 's-Gravenzande. In de kas is de luchtvochtigheid vaak te hoog. Een bekende oplossing hiervoor is het openen van de ramen door koude lucht de kas binnen te laten. Het nadeel hiervan is dat de verwarming de temperatuur weer op peil moet houden en uiteindelijk kost dit veel energie en dus geld. De Drygair unit is de oplossing voor dit probleem. 
 • Feestelijke opening nieuwe entree Royal Brinkman
  Feestelijke opening nieuwe entree Royal BrinkmanDe afgelopen maanden is er bij Royal Brinkman hard gewerkt aan de verbouwing van de entree en de e-commerce afdeling op het hoofdkantoor in ‘s-Gravenzande. Het resultaat mag er zijn: een frisse uitstraling die past bij het Royal Brinkman van nu. Op donderdag 6 oktober jl. werd de officiele opening verricht door Ton van Mil daarbij gesteund door de medewerkers van de receptie en e-commerce.
 • Trips biologisch tackelen met de Bioverdeler
  Trips biologisch tackelen met de BioverdelerTrips is de hardnekkigste plaag in chrysant. Royal Brinkman heeft samen met vier chrysantentelers uit de BommelerWaard een biologische aanpak ontwikkeld m.b.v. de Bioverdeler. Na een jaar van experimenteren, vallen en opstaan, lijkt het tweede jaar voorspoedig te verlopen. Lees hier het artikel uit het Vakblad voor de Bloemisterij. 

 • Internationaal kennisdelen tijdens HortiExperience
  Internationaal kennisdelen tijdens HortiExperienceDeze week vindt op het Royal Brinkman hoofdkantoor in 's-Gravenzande de vierde editie van de jaarlijkse HortiExperience plaats. Vestigingsmanagers van de verschillende buitenlandse vestigingen zijn van 4 tot en met 6 oktober in Nederland voor een 3-daagse training, die volledig in het teken staat van kennisdelen en samenwerken.

 • Royal Brinkman aanwezig bij WaterEvent
  Royal Brinkman aanwezig bij WaterEventOp donderdag 6 oktober organiseren Wageningen UR Glastuinbouw en LTO Glaskracht Nederland het WaterEvent. Royal Brinkman desinfectiespecialist Jan Willem Keijzer is aanwezig bij dit evenement en zal bezoekers op de informatiemarkt uitleg geven over de manier waarop zij inzicht kunnen krijgen in de waterstromen op hun bedrijf middels de Bedrijfsscan waterstromen.
 • Royal Brinkman standhouder op GrootGroenPlus
  Royal Brinkman standhouder op GrootGroenPlusVan 5 t/m 7 oktober 2016 neemt Royal Brinkman deel aan GrootGroenPlus in Zundert. GrootGroenPlus is de internationale vakbeurs voor de boomkwekerij die zich o.a. richt op boomkwekers en handelaren in boomkwekerijproducten. Op de beurs presenteren onze specialisten het boomkwekerij assortiment van Royal Brinkman. 

 • Kerstpakketten: nieuw in het assortiment!
  Kerstpakketten: nieuw in het assortimentNieuw in de Royal Brinkman webshop: kerstpakketten! Bent u op zoek naar een mooi geschenk voor uw medewerkers of relaties? Bestel dit nu eenvoudig via de Royal Brinkman webshop. De collectie kerstpakketten is gevarieerd en biedt voor ieder wat wils: zowel qua inhoud als qua prijs. 

 • Nederlandse kennis helpt Chinese tuinbouw vooruit
  Chinese delegatie op bezoek bij Royal BrinkmanDeze week werd in het Chinese Sanhe (vlakbij Beijing) een moderne hightech kas van 2 hectare geopend. De kas is gebouwd met Nederlandse kennis van onder andere Royal Brinkman, Delphy, Priva, Rijk Zwaan, Koppert Biological Systems en Ludvig Svensson.

 • Het nieuwe Royal Brinkman Magazine is uit!
  Royal Brinkman MagazineHet nieuwe Royal Brinkman ‪magazine‬ is uit! De artikelen uit het Royal Brinkman magazine september 2016 kunt u nu ook online lezen. In deze editie onder andere een interview met Kweker Marcel Vijverberg over zijn ervaring met Drygair, een artikel over de nieuwe huisstijl van Gerberakwekerij Mistral Flowers en Kwekerij De Lindeborg vertelt hoe de Bedrijfsscan waterstromen hen helpt in aanloop naar de Zuiveringsplicht.
 • Bestel vanaf nu uw diervoeding per zak
  Bestel vanaf nu uw diervoeding per zakHet is vanaf nu mogelijk om uw diervoeding per zak te bestellen via de Royal Brinkman webshop. Eerder was het alleen mogelijk om de verschillende soorten diervoeding per 100 kilogram te bestellen, maar om beter aan te sluiten op de vraag van klanten, kunt u nu ook kleinere hoeveelheden bestellen. Daarnaast breiden we het assortiment uit met duivenvoer en kattenbakvulling. Dit biedt klanten een extra stukje gemak!
 • Royal Brinkman webshop groeit hard
  Royal Brinkman webshop groeit hardDe online webshop van Royal Brinkman groeit hard. In totaal zijn er op de NL-versie van de website meer dan 30.000 artikelen te koop en dat aantal groeit gestaag. Ongeveer 600 artikelen daarvan worden aangeboden via zo'n 16 extra Nederlandse leveranciers die gebruik maken van de shop-in-shoppagina’s op de Royal Brinkman webshop. "En er komen elke week wel nieuwe leveranciers bij", aldus Ferry Broch, platformspecialist bij Royal Brinkman.
 • Royal Brinkman klantendag sierteelt druk bezocht
  Op woensdag 21 september organiseerde Royal Brinkman de klantendag sierteelt bij de Demokwekerij in Honselersdijk. Ruim honderd klanten bekeken deze middag verschillende gewasbeschermingsproeven en –middelen, allemaal met de focus op sierteelt. Deze klantendag bood bezoekers ook de mogelijkheid om de spuitlicentie te verlengen. 

 • Retourneren van statiegeld artikelen
  Het zomerseizoen komt ten einde en daarmee zullen de statiegeld stromen toenemen. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden die gelden voor het retourneren van statiegeld artikelen, dit om het zowel voor u als klant én voor ons als leverancier correct te verwerken.

 • CEO Ton van Mil spreker tijdens Westland Event
  CEO Ton van Mil spreker tijdens Westland EventHet programma voor het Westland Event van de Gemeente Westland is bekend. Een van de sprekers dit jaar is Royal Brinkman CEO Ton van Mil. De andere sprekers zijn Prof. dr Annemieke Roobeek van de Business School Nyenrode, Royal FloraHolland CEO Lucas Vos, internetexpert Danny Mekić en Paul Smit, wie afstudeerde op de 'evolutie van het menselijke bewustzijn'. Dagvoorzitter is tv-presentatrise Pauline De Wilde, onder andere bekend van 'Ondernemerszaken' en 'Duurzaam Ondernemen'.
 • Chinese delegatie op bezoek bij Royal Brinkman
  Chinese delegatie op bezoek bij Royal BrinkmanDeze week mocht Royal Brinkman een Chinese delegatie uit Shanghai ontvangen. De Chinese delegatie is voor twaalf dagen in Nederland en bezoekt hier verschillende bedrijven om meer kennis op te doen over de glastuinbouw. Een bezoek aan Royal Brinkman kon daarom niet ontbreken in het programma. 

 • Verplicht certificeren buitengebruik rodenticiden
  rodenticidenGraag informeren wij u over de lopende wijzigingen rondom het professioneel buitengebruik van rodenticiden. Wilt u als bedrijf de mogelijkheid behouden om buiten rodenticiden professioneel te blijven gebruiken, is het per 1 januari 2017 verplicht om u te certificeren. 

