Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Introductie ENCARcontrol Dispensing Balls

Encarsia balletjes14 april 2022
Nieuwe verpakking sluipwesp garandeert hoger uitkomstpercentage
Royal Brinkman introduceert samen met AgroBío een nieuwe verpakkingsvorm van sluipwespen voor de biologische bestrijding van witte vlieg. Het is de eerste nieuwe verpakking sinds de introductie van de kaartjes ruim 35 jaar geleden. De ENCARcontrol Dispensing balls zijn gemaakt van bioplastic, waarin sluipwesp poppen zitten. Met deze nieuwe verpakkingsvorm garandeert Royal Brinkman het hoogst haalbare uitkomstpercentage van de sluipwesp poppen.

Hoger uitkomstpercentage
De sluipwesp Encarsia formosa parasiteert onder andere tabaks-, kas- en koolwittevlieg door een eitje in de larve te leggen. De witte vlieg sterft vervolgens na ongeveer twee weken. De sluipwesp poppen zijn verpakt in kleine balletjes gemaakt van bioplastic. In het balletje zitten kleine gaatjes, waardoor de sluipwesp gemakkelijk uit kan vliegen. Onderzoek heeft aangetoond dat de sluipwesp poppen in de balletjes goed beschermd zijn tegen de negatieve effecten van bespuitingen en direct zonlicht. Dit zorgt voor een hoog uitkomstpercentage en minder verlies van de poppen.

Teelt toepassing
De ENCARcontrol Dispensing balls zijn inzetbaar in zowel de groente- als sierteelt en worden met name ingezet in gerbera en tomaat. De sluipwespen zijn door de unieke verpakkingswijze arbeidsvriendelijker en eenvoudig uit te zetten in het gewas. Je kunt de balletjes, middels het ophanghaakje, aan de gewasdraden hangen. Daarnaast kun je de balletjes ook snel en gemakkelijk neerleggen. Dit is enorm arbeidsbesparend ten opzichte van het afscheuren en uithangen van de kartonnen kaartjes.

De ENCARcontrol Dispensing balls zijn verkrijgbaar in een verpakking met 120 balletjes met elk 125 poppen. Daarnaast onderzoekt Royal Brinkman of de Dispensing balls ook ontwikkeld kunnen worden voor andere natuurlijke vijanden. Royal Brinkman is trots op deze nieuwe verpakkingsvorm die samen met AgroBío is ontwikkeld en uitgebreid in de praktijk is getest.

Klik hier om naar de productpagina te gaan

Encarsia balletjes specialisten

Meer informatie voor de pers:
Petra van Marrewijk, petra.van.marrewijk@royalbrinkman.com - M. 06 - 8281 1696

Do not delete this link