Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Royal Brinkman introduceert mobiele reinigingsunit

8 september 2023
’s-Gravenzande – Reiniging en desinfectie met een schuimend middel is effectiever dan met een vloeistof. Er zijn verschillende methoden om schuim te maken; van eenvoudig tot geavanceerd. Het beste schuim maak je met een systeem met actieve luchtondersteuning middels een compressor.

Royal Brinkman introduceert hiervoor een nieuwe oplossing: de SMU mobiele reiningsunit. Hiermee kan eenvoudig op elke locatie overal op de kwekerij optimaal gedesinfecteerd worden met schuim van de beste kwaliteit.

Schuim is niets anders dan een vloeistof waar lucht in wordt gebracht, zegt Dirk Timmers, desinfectiespecialist van Royal Brinkman. “Schuim kruipt in kieren en gaten waardoor je een betere bedekkingsgraad krijgt dan met vloeistof. Schuim zorgt ook voor een langere contacttijd, doordat het oppervlak langer nat blijft, wat weer zorgt voor een betere ontsmetting. Het voordeel van schuim is bovendien de visuele controle op welk onderdeel wél en welke nog niet is behandeld.”

Technieken

Er zijn verschillende technieken om van een vloeistof schuim te maken, van eenvoudig tot geavanceerd. Het meest eenvoudige hulpmiddel is apparatuur dat via een venturisysteem werkt; zoals een Birchmeier Foam-Matic of een schuimapplicator aangesloten op een tuinslang. Ook kan een schuimpistool, gekoppeld aan een Empas spuitwagen, effectief schuim maken. Nu introduceert Royal Brinkman de SMU mobiele reiningsunit waarmee topschuim overal op het bedrijf eenvoudig en snel gemaakt kan worden voor ‘on-demand’ reiniging en desinfectie. 

Schuimkwaliteit
De schuimkwaliteit wordt bepaald door de mate waarin het volume (de vloeistof) uitzet, ofwel de expansie. Dirk Timmers: “Met een venturisysteem maak je van 1 liter vloeistof 3 liter schuim (1:3). Met een luchtondersteuningssysteem als de SMU-unit kun je naar topschuim met een expansie van 10 (1:10). Voeg geen zeepachtig product toe aan een middel om het te laten schuimen, maar kies bij een schuimbehandeling voor een middel dat hier speciaal voor ontwikkeld is. De middelen Menno Hortisept Clean (reiniging) en Menno florades (desinfectie) zijn zeer geschikt voor schuimtoepassing en bij toepassing blijven de kasmaterialen onaangetast.”

SMU mobiele reinigingsunit
De SMU reiningsunit kan gebruikt worden voor spoelen, schuimen en desinfecteren en is verkrijgbaar in twee varianten; met en zonder ingebouwde compressor. Daarnaast kan er gekozen worden voor een stationaire of mobiele installatie. Rob Beerling, productspecialist Mechanical Hygiene Equipment Royal Brinkman: “Voor gebruik van het type SMU om te schuimen dient perslucht op de kwekerij beschikbaar te zijn, het type SMU-K heeft een ingebouwde compressor. De mobiele installatie is verrijdbaar waardoor deze overal op de kwekerij eenvoudig inzetbaar is. De mobiele reinigingsunit is beschikbaar met twee chemische toevoeren die in de can van het reinigings- en desinfectieproduct gehangen kunnen worden. Als de machine op de reinigingsstand staat zal hij de ingestelde verdunning zelf mengen door het concentraat uit de can te mengen met water. Ditzelfde geldt als de machine ingesteld staat op de desinfectiestand waarbij dan het concentraat uit de andere can opgenomen zal worden.” 

Gebruikerservaringen
Rob Beerling voegt eraan toe: “De eerste gebruikerservaringen van telers zijn zeer positief en om die reden hebben we de SMU units aan ons assortiment toegevoegd. Het resultaat is een nog betere reiniging en ontsmetting middels een optimale schuimtechniek ter voorkoming van virussen, schimmels en bacteriën. Niet alleen tijdens de teeltwisseling zal de SMU een welkome aanvulling zijn. Het hele jaar door blijft reiniging en ontsmetting van allerlei apparatuur, producten en andere kasonderdelen met de SMU reiningsunits snel en eenvoudig toepasbaar.”


> Bekijk hier de Mobiel SMU reinigingsunit


Mobiele SMU unit
<Rob Beerling demonstreert het gebruik van de SMU mobiele reinigingsunit.>  

Schuim met SMU unit
<Schuim zorgt voor een betere bedekkingsgraad, een langere contacttijd en maakt reiniging en desinfectie visueel goed zichtbaar.>
   

Do not delete this link