 • Royal Brinkman en de Club van 100
  Royal Brinkman en de Club van 100In november 2014 introduceerde Wageningen UR Glastuinbouw de 'Club van 100'. Een groep bedrijven rondom de tuinbouw die zich samen sterk gaan maken voor toegepast fundamenteel en strategisch onderzoek bij Wageningen UR Glastuinbouw. De Bloemenkrant portretteert iedere maand één van de deelnemers van deze 'Club van 100': wie zijn ze, waarom doen zij mee en wat hopen zij te bereiken? In deze editie: Royal Brinkman. 
 • Royal Brinkman aanwezig op aardbeien evenementen
  Royal Brinkman aanwezig op aardbeien evenementenIn de maand september is Royal Brinkman aanwezig op twee aardbeien evenementen: de Aardbeien Demodag in Rijsbergen en de Internationale Mechnisatie en Demonstratiedag Aardbei in Hoogstraten (België).


 • Grodan app e-Gro voor realtime inzicht substraat
  Grodan app e-Gro voor realtime inzicht substraatSubstraatleverancier GRODAN introduceert de mobiele app e-Gro. Klanten met een GroSens MultiSensor systeem kunnen de e-Gro app koppelen aan hun systeem. Hiermee krijgen zij realtime inzicht in hun substraat. Dit maakt Precision Growing mogelijk, waardoor telers het maximale uit hun substraat kunnen halen, waar men zich ook bevindt. 

 • Slim inkopen, hoe doe je dat?
  Slim inkopen, hoe doe je dat?Slim inkopen, hoe doe je dat? E-commerce manager Rob Helderman geeft tips om te besparen op uw inkoopproces met behulp van de Royal Brinkman webshop. 


 • Royal Brinkman lanceert app in 5 nieuwe talen
  Royal Brinkman lanceert app in 5 nieuwe talenRoyal Brinkman introduceert haar app in vijf nieuwe talen.  De app was al beschikbaar in Nederlands, Spaans en Pools, maar door een update kunnen ook Franse, Turkse, Hongaarse, Roemeense en Russische klanten vanaf nu gebruik maken van de app. 

 • Wij zijn vanaf nu bereikbaar via royalbrinkman.nl
  De Royal Brinkman website en webshop zijn succesvol samengevoegd tot één omgeving. Dit biedt u nóg meer gemak, want voortaan zijn al uw benodigde producten, kennis en nieuws terug te vinden op één plek! De Royal Brinkman webshop is vanaf nu bereikbaar via www.royalbrinkman.nl.

 • Pirimor rook onder gecontroleerde distributie
  Pirimor rook onder gecontroleerde distributieVanaf heden (W5 etiket) valt Pirimor rook onder de gecontroleerde distributie van de Stichting CDG. Om dit product te kunnen aanschaffen, dient een bedrijf aan de vastgestelde toepassingsvoorwaarden te voldoen Het is Royal Brinkman niet toegestaan dit product te verkopen aan glastuinbouwbedrijven die niet kunnen aantonen dat zij kunnen voldoen aan de toepassingsvoorwaarden. 

 • Vanaf 27 augustus bereikbaar via royalbrinkman.nl
  Vanaf 27 augustus zullen de Royal Brinkman website en webshop samengevoegd worden tot één omgeving. Dit biedt u nóg meer gemak, want voortaan zijn al uw benodigde producten, kennis en nieuws terug te vinden op één plek! De Royal Brinkman webshop zal vanaf dat moment bereikbaar zijn via 
  www.royalbrinkman.nl.

 • Toelating glyfosaat i.c.m. tallowamine ingetrokken

  Het Ctgb trekt per 22 augustus de toelating in van alle gewasbeschermingsmiddelen die glyfosaat in combinatie met de hulpstof tallowamine bevatten. Dit betreft ongeveer de helft van alle glyfosaat producten in Nederland. Deze producten kunt u nog aanschaffen t/m 22 december 2016 en vervolgens opgebruiken t/m 22 mei 2017.

 • Royal Brinkman genomineerd voor Taspo Award 2016
  Royal Brinkman genomineerd voor Taspo Award 2016De Duitse webshop van Royal Brinkman is genomineerd voor de Taspo Awards 2016 in de categorie beste website voor de groene sector. Royal Brinkman is samen met nog vier andere bedrijven genomineerd. Het bedrijf met de meeste stemmen ontvangt op 4 november 2016 in Berlijn de Taspo Award 2016. U kunt tot en met 31 augustus 2016 stemmen op Royal Brinkman via onderstaande button. 
 • Royal Brinkman team haalt €8400 op!
  Royal Brinkman zwemt in strijd tegen ALSOp zaterdag 6 augustus jl. startte het Royal Brinkman bedrijventeam met de zwemtocht in de strijd tegen de ziekte ALS, ter nagedachtenis aan onze onlangs overleden collega Ewout van der Kooij. Allen haalden de finish na 2 km zwemmen in het buitenwater van de Lee in de Lier. 

 • Segway en Ninebot: nieuw assortiment
  Segway Ninebot nieuw assortimentDe Segways en Ninebots van Segway Nederland zijn onderdeel van het nieuwe assortiment van Royal Brinkman. "Met een Segway of Ninebot leg je een afstand vier keer sneller af dan wanneer je dit lopend zou doen. Voor glastuinbouwbedrijven is zo’n tijdbesparend vervoersmiddel heel handig!", aldus Robin Huijgen van Segway Nederland.

 • Royal Brinkman partner van Benefits of Nature
  Royal Brinkman partner van Benefits of NatureRoyal Brinkman is vanaf heden partner van Benefits of Nature. Deze stichting werkt aan het verduurzamen van de tuinbouwsector, met als doel het creëren van een groen leven voor iedereen. Door bijvoorbeeld de milieu-impact van kwekers en toeleveranciers te berekenen, voorzien Benefits of Nature en haar partners de consument van mooie, gezonde, eerlijke en duurzame producten. Inmiddels heeft de stichting al ruim honderd leden, wat een teken is van breed draagvlak vanuit de keten.
 • Supermarkten maken afspraken over gewasbescherming
  Supermarkten maken afspraken over gewasbeschermingsmiddelenSupermarktketens Jumbo en Albert Heijn melden dat zij afspraken hebben gemaakt met Greenpeace en stichting Natuur en Milieu (SNM) over het terugdringen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de teelt van aardappelen, groenten en fruit (AGF). Het doel van deze afspraken is het terugdringen van bijensterfte. 

 • Holland Heater: nieuw in het assortiment!
  Holland Heater: nieuw in het assortimentDe verwarmings- en ventilatiesystemen van Holland Heater zijn onderdeel van het nieuwe assortiment van Royal Brinkman. "De Royal Brinkman webshop is een prachtig platform om klanten en installateurs wereldwijd te kunnen bereiken", aldus Hans Koornneef van Holland Heater. 

 • Dazide Enhance tijdelijke toelating potplanten
  Dazide Enhance tijdelijk beschikbaarDe groeiremmer Dazide Enhance (werkzame stof daminozide 85%) is tijdelijk toegelaten in de onbedekte pot- en containerteelten van aster, azalea, chrysant, hortensia en Viburnum. Het betreft een vrijstelling van 120 dagen, waarmee deze toelating geldig is tot 11 september 2016.

 • Nederland in top 5 innovatieve Europese landen
  Nederland in top 5 innovatieve Europese landenNederland staat op de vijfde plaats in de lijst van innovatieve landen van Europa, zo blijkt uit de European Innovation Scoreboard (EIS) 2016, welke is opgesteld door de Europese Commissie. Samen met Denemarken, Duitsland, Finland en Zweden vormt Nederland de top vijf van meest innovatieve Europese landen. 

