Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Nieuws

 • Streep door verbod GBM buiten de landbouw

  spuiten4 december 2020
  Een hoger beroep, ingesteld door Nefyto en Artemis, heeft een streep gehaald door het wettelijke verbod op het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw. Nefyto en Artemis zijn blij met de uitspraak. Bedrijven kunnen de investering in de ontwikkeling en registratie van nieuwe producten alleen maar verantwoord doen als de beslissing tot toelating - die na een jarenlange toelatingsprocedure wordt genomen - niet wordt doorkruist door een gebruiksverbod op politieke gronden.

 • Ctgb neemt besluit over respijttermijnen Admire

  admire3 december 2020
  De Europese toelating van imidacloprid, de actieve stof van Admire eindigt per 1 december 2020. Eerder brachten wij daar hier al bericht van uit. Nu heeft het Ctgb een besluit genomen over de opgebruik- en aflevertermijn van Admire.

 • Einde vrijstelling Mainspring in snijbloemen

  Mainspring26 november 2020
  De tijdelijke vrijstelling voor het gewasbeschermingsmiddel Mainspring is op 26 november 2020 komen te vervallen. De vrijstelling goldt in de bedekte grondgebonden geïntegreerde teelt van snijbloemen tegen mineervlieg.

 • Coulanceregeling spuitlicentie verlengd

  Coulanceregeling20 november 2020
  Deze week is besloten dat de coulanceregeling voor houders van een vakbekwaamheidsbewijs (licenties) gewasbescherming en/of mollen/woelrattenbestrijding en/of knaagdierbeheersing (KBA) wordt verlengd.
  De huidige regeling - die tot en met het eind van dit jaar loopt - wordt verlengd tot en met 30 april 2021. 

 • Einde tijdelijke vrijstelling Verimark in tomaat

  Verimark18 november 2020
  De tijdelijke vrijstelling voor het gewasbeschermingsmiddel Verimark vervalt op 18 november 2020. De vrijstelling gold voor de bedekte teelt van tomaat op substraat tegen tabakswittevlieg, de overbrenger van Tomato chlorosis virus (ToCV).

 • Einde tijdelijke vrijstelling Teppeki

  teppeki16 november 2020
  De tijdelijke vrijstelling voor het gewasbeschermingsmiddel Teppeki vervalt op 16 november 2020. De vrijstelling gold voor de bedekte niet-grondgebonden teelt van aubergine en de bedekte teelt van komkommer en courgette tegen bladluizen.

 • UniMite bioverdeelsystemen voor meer teelten
  unimite air11 november 2020
  Royal Brinkman introduceert een merknaam voor haar serie bioverdeelsystemen; de UniMite. Deze serie betreft vijf technische varianten van verstrooi- of verblaassystemen voor het optimaal verdelen van roofmijten en voermijten over het gewas. Zo is er een nieuwe, compacte oplossing voor potplanten en een traliebrede oplossing voor o.a. roos, naast de bekende horizontale oplossing onder een spuitboom voor chrysant. Dit is een mooie stap richting verdere verbetering van de biologische gewasbescherming in de glastuinbouw.
 • Introductie nieuwe variant Orius roofwants

  29 oktober 2020 
  Royal Brinkman introduceert samen met AgroBío een nieuw gekweekte Orius roofwants in de biologische bestrijding van volwassen trips. Deze Orius laevigatus, onder de naam ORIcontrol Plus, is in combinatie met het bijvoeren van het nieuwe Powerfood Plus een succesvol systeem. Chrysantenkwekerij Sensation en Kwekerij De Waal in Tuil hebben de afgelopen maanden ervaring opgedaan met het nieuwe systeem en zien het als een belangrijke stap in de oplossing van het tripsprobleem in chrysant.

 • Verlenging van de toelating van Dazide Enhance

  16 oktober 2020
  De werkzame stof van Dazide Enhance zit, zoals gebruikelijk is voor alle werkzame stoffen voor gewasbescherming in de Europese Unie, nu in een verlengingstraject.

