Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

UniMite bioverdeelsystemen voor meer teelten

unimite air11 november 2020
Royal Brinkman introduceert een merknaam voor haar serie bioverdeelsystemen; de UniMite. Deze serie betreft vijf technische varianten van verstrooi- of verblaassystemen voor het optimaal verdelen van roofmijten en voermijten over het gewas. Zo is er een nieuwe, compacte oplossing voor potplanten en een traliebrede oplossing voor o.a. roos, naast de bekende horizontale oplossing onder een spuitboom voor chrysant. Dit is een mooie stap richting verdere verbetering van de biologische gewasbescherming in de glastuinbouw.

Voor een optimale verdeling van roofmijten en voermijten heeft Royal Brinkman de afgelopen jaren bioverdeelsystemen ontwikkeld in de vorm van strooibunkers aan een spuitrobot of monorailsysteem. Om ook traliebreed roofmijten uit te zetten is een nieuw bioverdeelsysteem ontwikkeld waarbij een uniforme verdeling en arbeidsbesparing het uitgangspunt was. Door het koppelen van technische kennis aan de kennis van biologische bestrijders, is Royal Brinkman in staat om moderne technische varianten te ontwikkelen voor het uniform verstrooien of verblazen van roofmijten. Bij SK Roses in De Lier heeft de toepassing van de UniMite Air geleid tot een goede tripsbestrijding in roos. Bas Koene: “We hebben zelfs tot week 36 niet chemisch hoeven corrigeren tegen trips.”

» Lees hier meer over de gebruikerservaring van SK Roses 


Inmiddels verdient deze belangrijke toepassing in de biologische bestrijding in kassen een merknaam: UniMite. Door het optimaal en uniform verdelen van roofmijten en voermijten krijgt de biologische aanpak van ziekten en plagen een goede start. De roofmijten zijn snel op oorlogssterkte aanwezig in het gewas, klaar voor de biologische bestrijding van de plaag. Bij elke UniMite oplossing is er veel aandacht voor de uniforme en efficiënte verdeling van de roofmijten en de voermijten. Voor veel kassen en gewassen is er nu een oplossing in de vorm van een bioverdeelsysteem. Soms is maatwerk nodig vanwege gewashoogte, plantafstand etc.

» Lees hier meer informatie over de verkrijgbare UniMite systemen


Heeft u vragen over de mogelijkheden van bioverdeelsystemen op uw kwekerij? Neem dan contact op met Michael Visser, specialist mechanisatie van Royal Brinkman via michael.visser@royalbrinkman.nl

unimite
Do not delete this link