 • Voerwaarts diervoeding: nieuw in het assortiment!
  De diervoeding van Voerwaarts is onderdeel van het nieuwe assortiment van Royal Brinkman. “Royal Brinkman klanten gaven aan graag diervoeding in het assortiment te zien. Wij konden hierbij helpen! Dat biedt klanten extra gemak", aldus August Offenberg van Voerwaarts. 

 • Tuinbouw in top 10 aantal arbeidsongevallen
  Tuinbouw in top 10 aantal arbeidsongevallen5,1 procent van de Nederlandse tuinders, akkerbouwers en veetelers geeft aan in de afgelopen 12 maanden te maken te hebben gehad met één of meerdere arbeidsongevallen, zo meldt het CBS. Dit blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2015, die het CBS in samenwerking met TNO uitvoerde.

 • Extra hommels inzetten bij warm weer
  Extra hommels inzetten bij warm weerWist u dat natuurlijke vijanden en hommels ook veel last van de hitte hebben? Naarmate het warmer wordt, kiezen hommels ervoor om in de kast te blijven om het nest te koelen. Al vanaf 28°C kastemperatuur is dit effect zichtbaar. Het gevolg is een slechtere bevlieging/bestuiving. Bij nog hogere temperaturen (vanaf 32 °C) vindt er nagenoeg géén bestuiving meer plaats. 

 • Toelating fame vervalt
  De toelating van Fame is komen te vervallen. Er is echter wel een uitverkoop- en opgebruiktermijn vastgesteld waardoor u Fame dit en ook een gedeelte van volgend jaar nog mag gebruiken.


 • Nieuw in de webshop: filtertechniek
  Nieuw in de webshop: filtertechniek en dompelpompenDe filtertechniek van Moor Filtertechniek (onderdeel van de Van der Ende Groep) is onderdeel van het nieuwe assortiment van Royal Brinkman. “Onze filteroplossingen kunnen een bijdrage leveren aan het bewust omgaan met waterstromen en het emissieloos telen”, aldus Lex van der Ende van de Van der Ende Groep. 

 • 125.000ste webshoporder via Royal Brinkman webshop
  125.000ste webshoporder via Royal Brinkman webshop
  Deze week plaatste Plantencentrum Wim Hendriks de 125.000ste webshoporder via de Royal Brinkman webshop! Collega Jeroen van den Elzen ging langs om dit te vieren met een heerlijke slagroomtaart.

 • Productfoto’s sierteelt worden verplicht
  Productfoto's sierteelt worden verplichtBloemen en planten worden steeds vaker online verkocht. Daarom stelt bloemenveiling Royal FloraHolland kwekers voortaan verplicht om een goede productfoto aan te leveren bij hun producten. Op deze manier heeft een klant die online inkoopt een goed beeld van het product. 

 • Toelating Vectine Plus hersteld
  Toelating Vectine Plus hersteld in geselecteerde teeltenHet CTGB heeft op 24 juni 2016 besloten de toelating van het insecticide Vectine Plus te herstellen voor de bedekte teelt van komkommerachtigen*, tomaat, aubergine en bonen met peul. Nu de Europese aanpassing van de MRL's (maximale residu limieten) sinds 9 juni 2016 is afgerond, komt er weer een jaarrond toelating voor tomaat en aubergine zonder beperking in het gewasstadium. Ook komkommerachtigen en bonen hebben hun jaarrond toelating terug, waarbij de toelating in de winterperiode (1 november – 1 maart) beperkt blijft tot vóór de bloei.
 • Groene planten zijn back in business
  Groene planten zijn back in businessNa een jarenlange daling in de vraag naar de productgroep zijn groene planten weer helemaal terug van weggeweest! Groen is hip: kijk om je heen en overal zie je groene planten. Dit ligt in lijn met de steeds grotere vraag naar milieubewuste en duurzame producten. Groene planten zijn namelijk puur, eerlijk en niet gekunsteld. Ook zijn consumenten steeds vaker bekend met de positieve effecten van deze producten op de leefomgeving. Daarnaast voegen ze kleur en sfeer toe aan een interieur.
 • Nieuw in de webshop: Chemona nano coatings
  De nano coatings van Chemona zijn onderdeel van het nieuwe assortiment van Royal Brinkman. “Vanuit de glastuinbouw komt steeds meer vraag naar onze producten. Aansluiting bij Royal Brinkman was voor ons een logische stap om telers eenvoudig te kunnen bedienen”, aldus Thomas Allart van Chemona Nanocoat Technologies.

 • Gebruik Switch in grondwaterbeschermingsgebieden
  Gebruik Switch in grondwaterbeschermingsgebiedenTot op heden gold een restrictie voor het gebruik van het chemische gewasbeschermingsmiddel Switch in grondwaterbeschermingsgebieden. In de collegevergadering van 22 juni jl. heeft het Ctgb echter besloten om deze restrictie te beperken. 

 • Ton van Mil op de kist in Onder Glas
  Zittend of staand op een paar oude veilingkisten geeft een prominent persoon van binnen of buiten de glasbouw in iedere uitgave van het vakblad Onder Glas zijn of haar visie op actuele ontwikkelingen. 


 • Royal Brinkman zwemt mee in de strijd tegen ALS
  zwemmen voor alsRoyal Brinkman zwemt mee in de strijd tegen ALS! Op zaterdag 6 augustus zwemt ons team ter nagedachtenis aan onze onlangs overleden collega Ewout van der Kooij twee kilometer door de Lee in de Lier. 


 • Succesvolle GreenTech voor Royal Brinkman
  Royal Brinkman kijkt terug op een succesvolle GreenTech (14 t/m 16 juni) in Amsterdam RAI. GreenTech is de internationale handelsbeurs voor tuinbouwtechniek en trekt tweejaarlijks meer dan duizenden bezoekers.


 • Brand op terrein bij Handelsonderneming Berg
  Brand op terrein bij Handelsonderneming BergVanochtend is er brand ontstaan op het bedrijfsterrein van Royal Brinkman aan de Woutersweg in ‘s-Gravenzande. Het bedrijfspand, wat verhuurd wordt aan Handelsonderneming Berg, vatte vlam nadat er tijdens werkzaamheden een gasleiding geraakt werd.


 • GreenTech 2016: Bezoek onze stand!

  Van 14 t/m 16 juni neemt Royal Brinkman deel aan de GreenTech 2016 in de RAI te Amsterdam. Op stand 11.108 zijn behalve onze vertegenwoordigers ook meerdere productspecialisten beschikbaar die u alles over ons totaalassortiment kunnen vertellen.


 • Toelating Vertimec Gold hersteld
  Het CTGB heeft op 25 mei 2016 besloten de toelating van het insecticide Vertimec Gold te herstellen voor de bedekte teelt van komkommerachtigen*, tomaat en aubergine en bonen met peul. LTO Glaskracht Nederland en Plantum hadden hier eerder om gevraagd.

 • Vydate 10G binnenkort weer verkrijgbaar

  Vanaf eind mei 2016 wordt de nieuwe bron van de werkzame stof oxamyl (Vydate) in Nederland geregistreerd. Concreet betekent dit dat Vydate 10G binnenkort weer verkocht zal worden.


 • Royal Brinkman magazine nu ook online beschikbaar
  Het nieuwe Royal Brinkman ‪magazine‬ is uit! In deze editie o.a. aandacht voor de subsidieregeling voor het Energie A1+ Dak, de voordelen van de ECA-unit en het gebruiksgemak van de ‪webshop‬.


 • Levering biologie rond Pinksteren
  Met Pinksteren in het vooruitzicht wordt uw aandacht gevraagd voor afwijkende levertijden en -data in deze periode. Om u ook in deze periode van vers materiaal te kunnen voorzien, zullen de onderstaande bestel- en levermomenten worden aangehouden.

