Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Nieuws

 • Royal Brinkman lanceert CropTimize

  30 november 2022
  ‘s-Gravenzande – Een hogere productie per vierkante meter, een kouder kasklimaat en de toenemende ziekte- en plagendruk vragen veel van gewassen. Tegelijkertijd wordt op Europees niveau gestimuleerd om steeds minder chemie te gebruiken en te zoeken naar biologische alternatieven. Experts dragen het investeren in plantweerbaarheid aan, als dé oplossing voor deze uitdagingen. Royal Brinkman speelt hierop in en introduceert CropTimize: een concept dat bijdraagt aan toekomstbestendig en weerbaar telen.

 • Nieuwe versie Plantalyzer Vision software belooft

  Plantalyzer25 november 2022
  ’s-Gravenzande - HortiKey heeft de prestaties van de Plantalyzer Vision software verbeterd. Het resultaat is een hogere nauwkeurigheid en een hogere consistentie in tomatendetectie. De nieuwe release komt met een extra optie: een trostelfunctie. Alle huidige operationele systemen worden bijgewerkt met de nieuwste Plantalyzer Vision software.

 • Winkel 's-Gravenzande 26 november gesloten

  23 november 2022
  In verband met bouwwerkzaamheden op onze locatie in 's-Gravenzande, is onze winkel aanstaande zaterdag (26 november) gesloten. Het is natuurlijk wel mogelijk om via onze webshop je bestelling te plaatsen.

 • Adviesgenerator - Digitaal gewasbeschermingsadvies

  Adviesgenerator17 november 2022
  Nieuwe inzichten in IPM-strategie dankzij digitaal platform
  Met de toenemende combinatie van chemische en biologische middelen en het brede assortiment aan natuurlijke vijanden wordt geïntegreerde gewasbescherming (IPM) steeds uitdagender. Welke middelen zijn er tegen een ziekte of plaag? Hoe zijn deze toegelaten in mijn teelt? Royal Brinkman introduceert samen met Agro4all een nieuwe tool, die antwoorden geeft op deze vragen en het adviesproces digitaliseert en overzichtelijk maakt: de Adviesgenerator.

 • Royal Brinkman intensiveert activiteiten in China
  15 november 2022
  ’s-Gravenzande – Om het algemene credo ‘Local-for-Local’ verder inhoud te geven, wordt door Royal Brinkman momenteel een lokale, Chinese organisatie in Shanghai opgezet. Met de totstandkoming van Royal Brinkman China is de internationale tuinbouwtoeleverancier nu in dertien vestigingslanden lokaal vertegenwoordigd. De intensivering van buitenlandse activiteiten sluit aan bij de internationaliserings-ambities van Royal Brinkman.
 • IFTF Vijfhuizen 2022
  31 oktober 2022
  Woensdag 9 november t/m vrijdag 11 november vindt de International Floriculture Trade Fair plaats in Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen. Tijdens deze beurs worden alle segmenten van de sierteeltketen bedient: van veredelaars, vermeerderaars, technische en serviceleveranciers, telers tot handel. Het gaat hier om in-en verkoop binnen de sierteeltketen. Royal Brinkman zal hier aanwezig zijn met een DryGair stand.
 • Nieuw | De hygiënesluis van Royal Brinkman
  logo CleanGate27 oktober 2022
  Telers willen plantenziekten en daardoor aantastingen van hun teelt zo goed mogelijk voorkomen. Deze veroorzaken namelijk steeds vaker ongewenste uitval en opbrengstderving. Het treffen van adequate hygiënemaatregelen is daarmee belangrijker dan ooit geworden. In dat kader introduceert Royal Brinkman de CleanGate hygiënesluis in de strijd om virussen, schimmels en bacteriën buiten de deur te houden.
 • Horti Experience 2022

  30 september 2022
  Horti Experience 2022 gericht op internationale kennisoverdracht 
  Al weer voor de achtste keer bezochten de buitenlandse Royal Brinkman medewerkers deze week het hoofdkantoor in ’s-Gravenzande voor deelname aan de Horti Experience. Het internationale kennisevent vond dit jaar plaats van maandag 26 tot en met vrijdag 30 september 2022. Gedurende een 5-daagse training lag de focus op kennisuitwisseling en de implementatie van de strategie 2023-2025 van Royal Brinkman. Naast de exportafdeling in Nederland bestaat het internationale Royal Brinkman team uit ruim 160 medewerkers. Na het coronatijdperk was het voor iedereen fijn om elkaar weer te kunnen ontmoeten in deze ambiance. 

