Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Nieuws

 • Kwartaalupdate meststoffen Q1 2021
 • HORTILOGICS brengt logistiek naar next level
  Nederlandse bedrijven bundelen krachten in joint venture voor ‘Smart Greenhouse Logistics’
  HORTILOGICS brengt kas- en verpakkingslogistiek naar next level


 • Tijdelijke vrijstelling Verimark in tomaat

  Verimark17 februari 2021
  Er is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het gewasbeschermingsmiddel Verimark in de bedekte substraatteelt van tomaat. Dit werd bekendgemaakt in de staatscourant vandaag. Hierdoor kan met ingang van 18 februari het middel ingezet worden in deze teelt. De vrijstelling vervalt op 18 juni 2021.

 • Tarievenlijst 2021 van Royal Brinkman
  De voor 2021 geldende tarieven voor Service, Onderhoud & Inspectiewerkzaamheden, gedurende kantoortijden, zijn in dit bericht weergegeven. Deze tarieven zullen per januari 2021 gelden. 


 • Beekenkamp kiest voor Royal Brinkman installaties
  Beekenkamp kiest Royal BrinkmanDe Beekenkamp Group gaat verder uitbreiden in 2021 met nieuwbouw van ca. 22.000 m2 aan de Oranjepolderweg in Maasdijk. Voor deze nieuwbouw werd onlangs het contract getekend tussen Beekenkamp en Royal Brinkman voor de levering van de watertechnische-, elektra-, klimaat- en belichtingsinstallaties.

 • Masker controledagen 2021 gaan niet door

  Masker controle22 januari 2021
  Normaliter organiseert Royal Brinkman de masker en brandblusser controledagen in jouw regio. Goedgekeurde maskers worden voorzien van een controlecertificaat en goedgekeurde brandblussers krijgen een controlesticker met een nieuwe datum. Helaas kunnen wij vanwege de lockdown de masker controledagen niet door laten gaan.

 • NEMguard nu ook toepasbaar in vruchtgroententeelt

  NEMguard15 december 2020
  NEMguard heeft een uitbreiding van het etiket gekregen voor de beheersing van aaltjes in de grondgebonden bedekte teelt van augurk, courgette, komkommer, aubergine, tomaat, paprika en tomatilo. NEMguard mag ook worden toegepast in de biologische teelt.

 • Gewijzigde levertijden Kerst en o&n 2020
  De feestdagen staan voor de deur. Tijdens deze dagen hanteren wij gewijzigde lever- en openingstijden. Om je ook in deze periode van al de benodigdheden te kunnen voorzien, willen we je wijzen op deze aanpassingen in openings- en levertijden.

  Let op: op 25 december, 26 december en 1 januari zijn wij geheel gesloten en vinden er geen leveringen plaats.
 • Subsidieregeling op DryGair luchtontvochtigers

  Drygair12 december 2020
  Met de E(H)G subsidieregeling ontvangen telers tot 25% subsidie van de overheid op de aanschaf en installatie van DryGair units. Goed nieuws: de regeling is nu voor de 2e keer opengesteld dit jaar voor de glastuinbouw; voor de periode van 1 december tot en met 31 maart 2021.

 • Envidor verdwijnt van de markt

  Envidor9 december 2020
  Het middel Envidor zal per 1 januari 2021 niet meer verkocht mogen worden. De toelating van Envidor is helaas beëindigd. Het Ctgb heeft een besluit genomen over de opgebruik- en aflevertermijn van Envidor. Lees hieronder meer.

 • Streep door verbod GBM buiten de landbouw

  spuiten4 december 2020
  Een hoger beroep, ingesteld door Nefyto en Artemis, heeft een streep gehaald door het wettelijke verbod op het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw. Nefyto en Artemis zijn blij met de uitspraak. Bedrijven kunnen de investering in de ontwikkeling en registratie van nieuwe producten alleen maar verantwoord doen als de beslissing tot toelating - die na een jarenlange toelatingsprocedure wordt genomen - niet wordt doorkruist door een gebruiksverbod op politieke gronden.

 • Ctgb neemt besluit over respijttermijnen Admire

  admire3 december 2020
  De Europese toelating van imidacloprid, de actieve stof van Admire eindigt per 1 december 2020. Eerder brachten wij daar hier al bericht van uit. Nu heeft het Ctgb een besluit genomen over de opgebruik- en aflevertermijn van Admire.

 • Einde vrijstelling Mainspring in snijbloemen

  Mainspring26 november 2020
  De tijdelijke vrijstelling voor het gewasbeschermingsmiddel Mainspring is op 26 november 2020 komen te vervallen. De vrijstelling goldt in de bedekte grondgebonden geïntegreerde teelt van snijbloemen tegen mineervlieg.

 • Coulanceregeling spuitlicentie verlengd

  Coulanceregeling20 november 2020
  Deze week is besloten dat de coulanceregeling voor houders van een vakbekwaamheidsbewijs (licenties) gewasbescherming en/of mollen/woelrattenbestrijding en/of knaagdierbeheersing (KBA) wordt verlengd.
  De huidige regeling - die tot en met het eind van dit jaar loopt - wordt verlengd tot en met 30 april 2021. 