 • Nieuw etiket Pirimor rookontwikkelaar
  Pirimor rookontwikkelaar zal een nieuw etiket ontvangen (W5). Pirimor rookontwikkelaar met het huidige W4-etiket mag u tot 1 november 2016 aanschaffen (zolang de voorraad strekt) en mag u gebruiken tot 1 januari 2017.


 • Royal Brinkman klantendag: een succesvol event!
  "Spint in de komkommerteelt" en "last van meeldauw in het tomatengewas." Een greep uit de demonstraties en presentaties die op donderdag 14 april werden gehouden tijdens de Royal Brinkman klantendag Gewasbescherming groenteteelt bij Demokwekerij Westland. Een drukbezochte editie die als groot succes mag worden bestempeld.

 • Levering Fertigro rond Hemelvaart en Pinksteren
  Door middel van dit bericht willen wij u informeren over de levering van Fertigro bulk meststoffen rond Hemelvaart en Pinksteren.


 • Gebruik gewasbeschermingsmiddelen op verharding

  Per direct verbod: gebruik van professionele gewasbeschermingsmiddelen op verhardingen.Staatssecretaris Dijksma heeft per direct een verbod uitgebracht op het gebruik van professionele gewasbeschermingsmiddelen op verhardingen. Dit verbod geldt vanaf 31 maart 2016.

 • 'Veel meer dan alleen een webshop'
  De Royal Brinkman webshop is veel méér dan alleen een tool om eenvoudig te bestellen: de webshop biedt rust, gemak en inzicht en kan onze klanten echt ontzorgen wanneer zij de mogelijkheden goed benutten. Zo houden zij tijd over voor hun eigen bedrijf. Want: “Alles dat afleidt van je eigen business, moet je slim organiseren.”
 • Behaal uw emmisienorm eenvoudig met Osmocote

  Aan het begin van 2015 zijn de emissienormen voor alle teelten aangescherpt en in 2018 gaan de normen opnieuw omlaag. Het wordt dus steeds belangrijker om efficiënt te bemesten. Een optie om efficient te bemesten is recirculeren, maar dit heeft ook nadelen; De groei en kwaliteit van de plant blijft soms achter, daarnaast zijn niet alle meststoffen zuiver.
   

 • Royal Brinkman bezoekt KLM Cargo
  KLM cargoOp dinsdag 8 maart brachten vier collega’s van onze internationale afdeling een bezoek aan KLM Cargo op Schiphol. In het kader van het ontzorgen van onze klant kregen zij een rondleiding en uitleg over de eisen en het proces van luchtvrachten.


 • Royal Brinkman: Succesvol in Essen en Berlijn

  Royal Brinkman kijkt terug op een succesvolle IPM Essen (26 t/m 29 januari) en Fruit Logistica (3 t/m 5 februari) in Berlijn. Op beide internationale beurzen in Duitsland was Royal Brinkman aanwezig met een eigen stand waarin zij haar nieuwe strategie en innovatieve producten presenteerde.

 • "Vergroening GBM noodzakelijk"
  De discussie over de noodzaak van vergroening van gewasbescherming in land- en tuinbouw laait de laatste tijd steeds vaker op. Op initiatief van staatssecretaris Martijn van Dam hebben alle betrokken partijen tijdens de Dialoog Duurzame Gewasbescherming, welke plaatsvond op 3 februari 2016, aanvullende afspraken gemaakt om zo stappen in deze richting te kunnen zetten. 
 • Royalympics helpen Royal Brinkman webshop verder
  Royal Brinkman organiseerde onlangs op het hoofdkantoor in ’s-Gravenzande de eerste editie van de Royalympics. Dit evenement stond in het teken van het verbeteren van de zoekmachine van de Royal Brinkman webshop. Met het hele team werd deze middag en avond gewerkt aan het optimaliseren van de zoektermen, zodat het voor klanten in de toekomst nog makkelijker wordt om alle benodigde producten terug te vinden in de webshop. 
 • Beursseizoen 2016 start op Aardbeiendag
  Aardbeiendag Royal BrinkmanOp woensdag 6 januari 2016 start het beursseizoen voor Royal Brinkman met de Aardbeiendag 2016 in 's-Hertogenbosch.


 • Royal Brinkman introduceert de Bioverdeler
  Royal Brinkman introduceert op dinsdag 16 februari tijdens de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem de Bioverdeler. Dit innovatieve product – dat het bedrijf ontwikkelde in samenwerking met zowel klanten als leveranciers – zorgt voor een uniforme verdeling en kwaliteit van roofmijten, voor een optimale start van de biologische bestrijdingen. 

 • Gecontroleerde distributie Admire en Kohinor

  Onlangs heeft het Ctgb etiketswijzigingen doorgevoerd voor alle op de Nederlandse markt verkrijgbare gewasbeschermingsmiddelen met de werkzame stof imidacloprid (o.a. Admire en Kohinor). Het is noodzakelijk de voortdurende overschrijding van de wettelijk residunorm oppervlaktewater in glastuinbouwgebieden terug te dringen tot onder de norm. Er wordt extra aandacht gevraagd voor de (afval)waterstromen op de glastuinbouwbedrijven om, bij gebruik volgens het (wettelijk)etiket, te voorkomen dat er imidacloprid in het oppervlaktewater terecht komt.

 • Royal Brinkman tilt webshop naar hoger niveau
  Het mag gezegd worden: de Royal Brinkman webshop is hét online inkoopkanaal voor de tuinbouw. Het bedrijf zet nu de volgende stap en bouwt de webshop uit tot een online platform waarbij leveranciers zich eenvoudig aansluiten om het assortiment uit te breiden.

 • Etiketwijziging Calypso

  Zoals bekend heeft insectenbestrijdingsmiddel Calyspo vanaf 12 februari jl. een nieuw etiket (W5) gekregen. Daarmee samengaand is Calypso sindsdien onderhevig aan Gecontroleerde distributie. Dit betekent dat u vanaf 12 februari Calypso alleen kunt aanschaffen indien u de verklaring ondertekent.

 • Samenwerking Royal Brinkman en DryGair Energies
  Royal Brinkman is een nieuw partnership aangegaan op het gebied van ontvochtigingsapparatuur in de glastuinbouw. DryGair Energies Ltd is producent van ontvochtigingssystemen in kassen. Tijdens de IPM in Essen werd de samenwerking tussen beide bedrijven officieel bekrachtigd.
 • Aantal trips teruggelopen na behandeling aaltjes
  “Aantallen trips zijn enorm teruggelopen na vijf behandelingen met aaltjes” Aldus Jan Krouwer (productspecialist gewasbescherming) na zijn bevindingen bij potplantenkwekerij Gebroeders Houtepen. Lees hier het complete artikel in het blad FFectief.

 • CTGB scherpt toepassing Admire aan!
  Graag attenderen we u nogmaals op de etiketwijziging die eind november 2015 met onmiddellijke ingang van kracht is gegaan. 
  Op 24 november 2015 heeft het Ctgb een besluit genomen dat resulteert in een aanvulling op de in augustus 2015 doorgevoerde aanpassingen op het etiket van Admire WG. Doel hiervan is de emissie van imidacloprid naar het milieu terug te dringen. 
 • AAterra ME opslag bij lage temperaturen
  De komende periode kunnen de temperaturen weer behoorlijk gaan zakken. Aaterra ME is een product dat gevoelig is voor lage temperaturen. Middels dit bericht willen wij een aantal tips aanreiken zodat u AAterra ME probleemloos kunt blijven toepassen. 
 • Royal Brinkman stijgt in Hillenraad 100
  Tijdens het Hortigala op vrijdag 31 oktober j.l. werd de Hillenraad 100 van 2015 bekendgemaakt. Royal Brinkman is ook dit jaar weer gestegen: van plaats 15 naar plaats 13!


