Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Subsidieregeling op DryGair luchtontvochtigers

Drygair12 december 2020
Met de E(H)G subsidieregeling ontvangen telers tot 25% subsidie van de overheid op de aanschaf en installatie van DryGair units. Goed nieuws: de regeling is nu voor de 2e keer opengesteld dit jaar voor de glastuinbouw; voor de periode van 1 december tot en met 31 maart 2021.

DryGair units behandelen de kaslucht tijdens de teelt, zonder dat daarbij buitenlucht nodig is. Alle energie blijft in de kas; er is geen warmteverlies. Deze efficiënte manier van luchtontvochtiging zorgt voor een energiebesparing van 50% op het gasverbruik en draagt hierdoor bij aan een duurzame tuinbouw.

De bijdrage van DryGair units aan een duurzame tuinbouw wordt ook gezien door de overheid middels de toekenning van deze subsidieregeling. Sinds enkele jaren is er een E(H)G-subsidie opengesteld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. E(H)G staat voor energie-efficiëntie en hernieuwbare energie glastuinbouw 2020/2021. 

» Meer informatie over DryGair units


De oplossing voor luchtvochtigheid
DryGair units zorgen ervoor dat de kaslucht wordt ontvochtigd; zowel de RV als het absoluut vocht dalen, terwijl het vocht deficit stijgt. De combinatie van ontvochtigen en circuleren van de kaslucht zorgt voor een uniform klimaat en een actief gewas. DryGair units worden steeds meer toegepast op kwekerijen, er draaien er al meer dan 250 in de praktijk. In steeds meer teelten zorgt DryGair voor een stuurbaar kasklimaat en daarmee voor kwaliteitsverbetering van het gewas. Kijk voor een video over de openstelling van de subsidieregeling:


Nieuw: optie tot lease
Het is nu ook mogelijk om DryGair units te leasen. Leasing is een toegankelijke financieringsvorm en niet duurder dan een banklening. Bij leasing is de financiering in veel gevallen gelijk aan de waarde van het object. Hierdoor hoeft de onderneming bijna geen eigen middelen in te zetten om de investering te kunnen doen. Het werkkapitaal blijft intact, en de kosten worden gelijkmatig verspreid over de afgesproken leaseperiode. Hierdoor is het mogelijk om op een verantwoordelijke manier een investering te doen en een betrouwbare kostenprognose te maken.  

Het is zelfs relatief goedkoper omdat de teler meer krediet krijgt (tot 100% financiering is mogelijk). Daarnaast dient bij Leasing het object als onderpand en hoeven er dan ook geen extra zekerheden te worden verstrekt. Ook kan de teler bij een Financial lease gewoon gebruik blijven maken van fiscale voordelen en de subsidie op DryGair units.


Meer informatie voor de pers:
Petra van Marrewijk, petra.van.marrewijk@royalbrinkman.com - M. 06 - 8281 1696


Do not delete this link