Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Brinkman richt vizier op legale cannabisteelt

s-Gravenzande - De Rijksoverheid start naar verwachting begin 2021 met het experiment gesloten coffeeshopketen, ook wel ‘de wietproef’ genoemd. Tien goedgekeurde telers krijgen een licentie om onder strenge omstandigheden cannabis te telen. Daarmee wordt de deur voor gelegaliseerde cannabisteelt in Nederland verder open gezet. Internationaal is Royal Brinkman al zo’n vier jaar als kennispartner en toeleverancier in de gelegaliseerde cannabisteelt actief. Met de aanstaande wietproef verbreedt Royal Brinkman haar aandacht naar de thuismarkt. 
De Nederlandse tuinbouwsector heeft een leidende positie en is vanaf de prille start van de legalisering van medicinale cannabis actief betrokken bij de ontwikkeling van teeltlocaties, -techniek en teelt in de wereld. Dat geldt ook voor Royal Brinkman.  Leo Lievaart, Commercieel Manager Royal Brinkman International: “Wereldwijd is het legaliseringsproces van de recreationele - en medicinale cannabisteelt al een aantal jaren ingezet. Ook wij zijn als kennispartner en toeleverancier hierin gestapt. En met succes. De opgedane ervaring heeft ons in staat gesteld om  het digitale platform Can-Hub op te richten. Can-Hub.com is een kennis- en productenplatform voor de professionele, gelegaliseerde cannabisindustrie wereldwijd. Het platform is weliswaar internationaal georiënteerd, maar wordt ingevuld met eigen lokale Royal Brinkman productspecialisten, onder andere in Australië, Canada, USA, Portugal en het Verenigd Koninkrijk.” 

Uitbreiding Can-Hub team

Met de start van de wietproef in Nederland breidt Royal Brinkman het internationale Can-Hub team uit met twee Nederlandse specialisten, Sander Koole en Jordy Bok. Leo Lievaart: “Deze nieuwe industrie vraagt specifieke aandacht en kennis. Daarom breiden we het team uit. De licentiehouders in Nederland kunnen daardoor rekenen op lokale ondersteuning in het gehele proces van het ontwikkelen van de teeltlocatie tot aan de verpakking van het geoogst product. Naast productspecialisatie biedt het team specifieke cannabis gerelateerde kennis op het gebied van klimaat- en watermanagement, integrale gewasbescherming, ontvochtiging, hygiëne en duurzaamheid. Dit in alle teeltfases zoals men nu ook van ons gewend is in de groente-, bloemen- en potplantenteelt.” 

Totaalleverancier op het hoogste certificeringsniveau

Royal Brinkman is wereldwijd actief in het ontwerpen, bouwen en installeren van hoogwaardige water- en elektrische installaties en klimaatcomputersystemen voor alle soorten teelten. Ervaring en expertise worden gecombineerd met producten, toepassingsapparatuur en technische installaties. Zo ook in de cannabisteelt. Bas Brinkman, Manager Techniek Royal Brinkman: “De cannabisteelt is een complexe teelt, niet makkelijk te vergelijken met een andere teelt. De expertise en ervaring die wij inmiddels in andere landen hebben opgebouwd met de professionele cannabisteelt, stelt ons in staat om straks de door de Rijksoverheid geselecteerde telers op professionele wijze te ondersteunen. We weten goed wat er wereldwijd speelt en wat er voor deze teelt specifiek nodig is. Tezamen met ons uitgebreide netwerk en partners kunnen we hen op het hoogste certificeringsniveau in de cannabisindustrie onze kennis, producten, techniek en begeleiding bieden.” #letsimprovetogether.
Met de wietproef gaat nu ook in Nederland de deur voor de gelegaliseerde cannabisteelt verder open. Door het toekennen van tien licenties aan goedgekeurde telers om in een gecontroleerde teeltomgeving aan de slag te gaan, krijgt Royal Brinkman de kans om in de thuismarkt ook haar toegevoegde waarde in deze teelt te laten zien. 

>> Bekijk de video over Can-Hub


Meer informatie voor de pers:

Petra van Marrewijk
petra.van.marrewijk@royalbrinkman.com
M. 06 - 8281 1696  dfsdsafsdf
Do not delete this link