 • Tijdelijke verhuizing Gameren
  Verhuizing GamerenPer 9 november 2015 zal vestiging Royal Brinkman Gameren wegens verbouwing tijdelijk gevestigd zijn op een ander adres. U vindt zowel het kantoor als de afhaalruimte aan de Spellewaardsestraat 45a in Zaltbommel. Door de verhuizing zal Royal Brinkman Gameren op vrijdag 6 november beperkt bereikbaar zijn.

 • Berg Hortimotive nieuwe producent van Robocar
  RobocarHierbij willen we de Robocar gebruikers van Royal Brinkman informeren over het feit dat de Robocar producent Eweka stopt met haar activiteiten. Berg Hortimotive uit De Lier is per heden de nieuwe fabrikant van deze inductie gestuurde elektrotrekker voor automatisch transport in de tuinbouw. 

 • 1000ste Benomic Star voor Cuma de l’Agull
  1000ste benomic star verkochtOp woensdag 14 oktober jl. werd de 1000ste Benomic Star buisrailwagen afgeleverd door Berg Hortimotive bij Royal Brinkman in ’s-Gravenzande. Deze buisrailwagen met dubbele schaar gaat direct door op transport naar de Franse tomatenteler Cuma de l’Agull in de regio Perpignan in Frankrijk.

 • Tabakswittevlieg steeds meer in opkomst
  TabakswittevliegDe tabakswittevlieg (Bemisia Tabacci) lijkt dit jaar voor steeds meer onrust te zorgen. Deze wittevlieg is dan ook op meer en meer bedrijven terug te vinden. De tabakswittevlieg is het broertje van de welbekende kaswittevlieg (Trialeurodes vaporariorum) en kan zuigschade, roetdauw en het vetslaan van de plant veroorzaken. Daarom is het preventief nemen van maatregelen erg belangrijk. 
 • Eerste productie Agrobío hommelvolken in Turkije
  Deze week werden de eerste hommels van de nieuwe productielocatie van Agrobío in Antalya, Turkije uitgezet bij tomatenkwekerijen in de regio. Met de start van deze nieuwe productielocatie van Agrobío kunnen telers in Turkije sneller voorzien worden van hommels en natuurlijke vijanden.

 • Handhaving toepassingsvoorschriften imidacloprid
  Afgelopen maand heeft Bayer CropScience oppervlaktewatergegevens opgevraagd bij diverse waterschappen. Uit deze gegevens blijkt dat imidacloprid ondanks de verplichting tot zuivering die op het etiket is opgenomen nog steeds op veel plekken de norm overschrijdt. Het Ctgb bevestigt deze analyse. 
 • Nieuw: slakkenbestrijding met Metarex Inov
  Metarex inovDoor het niet meer kunnen verlengen van de registratie van de slakkenmiddelen op basis van metaldehyde 6% (o.a. Brabantslakkendood en Caragoal), leek het er even op dat er voor slakkenbestrijding alleen nog producten op basis van ijzer(III)fosfaat (o.a. Sluxx HP) of nematoden (Nemaslug) beschikbaar zouden blijven.

 • Samenwerking Royal Brinkman met EVE Techniek
  Per 1 augustus 2015 gaat Royal Brinkman een exclusieve samenwerking aan met EVE Techniek, bij u bekend als Piet Veenstra en Marco Evers. Met de deskundigheid en ervaring van deze twee specialisten/servicemonteurs in tuinbouwtechniek kan Royal Brinkman u samen met EVE Techniek een optimale service bieden op het gebied van Priva-installaties in Duitsland.
 • Let op: etiketwijziging Nimrod
  Nimrod etiketwijzigingNimrod is een specifiek middel tegen echte meeldauw. Echter is het etiket veranderd en daarmee zijn de toepassingsgebieden van Nimrod beperkt. Echter is het equivalent Abir voor een aantal teelten onder glas wel toegestaan. Uit onze administratie blijkt dat u Nimrod bij ons afneemt, daarom willen we u graag adviseren over de wijziging in toepassingsgebieden. 
 • Kwaliteit assortiment signaalrollen is verbeterd
  Om u te kunnen voorzien van de beste kwaliteit producten is het assortiment signaalrollen voor biologische gewasbescherming aangepast. Uit diverse praktijkonderzoeken is gebleken dat deze twee signaalrollen veruit over de beste kwaliteit beschikken ten opzichte van andere rollen.

 • SB Plant Invigorator voortaan nog voordeliger
  SB Plant Invigorator heeft vanaf heden een nieuwe formulering. Met deze nieuwe formulering bent u voortaan voordeliger uit. Daarnaast kunt u door de doseringswijziging twee keer zo veel oppervlakte bestrijden dan voorheen. 
 • Royal Brinkman start activiteiten in Australië
  Start activiteiten australie’s-Gravenzande – Om het algemene credo “Local for Local” verder inhoud te geven wordt door Royal Brinkman momenteel een lokale Australische organisatie opgezet. De intensivering van de activiteiten in Australië sluit aan bij de internationaliseringsambities van Royal Brinkman. Brinkman Australia Pty Ltd start per 1 juli 2015.

 • Royal Brinkman en Robur Holland bundelen krachten
  Royal Brinkman en Robur Holland uit De Lier gaan de krachten bundelen. Robur spuitbomen staan als kwaliteitsmerk bekend. De apparatuur is betrouwbaar en blinkt uit in levensduur.
 • Binnenkort verwacht: Pirouette groeiregulator
  Pirouette groeiregulatorPirouette is een nieuwe, systemische groeiregulator die de planthoogte reguleert bij diverse pot- en sierplanten. Een behandeling met Pirouette geeft een compacte en stevige plant met een donkerder groen blad. Pirouette kan via een bladbespuiting of via aangieten van de wortels aan de plant worden verstrekt.

 • Hicure: de natuurlijke kracht
  HicureHicure is een biostimulant bestaande uit natuurlijke bouwstenen die de plantengroei ten goede komt. Hicure verhoogt de vitaliteit en verbetert de kwaliteit, houdbaarheid en weerbaarheid in met name de sierteelt en boomkwekerij. Hicure is zeer veilig voor het gewas en biologische bestrijders. Daarnaast is Hicure een biostimulant van natuurlijke oorsprong, wat betekent dat het ook volkomen veilig is voor mens, dier en milieu. 
 • Falgro heet voortaan Florgib
  De bekende groeiregulator Falgro heeft een naamswijziging ondergaan. Voortaan zal dit product in Nederland verkrijgbaar zijn onder de naam Florgib. 
 • Brabant slakkendood niet langer toegelaten
  Zoals u misschien al heeft vernomen, zal Brabant Slakkendood na 31 mei 2015 niet meer zijn toegelaten in Nederland. Er is geen opgebruik- en uitverkooptermijn.
 • Gecombineerde inzet middelen tegen meeldauw
  Fungaflor en Rocket zowel voor belichte als onbelichte teelt geschikt
  Bij een belichte tomatenteelt ligt meeldauw snel op de loer in de winter. De snelle uitbreiding overviel Noud en Roy Steegh een beetje. Maar door een uitgekiende combinatie van middelen, met oog voor de MRL’s, hebben ze het probleem onder de knie gekregen.
 • 75.000ste bestelling via de Royal Brinkman webshop
  75000ste bestellingDeze week werd de 75.000ste bestelling via de Royal Brinkman webshop geplaatst door Koen van der Hulst van Sjaak v/d Hulst Rozenkwekerij BV. Webshopmedewerker Rick Grubben ging langs op het bedrijf in Meterik. 


