Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Nieuwe meststof met jodium bevordert weerbaarheid

25 juli 2022
's-Gravenzande - Royal Brinkman introduceert samen met SQM een nieuwe meststof van kalisalpeter met jodium: Ultrasol®ine K Plus. Hierdoor kunnen telers jodium als micronutriënt in een veilige, wetenschappelijk onderbouwde dosis toevoegen om de plantweerbaarheid te verbeteren. Ultrasol®ine K Plus is speciaal ontwikkeld voor gewassen zoals groenten, zacht- en hard fruit en sierteelt.

Jodium is een essentiële voedingsstof voor gewassen, maar in de natuur slechts in kleine hoeveelheden aanwezig. Een tekort aan jodium in planten zal naar verwachting opbrengstverliezen veroorzaken, vergelijkbaar met een tekort aan andere plantenvoedingsstoffen. Voor een optimale gewasproductie moet jodium in de juiste dosering worden toegediend. Door kalisalpeter met jodium te mengen, ontvangt de plant eenvoudig de correcte dosis. Zo voorkomt de teler een overmatige opname van jodium in bladeren of fruit. 

Ultrasol®ine K Plus

Als reactie op nieuwe informatie die het belang van jodium als essentiële voedingsstof voor planten benadrukt, heeft SQM een speciale meststof met jodium ontwikkeld voor gefertigeerde gewassen: Ultrasol®ine K Plus. Hierdoor kunnen telers jodium als micronutriënt in een veilige, wetenschappelijk onderbouwde dosis toevoegen om de plantweerbaarheid te verbeteren.

De voordelen van jodium

SQM onderzocht jarenlang de toepassing van jodium in meststoffen en voerde wereldwijd meer dan honderd proeven met telers uit. Behalve wetenschappelijke bewijzen, bevestigen ook de ervaringen van de telers dat jodium daadwerkelijk een positieve effect op het gewas heeft. Zo draagt jodium bij aan wortelgroei, bovengrondse plantengroei, fotosynthese, stikstofmetabolisme, tolerantie voor abiotische stress, bloei- en vruchtkwaliteit met minder vruchtrot en een betere houdbaarheid. Naast deze voordelen heeft Ultrasol®ine K Plus ook effect op de weerbaarheid van het gewas. Het voorkomt namelijk opbrengst- en kwaliteitsverlies in periodes van extreme hitte.
 

Trots

Royal Brinkman is trots Ultrasol®ine K Plus nieuw in het assortiment te hebben, om zo telers te ondersteunen bij het behalen van het optimale rendement uit hun gewas.

ultrasoline
Do not delete this link