Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Nieuws

 • Tijdelijke vrijstelling Verimark in tomaat

  Verimark27 juni 2022
  Er wordt een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het insecticide Verimark in de bedekte substraatteelt van tomaat. Hierdoor kan met ingang van 15 juli 2022 het middel ingezet worden tegen witte vlieg in deze teelt. De vrijstelling vervalt op 11 november 2022.

 • Nieuw | BeNomic EasyStar
  logo Berg Hortimotive13 juni 2022
  Berg Hortimotive, specialist in intern transport, introduceert op de GreenTech Amsterdam een nieuw type buisrailwagen, de BeNomic Easystar. Daarnaast zijn de twee bestaande varianten buisrailwagens geoptimaliseerd en tegelijkertijd voorzien van een nieuwe naam. Met deze nieuwe BeNomic lijn ontstaat voor ieder type klant, in iedere markt, een passende oplossing.
 • GreenTech Amsterdam 2022
  30 mei 2022
  Van 14 juni tot en met 16 juni 2022 vindt GreenTech Amsterdam plaats in de RAI Amsterdam. De GreenTech Amsterdam is de grootste tuinbouw technologie beurs in Nederland, waar professionals van over de hele wereld samenkomen om te verbinden, te netwerken, kennis te delen en zaken te doen. 
 • Gewijzigde levertijden Hemelvaart & Pinksteren '22

  Hemelvaart en Pinksteren staan weer voor de deur! In deze periode hanteren wij een aangepast bestel- en leverschema.
  Let op: op donderdag 26 mei (Hemelvaart) en maandag 6 juni (tweede pinksterdag) zijn onze kantoren en winkels gesloten en vinden er geen leveringen plaats. 

 • Tijdelijke vrijstelling Mainspring snijbloemen

  Mainspring17 mei 2022
  Er is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het gewasbeschermingsmiddel Mainspring in de bedekte grondgebonden geïntegreerde teelt van snijbloemen tegen mineervlieg. Hierdoor kan met ingang van 15 juni 2022 Mainspring tijdelijk ingezet worden in de desbetreffende teelten. De vrijstelling vervalt op 13 oktober 2022.

 • Vrijstelling Alar 85 verschillende teelten

  Alar 8516 mei 2022
  Er is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het gebruik van Alar 85 in de onbedekte pot- en containerteelt van Viburnum, Chrysant, Azalea, Aster en Hortensia. Hierdoor kan Alar 85 met ingang van 1 juni 2022 ingezet worden als groeiregulator in deze teelten. De vrijstelling vervalt op 28 september 2022.

 • Tijdelijke vrijstelling Verimark in komkommer

  Verimark16 mei 2022
  Er is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het insecticide Verimark in de bedekte substraatteelten van komkommer en augurk. Hierdoor kan met ingang van 15 mei 2022 het middel ingezet worden tegen bladluis in deze teelten. De tijdelijke vrijstelling van Verimark is afgegeven omdat de overdracht van het CABYV-virus door bladluizen een teeltbedreigend probleem is. De vrijstelling vervalt op 11 september 2022.

 • Aangepaste leverdagen rond Koningsdag 2022

  22 april 2022
  Koningsdag komt er weer aan! In de week voor en na koningsdag hanteren wij een aangepast bestel- en leverschema.
  Let op: Op woensdag 27 april zijn onze kantoren en winkels gesloten en vinden er geen leveringen plaats. 

 • Themaprijs Robotisering en datagedreven tuinbouw

  21 april 2022
  Op 21 april is op de Floriade in Almere de winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2022, thema Robotisering en datagedreven tuinbouw bekend gemaakt. Tuinbouw Ondernemersprijs is als geen ander in staat om de parels van de innovatieve tuinbouw in de schijnwerpers te zetten. Vier genomineerden waaronder Royal Brinkman Groep brachten mooie innovaties in om de tuinbouw verder te helpen. En daarmee zijn we eigenlijk allemaal winnaar. We feliciteren Gearbox Innovations die tot winnaar van deze themaprijs is uitgeroepen.