 • Levering biologische gewasbescherming
  Levering biologische gewasbeschermingMet Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren in het vooruitzicht wordt uw aandacht gevraagd voor afwijkende bestel- en leverdata. Om u ook in deze periode van vers materiaal te kunnen voorzien, zullen de onderstaande bestel- en levermomenten worden aangehouden.

 • Maximaal rendement uit uw meststoffen halen?
  Door meststoffen op de juiste manier te gebruiken, kunt u hier het maximale rendement uit halen. Daarbij is afstemming op de situatie binnen uw bedrijf essentieel. Factoren zoals het substraat, uitgangswater en recirculatie hebben hun effect op het gebruik van uw meststoffen.

 • Royal Brinkman introduceert fietskoerier
  Vanaf vandaag bezorgt Royal Brinkman haar webshopbestellingen in het Westland door middel van een fietskoerier. Hiermee introduceert het bedrijf de meest duurzame manier van bezorgen voor kwekers in het Westland.
 • Royal Brinkman en Hermadix bundelen innovatiekrach
  Royal Brinkman en Hermadix Agro zijn een officiële samenwerking aangegaan waarbij beide partijen zich voor de distributie van schermmiddelen aan elkaar verbinden. Beide partijen hadden al een nauwe handelsrelatie, maar deze is onlangs verder geformaliseerd. Voordelen voor de teler zijn bundeling van innovatiekracht waardoor voor elke situatie en plek op de wereld een afgestemd schermmiddel of coating beschikbaar is.

 • Schermmiddel Q4 White krijgt ‘discountvariant’
  Schermmiddel discountvariantHermadix lanceert deze maand een nieuw product in de tuinbouw. Naast het bestaande hoogwaardige schermmiddel Q4 White, zet het bedrijf met Q3 White een ‘prijsvechter’ in de markt. Telers kunnen hierdoor nadrukkelijk kiezen tussen kwaliteit en prijs. Waarbij beide keuzes te verdedigen zijn.

 • Royal Brinkman specialiseert in zeven thema's
  Royal Brinkman maakt met haar nieuwe strategie de omslag van ‘een totaalleverancier met meer dan 30.000 artikelen’ naar specialist in zeven thema’s: teeltwisseling, gewasverzorging, gewasbescherming & desinfectie, verpakking & ontwerp, mechanisatie, technische projecten en service artikelen. Royal Brinkman wil haar klanten wereldwijd op deze thema’s 24/7 maximaal bedienen en ontzorgen.
 • Open dag Linflowers – Rodalin II
  Opendag linflowersOp zaterdag 24 januari 2015 is Royal Brinkman vertegenwoordigd op de open dag bij Linflowers – Rodalin II, Uilkerweg 5 in Zuilinchem. Van 10.00 tot 17.00 uur kunt u een kijkje nemen in de kas, waar ca. 7,6 hectare chrysanten groeien.
 • Vrijstelling Ranman Top tegen ‘aardappelziekte’
  Het preventieve bestrijdingsmiddel Ranman Top heeft een tijdelijke vrijstelling gekregen vanaf 15 januari tot 30 april 2015. Met deze vrijstelling wordt een oplossing geboden voor de beheersingsproblemen van Phytophthora infestans, oftewel de aardappelziekte, in de bedekte onbelichte teelt van tomaat.  
 • DLV Plant onderzoekt PlantoSys-producten
  Afgelopen zomer heeft Plantosys Nederland BV opdracht gegeven aan Berryplaza (praktijkonderzoek aardbeien DLV Plant) om de effectiviteit en toepasbaarheid van hun middelenpakket te beproeven in een stellingteelt aardbeien. Dit vooral in het kader van een strategie tegenover een gevreesde wortelziekte in de aardbeienteelt, nl. Phytophthora. De proef lag aan als onderdeel van de proefvelden bij de Aardbeiendemodag 2014 te Sint-Oedenrode.
 • Nieuw kantoor en distributiecentrum in Spanje
  El Ejido ligt in het midden van het tuinbouw gebied van Almería. Na meer dan 18 jaar heeft Royal Brinkman Vicar verlaten om zich te vestigen dichter bij het hart van de tuinbouw in Almería. 


 • Toelevering houdt onderzoek op gang
  Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk en 25 toeleveranciers in de glastuinbouw hebben gisteren de ‘Club van 100’ opgericht. Die moet ervoor zorgen dat het strategisch toegepast onderzoek in de Nederlandse glastuinbouw niet stokt vanwege de crisis en het wegvallen van het Productschap Tuinbouw.
 • Succesvolle licentiebijeenkomst Knaagdierbeheersin
  De eerste licentiebijeenkomst Knaagdierbeheersing is een feit. Op woensdag 5 november zijn bij Royal Brinkman te Bleiswijk twintig agrariërs bij elkaar gekomen om onder leiding van de heer De Graaff van TerraTrainingen kennis op te doen over knaagdierbeheersing. Dankzij deze leerzame bijeenkomst komen zij in het bezit van hun vakbekwaamheidsbewijs KBA (Knaagdierbeheersing op het Agrarisch Bedrijf).
 • Royal Brinkman schakelt op groeiende vraag
  Nieuwe medewerkers Royal BrinkmanRoyal Brinkman heeft onlangs 20 nieuwe medewerkers aangenomen. Dit betreft allerlei functies op uiteenlopende afdelingen; van accountmanagers en productspecialisten, tot logistieke- en financiële medewerkers. Hiermee schakelt het bedrijf op de toegenomen vraag naar goederen en diensten die is ontstaan na het faillissement van Arend-Sosef. 

 • Nieuwbouw Royal Brinkman Polen
  Distributiecentrum polenUitbreiding distributiecentrum Royal Brinkman Polen in de laatste fase.
  Dit jaar is Royal Brinkman Polen aan het uitbreiden, het distributiecentrum in Poznan wordt vergroot. De bouw van het nieuwe distributiecentrum maakt vooruitgang.

 • Bestellingen opsparen in de webshop
  Bestelling opsparenWist u dat u in onze webshop de artikelen kunt opsparen in het winkelmandje? Jan de Graaf van Gerbera United doet dit elke week. Alle producten die Jan nodig heeft zet hij klaar in het 'online winkelmandje' en hij bestelt de producten pas wanneer hij de producten nodig heeft. 

 • Laatste kans! Mesurol Pro verkrijgbaar tot 19 sept
  Let op: U kunt Mesurol Pro nog tot 19 september 2014 kopen. Eventuele voorraden mag u tot 31 december 2014 opgebruiken.
 • Prijsuitreiking Royal Brinkman Toernooi
  Prijsuitreiking toernooiOp zaterdag 16 augustus jl. was het voetbalvereniging AA Gent die van algemeen directeur Ton van Mil van Royal Brinkman de wisselbeker kreeg overhandigd.


 • Verhuizing Royal Brinkman Breda naar Roosendaal
  Verhuizing RoosendaalRoyal Brinkman Breda is per 1 februari 2014 verhuisd naar een nieuwe locatie in Roosendaal. De nieuwe locatie betreft een nieuw gebouw met een moderne uitstraling en heeft een magazijn, winkel en kantoor.


 • Topmix 4-2-10 wordt Fertiplus 4-2-10
  Topmix wordt fertiplusTopmix 4-2-10 is binnenkort verkrijgbaar als Fertiplus 4-2-10 in een nieuwe verpakking. Het product wordt in vele teelten in de volle grond als organische voorraadbemesting gebruikt. 


 • Lemmen aardbeien VOF 1500ste webshopgebruiker
  Lemmen 1500ste webshopgebruikerAardbeienkweker Lemmen aardbeien VOF uit Echel is de 1500ste gebruiker van de Royal Brinkman webshop. Om dit te vieren heeft Peter Janssen een dinercheque aan Peter en Liesbeth Lemmen overhandigd.


