Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Samenwerking Royal Brinkman en Sendot Research

Samenwerking Royal Brinkman en Sendot ResearchRoyal Brinkman en Sendot Research BV hebben afgelopen week hun samenwerking bekrachtigd op het gebied van innovatieve sensoren. Met deze samenwerking krijgen telers toegang tot een nieuwe generatie aan optische sensoren met als resultaat nieuwe inzichten voor teeltoptimalisatie. 

Sendot Research is opgericht in 2015 en focust zich met name op het ontwikkelen en produceren van opto-chemische sensoren. De sensoren van Sendot zijn gericht op zuurstofgehalte en chlorofylfluorescentie (bladgroen). De Zuurstof Sensor wordt toegepast ter optimalisatie van de watergeefstrategie. Een goed zuurstofniveau in substraten is belangrijk voor de algehele wortelkwaliteit en water- en nutriëntenopname van de wortels. Daarnaast helpt een goed zuurstofniveau voor gezondere wortels en kan de plant zich beter weren tegen pathogene schimmels. De watergeefstrategie heeft hier invloed op en door deze te optimaliseren, verbetert de prestatie van de plant. De innovatieve Zuurstof Sensor helpt telers bij het meten van de hoeveelheid zuurstof in het substraat en geeft daarmee richting aan de zoektocht naar de beste watergeefstrategie voor hun teelt. 

De Chlorofyl Fluorescentie Sensor kan worden ingezet voor metingen aan het product; voor het optimaliseren van de oogst en de groeistrategie. Inzicht in het rijpheidstadium van vruchten of in de groeikracht van een teelt is waardevolle informatie om op te sturen. 

Royal Brinkman en Sendot Research zijn zeer te spreken over het partnership. Gezamenlijk gaan zij de wereld van telers verrijken met nauwkeurige, betrouwbare en kost-efficiënte sensoren die nieuwe teeltinzichten geven. 

Do not delete this link