 • DryGair aanschaffen? Gebruik de EHG subsidie!
  DryGair aanschaffen? Maak gebruik van de EHG subsidieregeling!De EHG subsidieregeling is in het leven geroepen om glastuinbouwers aan te moedigen om te investeren in milieuvriendelijke maatregelen op het gebied van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. Voor de EHG is dit jaar €13 miljoen beschikbaar. Schaft u één of meerdere DryGair luchtontvochtigingsinstallaties aan? Dan komt u in aanmerking voor de EHG subsidieregeling. 
 • Hygiënewebinars potplanten en Phalaenopsis 21-04

  Kalanchoe18 april 2022
  De ziektedruk in de teelten van potplanten en Phalaenopsis is groot. Als teler wil je dit zo goed mogelijk aanpakken. Dat vraagt om een goede bedrijfshygiëne. Het voorkomen van aantasting door bacteriën, schimmels en virussen is beter dan genezen. Door middel van de juiste maatregelen kun je de risico's minimaliseren. Op donderdag 21 april 2022 vindt daarom een tweetal webinars plaats, waarin specialisten alles vertellen over hygiëne en oplossingen in deze teelten. De webinars worden gegeven door specialisten van Royal Brinkman, met gastspreker Niels Claes van Roam Technology.

 • Introductie ENCARcontrol Dispensing Balls

  Encarsia balletjes14 april 2022
  Nieuwe verpakking sluipwesp garandeert hoger uitkomstpercentage
  Royal Brinkman introduceert samen met AgroBío een nieuwe verpakkingsvorm van sluipwespen voor de biologische bestrijding van witte vlieg. Het is de eerste nieuwe verpakking sinds de introductie van de kaartjes ruim 35 jaar geleden. De ENCARcontrol Dispensing balls zijn gemaakt van bioplastic, waarin sluipwesp poppen zitten. Met deze nieuwe verpakkingsvorm garandeert Royal Brinkman het hoogst haalbare uitkomstpercentage van de sluipwesp poppen.

 • Limocide - Een nieuwe biologische bestrijder

  Limocide11 april 2022
  Een nieuwe biologische bestrijder op basis van sinaasappelolie
  Limocide is een nieuwe biologische insecticide én fungicide op basis van sinaasappelolie. Door de unieke en snelle contactwerking is het product effectief in de bestrijding van onder andere trips, witte vlieg en meeldauw. Royal Brinkman ziet Limocide als een belangrijk product in de weg naar vergroening.

 • Tijdelijke vrijstelling Verimark in paprika

  Paprika11 april 2022
  Er wordt een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het insecticide Verimark in de bedekte substraatteelt van paprika. Hierdoor kan met ingang van 8 april 2022 het middel ingezet worden tegen Californische trips in deze teelt. De vrijstelling vervalt op 15 mei 2022.

 • Inzamelactie Bestrijdingsmiddelen Westland 13-04

  Inzamelingsactie22 maart 2022
  Afvalverwerker Renewi organiseert op 13 april 2022 een inzamelactie waarbij telers uit het Westland (restanten van) gewasbeschermingsmiddelen in kunnen leveren. Om mee te kunnen doen aan de actie dien je vooraf contact op te nemen met Renewi.

 • Beurs Fruit Logistica 2022
  15 maart 2022
  Van 5 tot en met 7 april vindt in Berlijn de vakbeurs Fruit Logistica plaats. Op deze beurs zullen 3300 standhouders uit 80 landen aanwezig zijn. Royal Brinkman zal ook aanwezig zijn op deze beurs. 

 • Octalarm mogelijk onbetrouwbaar in 2022
  9 maart 2022 
  Belangrijk!:  Octalarmmelders in 2022 mogelijk onbetrouwbaar door uitschakelen 2G & 3G netwerk. oor het wegvallen van de 2G- en 3G-netwerken is de levensduur van oudere type melders beperkt en moeten zij uiterlijk begin 2025 (eventueel vervroegd) vervangen worden om de veiligheid in uw dagelijkse technische processen niet in het geding te laten komen. 


