Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Meer dan 20.000 kilo ingeleverd bij opruimactie

Bezem door de middelenkast11 juli 2022
In Limburg is gedurende de actie ’Bezem door de middelenkast’ bij 442 telers in totaal meer dan 20.000 kilo aan overtollige gewasbeschermingsmiddelen door een gespecialiseerd bedrijf ingezameld en verwerkt. De actie was bedoeld om telers de gelegenheid te geven kosteloos en op een eenvoudige manier van hun verouderde gewasbeschermingsmiddelen af te komen.

Restanten in de middelenkast
Er zijn verschillende redenen waarom er restanten van gewasbeschermingsmiddelen in de middelenkast blijven staan. Denk bijvoorbeeld aan een middel dat wettelijk niet meer gebruikt mag worden of een teler die is overgestapt op een andere teelt. Het opruimen van de middelenkast is niet eenvoudig. Normaliter moet een afvalinzamelaar ingeschakeld worden, omdat bedrijven hun middelen in principe niet mogen inleveren bij de gemeentelijke milieustraat.

Resultaat van de actie
Na aanmelding bezocht een bedrijfsadviseur de telers om samen de middelenkast te inspecteren en te controleren op verouderde en/of niet meer toegelaten middelen. Alle af te voeren middelen kregen een label. Door een professionele afvalinzamelaar en -verwerker zijn deze middelen ingezameld en verwerkt. In totaal hebben 442 telers van de 510 deelnemers aan de bezemactie gewasbeschermingsmiddelen ingeleverd.

Meer informatie: Provincie Limburg
Do not delete this link