 • Plantalyzer oogstprognose-robot rijp voor praktijk

  13 oktober 2020
  Berg Hortimotive Group, bestaande uit Berg Hortimotive en HortiKey, heeft de eerste serie Plantalyzer oogstprognose-robots voor tomaten overgedragen aan Royal Brinkman. De robot rijdt autonoom door de kas en maakt gericht foto’s van de tomaten. Vision software en algoritmen beoordelen de vruchten op rijpheid en vertalen de beelden in een betrouwbare en nauwkeurige oogstprognose. “We zijn enorm trots op het resultaat van de samenwerking”, reageert directielid Ramon Verdel van Royal Brinkman. “Hier zitten telers echt op te wachten.”

 • 8 oktober live uitzending themadag sierteelt

  live uitzending5 oktober 2020
  Op 8 oktober 2020 organiseert Royal Brinkman in samenwerking met het World Horti Center een exclusieve Live uitzending. Tijdens deze uitzending behandelen we 10 interessante proeven Live vanuit het World Horti Center. Elf verschillende sprekers nemen je mee naar de kas om de kennis zo goed mogelijk over te brengen.

 • AAterra ME inzetbaar tot eind november 2022

  AAterra5 oktober 2020
  De toelating van het product AAterra ME is onlangs door het Ctgb ingetrokken. De expiratiedatum is vastgesteld op 31 mei 2021. Het product kan tot 30 november 2021 worden verkocht en tot 30 november 2022 worden opgebruikt.

 • Uitbreiding Azatin in aantal vruchtgroentegewassen

  Azatin28 september 2020
  Het etiket van het middel Azatin heeft een uitbreiding gekregen. Het middel is vanaf nu ook in de bedekte teelt van vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil toegelaten.

 • Einde vrijstelling ALAR 85

  alar28 september 2020
  Afgelopen 1 juni ging de vrijstelling voor groeiregulator ALAR 85 in een aantal bloemisterijgewassen in. Deze vrijstelling is 28 september vervallen, waardoor ALAR 85 niet meer in deze teelten mag worden ingezet.

 • 250ste DryGair luchtontvochtiger voor Jac. Oudijk

  24 september 2020
  ’s-Gravenzande – De 250ste DryGair luchtontvochtiger wordt binnenkort door Royal Brinkman afgeleverd in Moerkapelle. Het betreft een unit uit een serie van totaal 19 stuks. Deze installaties voor luchtontvochtiging (gaan) zorgen voor het verbeteren van het kasklimaat in de gerberateelt bij Jac. Oudijk. 
  DryGair units behandelen de kaslucht tijdens de teelt, zonder dat daarbij buitenlucht nodig is. Alle energie blijft in de kas; er is geen warmteverlies. Deze efficiënte manier van luchtontvochtiging zorgt voor een energiebesparing van 40% op het gasverbruik en draagt hierdoor bij aan een duurzame tuinbouw.

 • Nieuw in het assortiment: Fungicide Rival

  Rival20 september 2020
  Rival is vanaf nu beschikbaar via de Royal Brinkman webshop. Rival is een systemisch werkend fungicide met als werkzame stof propamocarb (bekend van de Proplant). Hiermee krijgen siertelers weer een extra mogelijkheid in handen om schimmels als Pythium, Phytophthora en valse meeldauw onder controle te houden. Rival is toegelaten in de bedekte bloemisterijgewassen.

 • Enno Rapid weer volop beschikbaar

  enno rapid17 september 2020
  Na een lange periode waarin de beschikbaarheid van Enno Rapid beperkt was, vanwege de grote vraag naar desinfectiemiddelen door COVID-19, is Enno Rapid vanaf nu weer volop beschikbaar. Dit geldt voor alle verpakkingseenheden die bestelbaar zijn bij Royal Brinkman.