 • Einde tijdelijke vrijstelling Verimark in tomaat

  Verimark18 november 2020
  De tijdelijke vrijstelling voor het gewasbeschermingsmiddel Verimark vervalt op 18 november 2020. De vrijstelling gold voor de bedekte teelt van tomaat op substraat tegen tabakswittevlieg, de overbrenger van Tomato chlorosis virus (ToCV).

 • Einde tijdelijke vrijstelling Teppeki

  teppeki16 november 2020
  De tijdelijke vrijstelling voor het gewasbeschermingsmiddel Teppeki vervalt op 16 november 2020. De vrijstelling gold voor de bedekte niet-grondgebonden teelt van aubergine en de bedekte teelt van komkommer en courgette tegen bladluizen.

 • UniMite bioverdeelsystemen voor meer teelten
  unimite air11 november 2020
  Royal Brinkman introduceert een merknaam voor haar serie bioverdeelsystemen; de UniMite. Deze serie betreft vijf technische varianten van verstrooi- of verblaassystemen voor het optimaal verdelen van roofmijten en voermijten over het gewas. Zo is er een nieuwe, compacte oplossing voor potplanten en een traliebrede oplossing voor o.a. roos, naast de bekende horizontale oplossing onder een spuitboom voor chrysant. Dit is een mooie stap richting verdere verbetering van de biologische gewasbescherming in de glastuinbouw.
 • Introductie nieuwe variant Orius roofwants

  29 oktober 2020 
  Royal Brinkman introduceert samen met AgroBío een nieuw gekweekte Orius roofwants in de biologische bestrijding van volwassen trips. Deze Orius laevigatus, onder de naam ORIcontrol Plus, is in combinatie met het bijvoeren van het nieuwe Powerfood Plus een succesvol systeem. Chrysantenkwekerij Sensation en Kwekerij De Waal in Tuil hebben de afgelopen maanden ervaring opgedaan met het nieuwe systeem en zien het als een belangrijke stap in de oplossing van het tripsprobleem in chrysant.

 • Verlenging van de toelating van Dazide Enhance

  16 oktober 2020
  De werkzame stof van Dazide Enhance zit, zoals gebruikelijk is voor alle werkzame stoffen voor gewasbescherming in de Europese Unie, nu in een verlengingstraject.

 • Plantalyzer oogstprognose-robot rijp voor praktijk

  13 oktober 2020
  Berg Hortimotive Group, bestaande uit Berg Hortimotive en HortiKey, heeft de eerste serie Plantalyzer oogstprognose-robots voor tomaten overgedragen aan Royal Brinkman. De robot rijdt autonoom door de kas en maakt gericht foto’s van de tomaten. Vision software en algoritmen beoordelen de vruchten op rijpheid en vertalen de beelden in een betrouwbare en nauwkeurige oogstprognose. “We zijn enorm trots op het resultaat van de samenwerking”, reageert directielid Ramon Verdel van Royal Brinkman. “Hier zitten telers echt op te wachten.”

 • 8 oktober live uitzending themadag sierteelt

  live uitzending5 oktober 2020
  Op 8 oktober 2020 organiseert Royal Brinkman in samenwerking met het World Horti Center een exclusieve Live uitzending. Tijdens deze uitzending behandelen we 10 interessante proeven Live vanuit het World Horti Center. Elf verschillende sprekers nemen je mee naar de kas om de kennis zo goed mogelijk over te brengen.

 • AAterra ME inzetbaar tot eind november 2022

  AAterra5 oktober 2020
  De toelating van het product AAterra ME is onlangs door het Ctgb ingetrokken. De expiratiedatum is vastgesteld op 31 mei 2021. Het product kan tot 30 november 2021 worden verkocht en tot 30 november 2022 worden opgebruikt.

 • Uitbreiding Azatin in aantal vruchtgroentegewassen

  Azatin28 september 2020
  Het etiket van het middel Azatin heeft een uitbreiding gekregen. Het middel is vanaf nu ook in de bedekte teelt van vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil toegelaten.

 • Einde vrijstelling ALAR 85

  alar28 september 2020
  Afgelopen 1 juni ging de vrijstelling voor groeiregulator ALAR 85 in een aantal bloemisterijgewassen in. Deze vrijstelling is 28 september vervallen, waardoor ALAR 85 niet meer in deze teelten mag worden ingezet.

 • 250ste DryGair luchtontvochtiger voor Jac. Oudijk

  24 september 2020
  ’s-Gravenzande – De 250ste DryGair luchtontvochtiger wordt binnenkort door Royal Brinkman afgeleverd in Moerkapelle. Het betreft een unit uit een serie van totaal 19 stuks. Deze installaties voor luchtontvochtiging (gaan) zorgen voor het verbeteren van het kasklimaat in de gerberateelt bij Jac. Oudijk. 
  DryGair units behandelen de kaslucht tijdens de teelt, zonder dat daarbij buitenlucht nodig is. Alle energie blijft in de kas; er is geen warmteverlies. Deze efficiënte manier van luchtontvochtiging zorgt voor een energiebesparing van 40% op het gasverbruik en draagt hierdoor bij aan een duurzame tuinbouw.

Resultaat 1-25 van 465
Toon
Do not delete this link