 • Illegale Scelta op de Nederlandse markt melden
  In de Nederlandse tuinbouw maar ook in het buitenland blijkt een illegale versie van het spintbestrijdingsmiddel Scelta, toelatingsnummer 13440N, op de markt te zijn. Certis roept op dit te melden. De kwaliteit en veiligheid van dit illegale product is onbekend. Hierdoor kunnen risico’s ontstaan voor de veiligheid en gezondheid van het eindproduct en voor gebruiker, gewas en milieu.

 • Onderscheiding voor Frits Veenman
  Onderscheiding Frits VeenmanTuinbouwkundige Frits Veenman ontving op vrijdag 27 december 2013 op de valreep van het oude jaar én op de dag van zijn pensionering een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Ewald van Vliet van de gemeente Lansingerland.


 • Geslaagde proef biologische gewasbescherming anjer
  Tot op heden was biologische bestrijding in anjer proefsgewijs nog niet gelukt. In 2013 is in een afdeling van 200 m2 bij de Gebroeders Borsboom in Monster in week 16 een proef gestart. Deze is volledig geslaagd! De proef is gedaan op verzoek van anjer telersvereniging Brillianthus.

 • Royal Brinkman tekent sponsorcontract
  Sponsorcontract Royal Brinkman verbindt zijn naam aan een voetbaltoernooi bij FC ‘s-Gravenzande; het vroegere Boal toernooi. Op 16 augustus 2014 zal dit toernooi voor het eerst onder de naam ‘Royal Brinkman Toernooi’ plaatsvinden.


 • Samenwerking Flexxolutions & Royal Brinkman
  Samenwerking flexxolutions’s-Gravenzande – Op 4 februari 2014 werd de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Flexxolutions te Denekamp en Royal Brinkman te ’s-Gravenzande voor de verkoop van ontsmettingsmatten voor de glastuinbouw.


 • Online bestelmogelijkheid in winkel onmisbaar
  Online bestelmogelijkheid winkelRoyal Brinkman heeft haar nieuwe winkelformule uitgebreid met de aanwezigheid van de webshop. In de gerestylede Royal Brinkman winkels staat een webshop-zuil voor klanten waardoor het winkelassortiment in één klap is uitgebreid tot het totale Royal Brinkman assortiment. Er wordt al volop gebruik van gemaakt!

 • Movento toegelaten in bedekte chysantenteelt
  Movento onderscheidt zich door de tweezijdig systemische werking. Het verplaatst zich niet alleen via de opwaartse sapstroom, maar verplaatst zich ook tegen de sapstroom in naar bladeren onderin het gewas of jonge groeipunten. Movento werkt tegen zuigende insecten (zoals bladluizen en trips larven) en werkt vooral op nymphen en larven van een insect en heeft nauwelijks effect op volwassen stadia.
 • Royal Brinkman start activiteiten in Mexico
  Start activiteiten mexicoOm het algemene credo “Local for Local” verder inhoud te geven wordt door Royal Brinkman momenteel een lokale Mexicaanse organisatie opgezet. De intensivering van de activiteiten in Mexico sluit aan bij de internationaliseringsambities van Royal Brinkman.

 • Samenwerking met Van den Heuvel watertechniek
  Royal Brinkman is een nieuw partnership aangegaan op het gebied van elektrolyse-apparatuur in de glastuinbouw. Van den Heuvel watertechnologie bv is producent van waterbehandelingstechnologie door middel van het principe van zout elektrolyse (ECA).

 • Gebruiksmogelijkheden Admire fors beperkt
  Het College voor de Toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft de gebruiksmogelijkheden van Gaucho, Gaucho Tuinbouw en Admire flink gewijzigd en strenge voorschriften gekoppeld aan het gebruik in relatie tot lozing van filterspoelwater, drainwater bij substraatteelten en drainagewater bij grondgebonden teelten op het oppervlakte water. Onderstaand overzicht betreft de glastuinbouw en boomkwekerij toepassingen voor Admire. 
 • Cadeau voor Jan van Wijk van kwekerij Waalzicht
  Kwekerij waalzichtOp zaterdag 27 september konden belangstellenden een kijkje komen nemen bij de nieuwe kwekerij Waalzicht in Poederoijen in de Bommelerwaard. Jan en Corina van Wijk lieten deze dag hun nieuwe bedrijf zien. Op 8,5 ha teelt Van Wijk met de nieuwste technieken lisianthus en pluischrysanten.

 • Uitbreiding etiket Luna Privilege
  Luna Privilege heeft via een KUG (Kleine Uitbreiding Gebruiksgebied) een uitbreiding in een reeks gewassen gekregen. Het al uitgebreide etiket wordt met veel kleine teelten aangevuld. Deze uitbreiding is tot stand gekomen op aanvraag door Bayer CropScience en in overleg met LTO Groeiservice en het expert centre speciality crops.

 • Nieuwe formulering BIO 1020 in 2014 beschikbaar
  De formulering van BIO 1020 die vanaf seizoen 2014 geleverd zal worden, is licht gewijzigd. In plaats van een formulering op basis van hele rijstkorrels wordt nu het product geleverd op basis van halve korrels. 
 • Royal Brinkman start GmbH in Duitsland
  Royal Brinkman heeft onlangs een GmbH opgericht in Duitsland. De start van deze Royal Brinkman GmbH past in de buitenland strategie ‘Think Global, Act Local’. 
 • Nieuwe formulering Dazide ENHANCE
  Groeiregulator Dazide ENHANCE is in de nieuwe formulering beter oplosbaar in water. Dazide Enhance is een groeiregulator met een hoog gehalte van de werkzame stof daminozide (85%). Daminozide wordt na het toepassen opgenomen door de groene delen van de plant.

 • Trayrek systemen in de praktijk
  TraytrekTrayrek systemen worden gebruikt om de kweek- of zaai trays los van de betonvloer/teeltvloer te zetten. Veelal wordt dit gedaan met tempex trays en / of omgekeerde plastic potten. Het uitzetten en ophalen /verzamelen na de teelt is dan heel veel (extra) werk. Bovendien zullen in bepaalde situaties de gebruikte tempex trays en / of potten ontsmet dienen te worden.
 • Aardappeltopluis valt op
  Trips en spint zijn onderweg niet of nauwelijks een probleem. Aardappeltopluis blijft wel aandacht vragen Deze relatief grote, meestal groene, luis ziet hij deze wintermaanden regelmatig opduiken bij de rozentelers die hij adviseert bij de gewasbescherming.
 • Toelating Baycor Flow beeindigd
  Voor Baycor Flow (11463 N) is in het Annex I proces alleen een toelating verstrekt als zaadbehandelingsmiddel. In Nederland is Baycor hier nooit voor toegelaten geweest. Dit heeft tot gevolg dat de toelating komt te vervallen.  
 • Jan Schuttrups benoemd tot directeur international
  Brinkman is verheugd te kunnen mededelen dat de heer Jan Schuttrups officieel is toegetreden tot het dagelijkse directieteam van Brinkman.

 • Ton van Mil nieuwe algemeen directeur Brinkman
  ’s-Gravenzande – Brinkman is verheugd te kunnen mededelen dat de heer Ton van Mil per 1 februari 2013 in dienst zal treden als Algemeen Directeur. In deze functie is hij eindverantwoordelijk voor de Koninklijke Brinkman Groep. Met de benoeming van Ton van Mil is een waardevolle versterking van de Brinkman directie gerealiseerd.
 • D-FUSE succesvol in paprika en puntpaprika
  Paprikateler John Ammerlaan paste het afgelopen teeltseizoen D-FUSE diffuuscoating toe op de kwekerij aan de Burgerweg in De Lier. Op deze locatie worden 10.000 m2 zoete puntpaprika’s en 5.000 m2 gele paprika’s geteeld. John Ammerlaan: “De kosten wegen ruim op tegen de opbrengsten.”