 • Uitbreiding etiket Naturalis L

  naturalis l etiketuitbreiding31 augustus 2020
  Het etiket van bio-insecticide Naturalis L heeft een uitbreiding gekregen in meerdere teelten en toepassingen. Dit betekent dat dit middel nu in meerdere teelten ingezet mag worden met het W1-etiket. Benieuwd in welke teelten en toepassingen Naturalis L is uitgebreid? Lees dan verder.

 • Coulanceregeling verlenging spuitlicentie eindigt

  Spuitlicentie24 augustus 2020
  De maatregelen rond COVID-19 heeft ervoor gezorgd dat het (tijdig) verlengen van de spuitlicentie niet altijd volgens plan heeft kunnen plaatsvinden. De coulanceregeling heeft ervoor gezorgd dat licenties niet verlopen. De einddatum van de regeling is nu ook vastgesteld op 1 januari 2021.

 • Incident Yara geen consequenties voor leveringen
  16 augustus 2020
  Na het plaatsvinden van het incident bij Yara vorige week, is er hard gewerkt de situatie weer onder controle te krijgen. Gelukkig heeft het geen gevolgen voor de levering van vloeibare meststoffen. 
  Lees hier meer informatie over het incident en hoe nu verder.
 • Tijdelijke vrijstelling Mainspring

  Mainspring12 augustus 2020
  Er is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het gewasbeschermingsmiddel Mainspring in de bedekte grondgebonden geïntegreerde teelt van snijbloemen tegen mineervlieg. Dit werd bekendgemaakt in de staatscourant. Hierdoor kan Mainspring tijdelijk ingezet worden in de desbetreffende teelten. De vrijstelling vervalt op 26 november 2020.

 • Lepinox niet leverbaar, alternatieven beschikbaar

  lepinox alternatieven10 augustus 2020
  De huidige voorraad van het middel Lepinox Plus nadert een complete uitverkoop. Wegens het uitverkopen van de huidige voorraad zal Lepinox Plus voorlopig niet meer beschikbaar zijn via de Royal Brinkman webshop. Het middel heeft verschillende alternatieven die via de Royal Brinkman webshop beschikbaar zijn. Hieronder een overzicht van de alternatieve rupsenbestrijders voor Lepinox Plus.

 • Tijdelijke vrijstelling Teppeki en Verimark

  Nieuws22 juli 2020
  Er is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor het gewasbeschermingsmiddel Teppeki in de bedekte niet-grondgebonden teelt van aubergine en de bedekte teelt van komkommer en courgette. Daarnaast is er een vrijstelling afgegeven voor Verimark in de tomaat. Dit werd bekendgemaakt in de staatscourant vandaag. Hierdoor kunnen deze middelen tijdelijk ingezet worden in de desbetreffende teelten.

 • Verpakkingen van Corteva krijgen een aanpassing

  corteva21 juli 2020
  De verpakkingen van onze leverancier Corteva, onder meer bekend van middelen als Closer, Tracer en Conserve, zullen een verandering ondergaan. Corteva heeft ervoor gekozen om wereldwijd een meer uniforme uitstraling te geven aan de verpakkingen, waardoor het makkelijker moet gaan worden om de verschillende soorten middelen te onderscheiden. Onder het assortiment van Corteva hangen ook de Dow AgroSciences- en DuPont-producten.

 • Brinkman richt vizier op legale cannabisteelt

  15 juli 2020
  ’s-Gravenzande - De Rijksoverheid start naar verwachting begin 2021 met het experiment gesloten coffeeshopketen, ook wel ‘de wietproef’ genoemd. Tien goedgekeurde telers krijgen een licentie om onder strenge omstandigheden cannabis te telen. Daarmee wordt de deur voor gelegaliseerde cannabisteelt in Nederland verder open gezet. Internationaal is Royal Brinkman al zo’n vier jaar als kennispartner en toeleverancier in de gelegaliseerde cannabisteelt actief. Met de aanstaande wietproef verbreedt Royal Brinkman haar aandacht naar de thuismarkt.

Resultaat 1-25 van 454
Toon
Do not delete this link