Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Royal Brinkman investeert in uitbreiding opslag

uitbreiding opslagfaciliteiten royal brinkman14 juli 2022
Royal Brinkman heeft de eerste paal geslagen van de uitbreiding van het huidige distributiecentrum aan de Woutersweg 10 in ’s-Gravenzande. De komende maanden zal het centrale distributiecentrum op twee plaatsen worden uitgebreid. Beide uitbreidingen komen volledig ten goede aan de opslag van ADR producten, ofwel gevaarlijke stoffen. In het geval van Royal Brinkman gaat het dan om de opslag van o.a. chemische gewasbeschermingsmiddelen, desinfectiemiddelen, vloeibare - én vaste meststoffen voor de bedekte tuinbouw.
De wet- en regelgeving rondom de opslag en het vervoer van gevaarlijke stoffen is in Nederland aan duidelijke richtlijnen onderhevig. Ondanks dat er een duidelijke trend is naar meer biologische gewasbeschermingsmiddelen en groene middelen, ziet Royal Brinkman toch ook nog steeds een groei in het gebruik van desinfectiemiddelen, gewasbeschermingsmiddelen en vaste- & vloeibare meststoffen. Het distributiecentrum in ’s-Gravenzande functioneert als centrale opslaglocatie en Royal Brinkman zag zich genoodzaakt om in een groeiende markt deze opslagfaciliteiten te vergroten. Hiermee kan zowel de leverbetrouwbaarheid worden gegarandeerd als aan de wetgeving worden voldaan.


Ronald van der Tang, operationeel directeur van Royal Brinkman, sloeg symbolisch de eerste paal van de uitbreiding van de nieuwbouw van het distributiecentrum. In aanwezigheid van het bouwbedrijf, adviseurs, onderaannemers, directie en medewerkers van het Distributiecentrum werd kort stilgestaan bij deze symbolische handeling. Ronald: “Door de uitbreiding kunnen we straks de ADR-goederen weer in ons eigen pand opslaan. De nieuwbouw is voorzien van brandwerende, afsluitbare compartimenten, lekbakvoorzieningen en alle andere mogelijk denkbare technieken die nodig zijn voor de veilige opslag van gevaarlijke stoffen. Ook komen er twee nieuwe laad- en losdocks. Op deze manier blijven wij voldoen aan de richtlijnen voor opslag van gevaarlijke stoffen en zijn wij klaar voor de toekomst.”  


Biersteker Bouw, Dak en Geveltechniek is hoofdaannemer van de uitbreiding van het distributiecentrum van Royal Brinkman. Giel Biersteker, directeur eigenaar: “In overleg met Royal Brinkman hebben we in een vroeg stadium de afweging gemaakt tussen verbouwen of uitbreiden/nieuwbouwen. Vanwege de specifieke eisen waaraan dit project moet voldoen, is er gekozen voor nieuwbouw. Door allerlei extra technische voorzieningen als dubbele deuren, sprinklerinstallaties, schermen etc. kan Royal Brinkman aan alle geldende milieurichtlijnen voldoen.”


De planning is om de nieuwbouw in Q4 van 2022 in gebruik te kunnen nemen. Innovatie en vernieuwing staat bij Royal Brinkman hoog in het vaandel en haar motto ‘Let’s Improve Together’ sluit hier perfect op aan.”


uitbreiding opslagfaciliteiten royal brinkman
Persfoto: 1e paal uitbreiding DC Royal Brinkman.jpg
Operationeel directeur Ronald van der Tang (Royal Brinkman) sloeg samen met projectleider Peter Roozenburg (Biersteker) symbolisch de eerste paal van de uitbreiding van de nieuwbouw van het distributiecentrum. Do not delete this link