 • Knaagdierlicenties KBA vervallen per 1-1-2023

  Knaagdierlicenties28 februari 2022
  Er komt een grote verandering aan op het gebied van vakbekwaamheidscertificaten op het onderdeel knaagdierbestrijding: de zogenaamde licenties KBA en KBA-GB. Alle licenties van dit type vervallen op 1 januari 2023. Telers die op hun bedrijf geïntegreerde plaagdierbeheersing willen toepassen en daarbij gebruik willen maken van Rodenticiden zullen het nieuwe vakbekwaamheidsbewijs IPM-KBA moeten halen.

 • Laat je masker of brandblusser controleren

  Masker controle21 februari 2022
  Dit jaar organiseert Royal Brinkman de masker- en brandblussercontroledagen weer in 's-Gravenzande. Goedgekeurde maskers worden voorzien van een controlecertificaat en goedgekeurde brandblussers krijgen een controlesticker met een nieuwe datum. Van 7 tot en met 11 maart kun je je maskers en brandblussers laten controleren in de winkel in 's-Gravenzande. Uiterlijk woensdag 9 maart dienen de maskers en brandblussers ingeleverd te worden.

 • Aflever- en opgebruiktermijn van Steward bekend

  Steward14 februari 2022
  De Annex I plaatsing van de werkzame stof indoxacarb in de Europese Unie is niet verlengd. Steward bevat deze werkzame stof en als gevolg daarvan wordt de toelating van Steward ingetrokken. De uitverkoop- en opgebruiktermijnen zijn bekend.

 • Tijdelijke vrijstelling Verimark in tomaat

  Verimark7 februari 2022
  Er wordt een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het insecticide Verimark in de bedekte substraatteelt van tomaat. Hierdoor kan met ingang van 15 februari 2022 het middel ingezet worden tegen witte vlieg in deze teelt. De vrijstelling vervalt op 14 juni 2022.

 • Royal Brinkman lanceert Futures Choice
  Glashelder: Opmars rupsen in de kiem gesmoord’s-Gravenzande – Royal Brinkman introduceert Futures Choice, een concept dat bijdraagt aan de verduurzaming van de bedekte tuinbouwsector. Daarbij richt Royal Brinkman zich op de onderdelen: water, energie, CO2 en waste management. Door het bieden van advies op basis van bedrijfsscans, kennis, gerichte service, duurzame producten en innovatieve oplossingen zet zij zich in om, samen met haar waardevolle netwerk, de tuinbouwsector te verbeteren. 

 • Royal Brinkman neemt Kam’s Growers Supply over
  's-Gravenzande / Ontario - Royal Brinkman en Kam's Growers Supply hebben hun krachten gebundeld om hun bedrijven te laten groeien en een uitgebreid portfolio van producten en diensten aan de Noord-Amerikaanse tuinbouwsector aan te bieden. Vanaf heden maakt Kam's deel uit van de Royal Brinkman Groep. De overname maakt deel uit van de groeistrategie van beide organisaties en wordt gevoed door de toenemende schaalvergroting van de tuinbouwmarkt in Noord-Amerika.
 • Gewijzigde openings- en levertijden feestdagen

  13 december 2021
  De feestdagen staan weer voor de deur! In deze periode hanteren wij een aangepast bestel- en leverschema.
  Let op: Verder zijn op 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag onze kantoren en winkels gesloten en hanteren wij de voorliggende dagen aangepaste openingstijden

 • Vrijstelling Mainspring snijbloemen vervalt

  Mainspring14 september 2021
  De tijdelijke vrijstelling voor het gewasbeschermingsmiddel Mainspring in de bedekte grondgebonden geïntegreerde teelt van snijbloemen tegen mineervlieg komt te vervallen. Deze vrijstelling vervalt op 20 september 2021. Hierdoor mag het middel niet meer ingezet worden in de teelten waarvoor de vrijstelling gold.

Resultaat 1-25 van 505
Toon
Do not delete this link