 • Laatste trips met Nocturn opgeruimd
  TripsTrips is bij de meeste klanten van Kees Kouwenhoven goed onder controle. Zij hoefden de afgelopen weken niets te spuiten tegen dit plaaginsect.


 • Scelta tijdelijk niet leverbaar
  Scelta tijdelijk niet leverbaarOp dit moment is het product Scelta, mede door de grote belangstelling dit afgelopen jaar, tijdelijk niet leverbaar. De komende periode is de sierteler dus aangewezen op andere producten. In een geïntegreerd systeem zijn de onderstaande producten mogelijkheden alternatieven. De verwachting is dat Scelta het eerste kwartaal van 2013 weer leverbaar is. 

 • Fungicide Topsin M blijft behouden
  De toelating van Topsin M is onlangs verlengd en ook de naam wordt gewijzigd naar Topsin M Ultra. Dit verzekert de beschikbaarheid van een breed inzetbaar, systemisch fungicide voor onder andere telers van bloembol- en bloemisterijgewassen.
 • Vertimec heeft goed gewerkt tegen trips
  Trips is sterk in populatie afgenomen bij de klanten van Kees Kouwenhoven. Feitelijk hoeven de bedrijven waarschijnlijk niets extra's meer tegen trips te doen dit jaar.  • Royal Brinkman opent vestiging in Turkije
  Vestiging Turkije’s-Gravenzande – Brinkman heeft onlangs een vestiging geopend in Antalya, Turkije. 
  De opening van deze negende buitenlandse Brinkman vestiging past in de Brinkman buitenland strategie ‘Think Global, Act Local’.

 • Samenwerking met Mammoet Produkt Services
  s-Gravenzande – Tuinbouwtoeleverancier Brinkman en Mammoet Produkt Service te De Lier, zijn een samenwerking aangegaan. Deze samenwerking heeft als resultaat dat de diensten en het pakket persoonlijke hygiëne van Brinkman flink is uitgebreid: van eenvoudige handen- en zolenreinigers tot zeer uitgebreide hygiënestations.
 • Brinkman verkoopt 1e DIBO hygiëne sluis Turkije
  Hygiëne is in de tuinbouw een steeds belangrijker aspect. Veel bedrijven willen de kans op een eventuele bacterie en/of virus zo veel mogelijk beperken. Daarnaast zijn er vele certificeringen waar bedrijven zich voor laten toetsen Euro Gap, BRC, GSPP en dergelijke waarbij persoonlijke hygiëne een belangrijk onderdeel is. 

 • Uitverkoop en opgebruik Previcur N
  Hierbij willen wij u nogmaals attenderen op de opgebruiktermijn van Previcur N. Per 1 oktober 2011 vervalt de toelating van dit middel. Na deze datum is ook de toepassing hiervan niet meer toegestaan. 
 • Brinkman neemt verkoop elektrolyse ECA-units over
  Overname verkoop eca units’s-Gravenzande – Brinkman heeft de verkoop, installatie en service van elektrolyse ECA-units overgenomen van ATS te Deventer. Brinkman presenteert de ECA-unit op de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem. Deze compacte en economisch aantrekkelijke installatie heeft een ontsmettende en radicale werking op algen, bacteriën, schimmels, virussen en viroïden.

 • Directie Brinkman compleet met Coert Rasenberg
  Onlangs is ing. Coert Rasenberg toegetreden tot de directie van de Koninklijke Brinkman Groep. In de functie van Verkoopdirecteur zal Coert Rasenberg zich bezighouden met de commerciële activiteiten van Brinkman. 

 • Commissarissen René le Clercq en Arnold Hordijk
  Brinkman is verheugd te kunnen mededelen dat onlangs twee nieuwe leden zijn toegetreden tot de Raad van Commissarissen van de Koninklijke Brinkman Groep. 
  Met de benoeming van René le Clercq en Arnold Hordijk is een waardevolle versterking van de Raad van Commissarissen gerealiseerd.
 • Scelta, nieuwe spintmiddel pakt mijten aan
  Scelta is een nieuw spintmiddel met een nieuwe werkzame stof; cyflumetofen 200 g/l. De stof is werkzaam tegen alle stadia van kasspint, bonenspint, fruitspint, citrusspint en de valse spintmijt. In de diverse proeven die gedaan zijn is gebleken dat Scelta een zacht middel voor het gewas is.

 • Multi Climate in vogelpark Avifauna
  Vogelpark avifaunaWie naar Avifauna gaat, doet dat meestal om vele soorten vogels te zien. Vogels in een zo natuurlijk mogelijke omgeving, temidden van veel groen. Het vogelpark Avifauna besteedt veel aandacht aan een optimaal klimaat voor de vogels en u raadt het al: Royal Brinkman heeft daarbij de installatie van de klimaatregeling verzorgd.

 • Beëindiging toelating Bactoflor
  De toelating van het voorbehandelingsmiddel Bactoflor komt te vervallen. Bactoflor mag nog tot en met 31 december 2011 gebruikt worden. FloraHolland heeft u middels een brief hierover op eerdere termijn geïnformeerd. 
 • ECA water pakt biofilms grondig aan
  Het aantal ECA-units in Nederland groeit snel in allerlei teelten. Belangrijk is dat het ECA water vervuiling en biofilms in watersystemen aanpakt en daarmee ook algen, bacteriën, schimmels en virussen elimineert.
 • Nocturn nieuw rupsenmiddel
  Nocturn is toegelaten in niet grondgebonden teelt van tomaat, paprika, aubergine en Spaanse peper.
 • ​Brinkman en Agrobío versterken de samenwerking
  Versterking samenwerking agrobio’s-Gravenzande – Tuinbouwtoeleverancier Brinkman en Agrobío te Almeria, Spanje zullen hun samenwerking als het gaat om biologische gewasbescherming voor de groenteteelt, intensiveren. Met de producten van Agrobío en de kennis van Brinkman ontstaat een ijzersterke combinatie. 
 • Toelating Agrichem MCPA 500 (11182 N) vervalt
  Tijden de vergadering van 28 juli 2010 heeft het Ctgb besloten de toelating van Agrichem MCPA 500 (11182 N) met terugwerkende kracht in te trekken. Heeft u Agrichem MCPA 500 (11182 N) in uw bestrijdingsmiddelenkast staan dan heeft u een verboden product in uw bezit.
 • Antikiek toelating vervallen
  De toelating is ingetrokken op verzoek van de toelatinghouder. Er is wel een aflever- en opgebruiktermijn vastgesteld. 
 • Perfekthion wijziging etiket
  Het etiket van Perfekthion is met het toelatingsbesluit van 19-2-2010 wederom uitgebreid met de teelten wintertarwe, zomertarwe, winterrogge en triticale. 
 • Raptol toegelaten voor insecten/spintbestrijding
  Raptol is geformuleerd als een Emulgeerbaar concentraat en bevat als werkzame stof  pyrethrinen (4,59 G/L) en koolzaadolie (825,3 G/L). Het is een contactinsecticide, de te bestrijden organismen dienen dus goed geraakt te worden.
 • Easygro voor een uitgekiende bemesting
  Bij bemesting komt het er niet alleen op aan dat de plant geen tekorten aan de verschillende elementen heeft, maar dat deze elementen in de juiste verhoudingen worden gedoseerd. Een te hoge dosering van het ene element kan de opname van een ander element flink verstoren. Met behulp van Easygro vloeibare NPK meststoffen, zijn de risico’s van een verkeerde verhouding verleden tijd.
Do not delete this link