Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Royal Brinkman lanceert scout app

's-Gravenzande – Royal Brinkman introduceert MyScout, een app waarmee telers digitaal kunnen scouten. 
De app bevat moderne technieken voor dataverzameling en visualisatie van ziekten en plagen in de tuinbouw. MyScout is in samenwerking met telers en specialisten ontwikkeld. Met MyScout krijgen telers een belangrijk en toekomstbestendig hulpmiddel voor gewasbescherming in handen.

Het waarnemen en monitoren van ziekten en plagen in het gewas is van oudsher een belangrijk onderdeel van een goedwerkende gewasbeschermingsstrategie. De beheersing van ziekten en plagen wordt steeds complexer. Met het overzicht dat MyScout biedt, krijgt de teler meer grip op zijn gewasbeschermingsstrategie.
 
Invoeren in de kas – analyseren achter de computer 
Kasmedewerkers, bedrijfsleiders, adviseurs en telers kunnen voortaan nog makkelijker samenwerken in één dataomgeving. MyScout is een handige invoer app op de mobiele telefoon, waarmee alle waarnemingen van ziekten en plagen in de kas direct vastgelegd kunnen worden. Het digitale dashboard is op de computer, tablet en mobiele telefoon te raadplegen. Telers hebben hiermee altijd een actueel beeld van de stand van ziekten en plagen in het gewas.  
 
Eenvoudig in gebruik en individueel instelbaar 
Per gewas en locatie kan de actuele stand van ziekten en plagen eenvoudig via de app ingevoerd worden. Bovendien kan de ontwikkeling van natuurlijke vijanden gemonitord worden. In overzichtelijke dashboards wordt het verloop in grafieken en heatmaps weergegeven. Dashboards zijn volledig naar eigen wens in te richten.  
 
Werkt mijn gewasbeschermingsmiddel? 
Door het verloop van aantastingen te volgen, kunnen telers de effecten van gewasbeschermingsmiddelen beter beoordelen. De app is compatible met het platform van LetsGrow.com, daarom kunnen ook andere (kas)gegevens met elkaar in verband gebracht worden, zoals de invloed van temperatuur, instraling en relatieve vochtigheid.  
Op verzoek van telers kunnen productspecialisten van Royal Brinkman (ook op afstand) meekijken. Met de MyScout hebben telers voortaan gewasbescherming letterlijk onder de duim.
   
Start van een nieuwe fase in gewasbescherming 
MyScout is onderdeel van de digitaliseringsstrategie van Royal Brinkman. De toepassing van data binnen gewasbescherming biedt nieuwe kansen. Thomas Kern, productmanager gewasbescherming bij Royal Brinkman: “Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid om telers te ondersteunen in dit proces van teeltoptimalisatie. MyScout is klaar voor de toekomst om op het gebied van duurzame gewasbescherming het verschil te maken. Voor telers dus een mooi moment om in te stappen en MyScout te gaan benutten.”  
 
Doorontwikkeling 
Royal Brinkman legt de lat hoog. “Bij de introductie van MyScout bieden we unieke functionaliteiten die elders niet beschikbaar zijn. We blijven innoveren met nieuwe updates en functionaliteiten, zodat de teler kan vertrouwen op een effectief hulpmiddel. MyScout biedt de potentie om uiteindelijk een centraal, modern sturingsinstrument te worden voor gewasbescherming.” aldus Thomas Kern. 
 
MyScout is vanaf nu beschikbaar. Lees hier meer over de MyScout of informeer naar de mogelijkheden bij Royal Brinkman of via MyScout@royalbrinkman.comMeer informatie voor de pers:
Petra van Marrewijk, petra.van.marrewijk@royalbrinkman.com - M. 06 - 8281 1696

Do not delete this link