Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Kans op kleurvariatie bij Dynex

Dynex2 september 2022
Vanuit de praktijk zijn er signalen over kleurverschillen tussen verschillende leveringen van de hulpstof Dynex. Recentelijk is gebleken dat tijdens het neutralisatieproces van het ingrediënt EDTA een kleurvariatie kan ontstaan. Als gevolg hiervan kunnen sommige partijen Dynex een andere kleur hebben dan je mogelijk gewend bent. De kleurvariatie heeft geen invloed op de kwaliteit van het product.

Kleurvariatie Dynex
De eerste batch van de Dynex was bijna kleurloos maar met een nauwelijks zichtbare transparante groene kleur. Dit is ook de reden dat de formulering als “groenachtig” wordt beschreven in de MSDS. De tweede batch heeft een veel sterkere kleur, die als “amber” omschreven kan worden. De formulering is nog wel steeds transparant.

Deze kleurverandering is het gevolg van een variatie in het neutralisatieproces van het ingrediënt EDTA waardoor de kleurstelling wordt beïnvloed. Het is echter belangrijk om te vermelden dat deze variatie geen invloed heeft op de effectiviteit van de EDTA als chelaat-vormer in de formulering. De werking van Dynex wordt hierdoor dan ook niet beïnvloed. Het is de verwachting dat Dynex in de toekomst vaker amberkleurig zal zijn dan “groenachtig”.

Klik hier om naar de productpagina te gaan
Do not delete this link