Royal Brinkman

Royal Brinkman
Royal Brinkman is een toeleverancier, adviseur en installateur voor de professionele glastuinbouw. In 1985 verwierf Royal Brinkman tijdens de viering van het 100 jarige bestaan van het bedrijf het predicaat ‘Koninklijk’ . Royal Brinkman is opgericht in 1885 en nu al meer dan 130 jaar actief in de glastuinbouw. De heer C. Brinkman startte destijds vanuit een pand in ‘s-Gravenzande met de verkoop van o.a. ‘Sparrietouw’ voor het bossen van asperges, kisten en dekzeilen voor de Westlandse schuiten. Royal Brinkman is inmiddels één van de grootste, gerenommeerde toeleveranciers in de glastuinbouw ter wereld.

Bedrijfsfilm
Royal Brinkman wereldwijd thuis in tuinbouw

Om ook in de toekomst levensvatbaar te blijven, is het belangrijk om als organisatie in te spelen op de veranderingen in de wereld en meer specifiek in de internationale glastuinbouw. De strategie van Royal Brinkman is in 2014 herzien en opnieuw geformuleerd.

Visie

De visie van Royal Brinkman is verpakt in een zestal statements:
 1. Royal Brinkman is een internationale tuinbouwtoeleverancier met sterke lokale aanwezigheid in de belangrijkste tuinbouwlanden in de wereld.
 2. Deskundige Royal Brinkman medewerkers bieden gespecialiseerde producten en oplossingen voor de professionele tuinbouwondernemer in bedekte teelten.
 3. Royal Brinkman levert producten, systemen en diensten op het gebied van teeltwisseling, gewasverzorging, gewasbescherming en desinfectie, verpakking en ontwerp, mechanisatie, technische projecten en overige service artikelen.
 4. Royal Brinkman biedt een breed assortiment artikelen met een sterke focus op gemak, beschikbaarheid, toepassing en leverbetrouwbaarheid. 
 5. Door strategische partnerships en exclusieve samenwerking met fabrikanten ontwikkelt Royal Brinkman nieuwe oplossingen en toepassingen met klanten.
 6. De kennis van de klantwens en haar teelt- en bedrijfsprocessen bij Royal Brinkman draagt actief bij aan de bedrijfszekerheid van klanten.  

Missie

'Royal Brinkman wereldwijd thuis in tuinbouw'
Royal Brinkman zal haar klanten in een zevental onderscheidenlijke thema’s optimaal bedienen: teeltwisseling, gewasbescherming & desinfectie, gewasverzorging, verpakking & ontwerp, mechanisatie, technische projecten, service artikelen. 

Klanten zullen “customer made” ontzorgd worden vanuit verschillende kanalen: door middel van lokale vestigingen of dealers, door middel van persoonlijke verkoop en specialismen en door middel van een sterk doorontwikkelde webshop. Een goed en efficiënt functionerende logistiek is hierbij een sleutel voor verder succes. Het leveren van teamprestaties maakt het verschil. 

Kernwaarden

De kernwaarden van Royal Brinkman zijn:
Bedrijfszekerheid - Gemak – Beschikbaarheid van producten/diensten – Toepassingskennis – Leverbetrouwbaarheid 
 • Deze vijf kernwaarden zijn essentieel in de dienstverlening van Royal Brinkman aan haar klanten:
 • Het bieden van bedrijfszekerheid: verhogen prestatie en verlagen productierisico van de klant.
 • Het bieden van gemak: keuzegemak, bestelgemak, levergemak, administratiegemak, etc.
 • Het bieden van de beschikbaarheid van producten/diensten: juiste product, juiste voorraadpositie, juiste prijs.
 • Het bieden van de juiste toepassingskennis: verdeling, dosering, efficiënte en effectieve inzet.
 • Het bieden van leverbetrouwbaarheid: product, kwaliteit, aantallen, verpakking, levermoment, locatie, documentatie.

Kerncompetenties

Bij Royal Brinkman streven we drie kerncompetenties na. Deze kerncompetenties helpen ons om iedere dag weer een stap extra te kunnen zetten en we vinden het belangrijk dat iedere collega over deze waarden beschikt:
 • Klantgericht handelen: je verplaatst je in de situatie van de klant en handelt hier proactief naar. 
 • Samenwerken: je levert – in samenspel met anderen – een effectieve bijdrage aan het gezamenlijke doel. 
 • Prestatiemotivatie: je toont enthousiasme en inzet, haalt uit eigen beweging het onderste uit de kan en neemt nooit genoegen met een gemiddeld resultaat.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Royal Brinkman wil een bijdrage leveren aan de maatschappij door bewuste keuzes te maken op het gebied van productassortiment, advisering en wet- en regelgeving. Ook nemen wij deel aan verschillende acties; van het sponsoren van de lokale voetbalclub tot het inzetten op ontwikkeling van biologische gewasbescherming. Lees hier meer over ons MVO beleid.