 • Terugblik event Hygiëne in de groenteteelt

  Hygiëne in de groenteteelt16 september 2022
  "Laat geen steken vallen bij hygiënemaatregelen"
  Met de teeltwisseling voor de deur organiseerde Royal Brinkman een bijeenkomst in Tomatoworld voor groentetelers. Het thema hygiëne en desinfectie is belangrijk en met name het tomatenvirus ToBRFV is een serieuze bedreiging in de tomatenteelt. "Maar ook in de paprika- en komkommerteelt zorgen virussen voor serieuze bedreigingen", vertelt Jan Willem Keijzer, operationeel productmanager HortiHygienz bij Royal Brinkman. De teeltwisseling is het moment om de teelt schoon te eindigen en zo hygiënisch mogelijk weer te beginnen.

 • Etiketuitbreiding Verimark in meerdere teelten

  Verimark6 september 2022
  Tijdens de Ctgb-vergadering van 24 augustus 2022 is besloten het etiket van Verimark uit te breiden in de bedekte substraatteelt van tomaat, tomatillo, paprika, pepers, aubergine, komkommer, augurk, courgette, pompoen, meloen, watermeloen, aardbeien en boon met peul ter bestrijding van beide soorten witte vlieg, diverse bladluissoorten, mineervlieg, kevers en rups. Verimark krijgt een W2 etiket. Hiermee komt een einde aan de geldende vrijstellingen en is het middel definitief toegelaten.

 • Kans op kleurvariatie bij Dynex

  Dynex2 september 2022
  Vanuit de praktijk zijn er signalen over kleurverschillen tussen verschillende leveringen van de hulpstof Dynex. Recentelijk is gebleken dat tijdens het neutralisatieproces van het ingrediënt EDTA een kleurvariatie kan ontstaan. Als gevolg hiervan kunnen sommige partijen Dynex een andere kleur hebben dan je mogelijk gewend bent. De kleurvariatie heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.

 • Waterstofperoxide ‘on demand’ produceren
  logo HPNow23 augustus 2022
  Royal Brinkman introduceert samen met HPNow de HPGen generator. Met de HPGen™ generatoren produceren telers zelf ter plekke op de kwekerij Peroxide UltraPure™. Deze ultrazuivere vorm van waterstofperoxide kan de teler direct meedoseren in het irrigatiesysteem. Zo kan het irrigatiesysteem tijdens de teelt eenvoudig schoon blijven en krijgen de gewassen een boost: waterstofperoxide breekt af tot zuiver water en zuurstof, wat leidt tot meer opgeloste zuurstof in het water.
 • Volgende fase van groei voor Berg Hortimotive
  Bas Brinkman3 augustus 2022
  Verdere krachtenbundeling Royal Brinkman Techniek en Berg Hortimotive voor volgende fase van groei en ontwikkeling

 • Nieuwe meststof met jodium bevordert weerbaarheid
  25 juli 2022
  's-Gravenzande - Royal Brinkman introduceert samen met SQM een nieuwe meststof van kalisalpeter met jodium: Ultrasol®ine K Plus. Hierdoor kunnen telers jodium als micronutriënt in een veilige, wetenschappelijk onderbouwde dosis toevoegen om de plantweerbaarheid te verbeteren. Ultrasol®ine K Plus is speciaal ontwikkeld voor gewassen zoals groenten, zacht- en hard fruit en sierteelt.
 • Royal Brinkman investeert in uitbreiding opslag
  uitbreiding opslagfaciliteiten royal brinkman14 juli 2022
  Royal Brinkman heeft de eerste paal geslagen van de uitbreiding van het huidige distributiecentrum aan de Woutersweg 10 in ’s-Gravenzande. De komende maanden zal het centrale distributiecentrum op twee plaatsen worden uitgebreid. Beide uitbreidingen komen volledig ten goede aan de opslag van ADR producten, ofwel gevaarlijke stoffen. In het geval van Royal Brinkman gaat het dan om de opslag van o.a. chemische gewasbeschermingsmiddelen, desinfectiemiddelen, vloeibare - én vaste meststoffen voor de bedekte tuinbouw.
 • Meer dan 20.000 kilo ingeleverd bij opruimactie

  Bezem door de middelenkast11 juli 2022
  In Limburg is gedurende de actie ’Bezem door de middelenkast’ bij 442 telers in totaal meer dan 20.000 kilo aan overtollige gewasbeschermingsmiddelen door een gespecialiseerd bedrijf ingezameld en verwerkt. De actie was bedoeld om telers de gelegenheid te geven kosteloos en op een eenvoudige manier van hun verouderde gewasbeschermingsmiddelen af te komen.

