Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Etiketbeperking Vertimec Gold

Vertimec2 augustus 2021
In de vergadering van 28 juli stemde het Ctgb in met een restrictiezin tegen gestapeld gebruik van gewasbeschermingsmiddelen met de stoffen abamectine, deltamethrin, esfenvaleraat of chlorantraniliprole. In navolging van dit besluit heeft het product Vertimec Gold een etiketbeperking gekregen.

Stapelen
Stapelen houdt in dat op een perceel eerst één middel wordt gebruikt tot het maximale aantal toepassingen is bereikt en daarna nog een ander middel met dezelfde werkzame stof en voor dezelfde toepassing.

Lees meer over het besluit van het Ctgb.

Etiketbeperking Vertimec Gold
Er wordt een zogenaamde ‘stapelzin’ opgenomen op het Wettelijk Gebruiksvoorschrift.
"Voor gewasbeschermingsmiddelen op basis van abamectine geldt een totale dosering van maximaal 0.018 kg actieve stof per ha per 12 maanden in onbedekte teelten; voor bedekte teelt geldt een totale dosering van maximaal 0.072 kg actieve stof per ha per 12 maanden".

Dit betekent in de praktijk dat in onbedekte teelten, max 1 liter abamectine bevattende producten per ha per 12 maanden mogen worden toegepast. In bedekte teelten is dit respectievelijk max 4 liter per ha per 12 maanden. Dit op basis van producten met 18 gram actieve stof per liter.

Vertimec Gold krijgt een W9 etiket. Het huidige W8 etiket mag tot 6 februari 2022 worden verkocht en tot 6 oktober 2022 worden opgebruikt.

Do not delete this link