Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Incident Yara geen consequenties voor leveringen

Na het plaatsvinden van het incident bij Yara vorige week, is er hard gewerkt de situatie weer onder controle te krijgen. Gelukkig heeft het geen gevolgen voor de levering van vloeibare meststoffen. 
Lees hier meer informatie over het incident en hoe nu verder.


Vorige week heeft er bij Yara Vlaardingen een incident plaatsgevonden, waarbij er een verkeerde grondstof in een verkeerde tank is gelost. Hierdoor onstond een ongewenste reactie, maar zijn er gelukkig geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Dit betekent dat er geen direct gevaar is geweest voor de omgeving. Wel is uit voorzorg een veiligheidszone van 15 meter rondom de tank gemaakt, op de productielocatie van Yara Vlaardingen. 

Direct na het plaatsvinden van het incident bij Yara Vlaardingen, is de situatie onder controle gebracht. Er wordt hard gewerkt aan het opnieuw in bedrijf brengen van de tank. Hiervoor dient deze te worden gereinigd en leeggehaald, wat in overleg met de overheid gebeurt. Hierna wordt de tank geïnspecteerd, om te zorgen dat de tank opnieuw kan worden gevuld en deze op een veilige manier kan worden gebruikt. 

Het tijdig leveren van de vloeibare meststoffen heeft nu zowel voor Yara als voor Royal Brinkman, de hoogste prioriteit.
Voor klanten van Royal Brinkman zullen de consequenties van dit incident zeer beperkt zijn. Yara doet er alles aan om de impact zo klein mogelijk te houden. Echter, bestaat er een mogelijkheid dat er voor de levering van fosforzuur enige vertraging zal ontstaan. 

Voor vragen over beschikbaarheid of levering van producten, kan je terecht bij jouw persoonlijke accountmanager. 
Voor meer informatie over het incident en het vervolg, bekijk het persbericht van Yara VlaardingenDo not delete this link