Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Introductie Power Food 3.0 en Power Food Plus 3.0

Power Food 3.09 mei 2023
Nieuwe voeding voor Montdorensis en Orius geeft verdubbeling van populatieopbouw
‘s-Gravenzande – Het bijvoeren van roofmijten en roofwantsen met Power Food is een succesvolle ontwikkeling in de biologische gewasbescherming. De resultaten onder glas zijn zeer goed en de populatie natuurlijke vijanden is veel sneller op oorlogssterkte. Plagen als trips, witte vlieg en spint zijn veel beter biologisch te bestrijden zonder chemische correcties. Sinds de eerste introductie in 2015 is het voedingsdieet flink verbeterd. Royal Brinkman introduceert nu Power Food 3.0, een nog beter voedingsdieet voor o.a. Montdorensis en Orius waardoor een twee keer zo snelle populatieopbouw in het gewas plaatsvindt.

Sinds 2015 werkt Royal Brinkman samen met Agrobío aan een strategie om natuurlijke vijanden bij te voeren. Het doel hiervan is om in het gewas een hoge populatie natuurlijke vijanden op te bouwen die al klaarstaan om schadelijke insecten te bestrijden, op het moment dat de eerste trips, spint of witte vlieg verschijnt. Dit heeft geleid tot de introductie van Power Food. Het bijvoeren van de roofmijt Transeius Montdorensis met Power Food verliep erg goed, maar de tripsbestrijding in gewassen met weinig stuifmeel bleef moeizaam. Daarvoor werd drie jaar geleden door Agrobío Power Food Plus ontwikkeld. Een voedingsdieet dat speciaal geschikt is om Orius laevigatus bij te voeren in de effectieve bestrijding van met name trips. Het bijvoeren van natuurlijke vijanden met voermijten is een grote stap voorwaarts en de resultaten van biologische gewasbescherming zijn de afgelopen jaren enorm verbeterd.

Versnelde populatieopbouw
Royal Brinkman zet in samenwerking met Agrobío nu weer een nieuwe stap in de ontwikkeling van bijvoertechnieken met Power Food 3.0 en Power Food Plus 3.0. Dit Power Food bevat een nieuwe mix van voermijten met verschillende ingrediënten, die zorgen voor een nog betere ontwikkeling van roofmijten en roofwantsen in het gewas. De samenstelling van dit speciaal ontwikkelde bijvoerproduct is uniek en dat geldt ook voor de werkzaamheid. Power Food 3.0 is geschikt voor het bijvoeren van de roofmijten Transeius montdorensis en Amblyseius swirskii. Power Food Plus 3.0 is bedoeld om, naast roofmijten, ook Orius laevigatus bij te voeren. Orius wordt met name ingezet bij zwaardere trips aantastingen.

In recente proeven in chrysant zijn tot wel twee keer hogere resultaten bereikt ten opzichte van Power Food producten die tot op heden werden ingezet. “Royal Brinkman doet er alles aan om natuurlijke vijanden in het gewas van de teler zo goed mogelijk te laten ontwikkelen. De introductie van deze twee vernieuwde bijvoerproducten bieden grote kansen om deze biologische strategie verder vorm te geven”, aldus Productmanager gewasbescherming Henk van Daalen. Power Food 3.0 en Power Food Plus 3.0 zullen de bestaande Power Food producten vervangen en zijn beide verkrijgbaar in een 5 liter zak.

Meer informatie over de vernieuwde Power Food


Power Food Plus 3.0
Do not delete this link