 • Waterbehandeling in de gerberateelt met Moleaer
  Moleaer Logo7 juli 2022
  Klondike Gardens is sinds 1984 gespecialiseerd in het kweken van gerbera’s. De kwekerij, met twee vestigingen in Berkel en Rodenrijs, heeft sinds de toepassing van zuurstof-nanobubbletechnologie diverse verbeteringen gezien in het huidige watersysteem en de plantweerbaarheid.
 • Tijdelijke vrijstelling Verimark in tomaat

  Verimark27 juni 2022
  Er wordt een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het insecticide Verimark in de bedekte substraatteelt van tomaat. Hierdoor kan met ingang van 15 juli 2022 het middel ingezet worden tegen witte vlieg in deze teelt. De vrijstelling vervalt op 11 november 2022.

 • Nieuw | BeNomic EasyStar
  logo Berg Hortimotive13 juni 2022
  Berg Hortimotive, specialist in intern transport, introduceert op de GreenTech Amsterdam een nieuw type buisrailwagen, de BeNomic Easystar. Daarnaast zijn de twee bestaande varianten buisrailwagens geoptimaliseerd en tegelijkertijd voorzien van een nieuwe naam. Met deze nieuwe BeNomic lijn ontstaat voor ieder type klant, in iedere markt, een passende oplossing.
 • GreenTech Amsterdam 2022
  30 mei 2022
  Van 14 juni tot en met 16 juni 2022 vindt GreenTech Amsterdam plaats in de RAI Amsterdam. De GreenTech Amsterdam is de grootste tuinbouw technologie beurs in Nederland, waar professionals van over de hele wereld samenkomen om te verbinden, te netwerken, kennis te delen en zaken te doen. 
 • Gewijzigde levertijden Hemelvaart & Pinksteren '22

  Hemelvaart en Pinksteren staan weer voor de deur! In deze periode hanteren wij een aangepast bestel- en leverschema.
  Let op: op donderdag 26 mei (Hemelvaart) en maandag 6 juni (tweede pinksterdag) zijn onze kantoren en winkels gesloten en vinden er geen leveringen plaats. 

 • Sander Koole nieuwe Sales Manager Royal Brinkman

  Sales Manager Sierteelt Sander Koole18 juli 2022
  ’s-Gravenzande - Met ingang van 1 juni 2022 is Sander Koole de nieuwe Sales Manager Sierteelt bij Royal Brinkman. Na 6 jaar als Account Manager te hebben gewerkt, maakt hij nu interne promotie. Vanuit de nieuwe rol is hij verantwoordelijk voor de aansturing van het verkoopteam Sierteelt in de regio West en het realiseren van een optimale klanttevredenheid.


 • Tijdelijke vrijstelling Mainspring snijbloemen

  Mainspring17 mei 2022
  Er is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het gewasbeschermingsmiddel Mainspring in de bedekte grondgebonden geïntegreerde teelt van snijbloemen tegen mineervlieg. Hierdoor kan met ingang van 15 juni 2022 Mainspring tijdelijk ingezet worden in de desbetreffende teelten. De vrijstelling vervalt op 13 oktober 2022.

 • Vrijstelling Alar 85 verschillende teelten

  Alar 8516 mei 2022
  Er is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het gebruik van Alar 85 in de onbedekte pot- en containerteelt van Viburnum, Chrysant, Azalea, Aster en Hortensia. Hierdoor kan Alar 85 met ingang van 1 juni 2022 ingezet worden als groeiregulator in deze teelten. De vrijstelling vervalt op 28 september 2022.

 • Tijdelijke vrijstelling Verimark in komkommer

  Verimark16 mei 2022
  Er is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het insecticide Verimark in de bedekte substraatteelten van komkommer en augurk. Hierdoor kan met ingang van 15 mei 2022 het middel ingezet worden tegen bladluis in deze teelten. De tijdelijke vrijstelling van Verimark is afgegeven omdat de overdracht van het CABYV-virus door bladluizen een teeltbedreigend probleem is. De vrijstelling vervalt op 11 september 2022.

Resultaat 1-25 van 522
Toon
Do not delete this link