Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop  Uitgelichte producten  Easymix
Easymix | Een teeltspecifieke en gechelateerde sporenmix

Op zoek naar een specifieke sporenmix met gechelateerde sporenelementen? 

Chelaten

Chelaten zijn organische moleculen die het mogelijk maken dat bepaalde elementen stabiel blijven in de meststoffenoplossing. Het chelaat, ook de ‘klauw’ genoemd, zorgt ervoor dat het spoorelement naar het gewas getransporteerd wordt.

Sommige sporenelementen zijn instabiel, wat inhoudt dat ze neerslaan zodra ze in de meststoffenbak worden toegevoegd, of als de pH gaat fluctueren in het wortelmilieu. Het neerslaan van de elementen, kan ertoe leiden dat ze niet langer beschikbaar zijn voor het gewas. Sommige chelaten, zoals ijzer, moeten worden toegediend in chelaatvorm om beschikbaar te blijven. Dit omdat ijzer heel gemakkelijk neerslaat wanneer het in contact komt met andere nutriënten in de meststoffen oplossing of in het wortelmilieu.
Het juiste gechelateerde sporenelement selecteren hangt sterk af van de pH waarde in de meststoffenbak of het wortelmilieu.


Verbeterde Libremix B

Voorheen werd de Libremix B ingezet als sporenmix met gechelateerde sporenelementen. De reden dat deze sporenmix verbeterd is, is dat het een algemene mix was, die voor iedere teelt kon worden gebruikt. Dit had uiteindelijk niet veel toegevoegde waarde.
De Libremix B is vervolgens verbeterd en gaat nu verder onder de naam Easymix Sierteelt. 


Easymixen

De Easymix lijn van het merk Easygro is speciaal ontwikkeld, voor teeltspecifieke toepassing. Dankzij de gechelateerde sporenelementen, zijn de nutriënten optimaal opneembaar voor het gewas. In verschillende Easymixen blijven de elementen door de chelaten stabiel tot een pH van wel 9.

Voordelen Easymix:
  • Natriumarm
  • Teeltspecifiek
  • Elementen blijven beschikbaar tot een hoge pH waarde


Easymix Sierteelt

De Easymix Sierteelt geschikt voor sierteeltgewassen, waaronder de chrysant, gerbera, roos, lisianthus en freesia. Deze Easymix is beschikbaar in verpakkingen van 1 kg en 25 kg

Easymix Zacht Fruit

De Easymix Zacht Fruit is bedoeld voor verschillende soorten zacht fruit, zoals aardbeien, frambozen en meerdere bessensoorten waaronder de blauwe bes. De Easymix Zacht Fruit is verkrijgbaar in verpakkingen van 1 kg en 25 kg

Easymix Groente-Substraat

De Easymix Groente-Substraat is ontwikkeld voor toepassing in groenten die op substraat geteeld worden, zoals komkommer, paprika, aubergine en courgette. Deze mix is verkrijgbaar in verpakkingen van 1 kg en 25 kg


Easymix Groente-Grond

De Easymix Groente-Grond is geschikt voor vollegrondsgroenten, waaronder radijs, sla, (bloem)kool, courgette, rode peper, aubergine. De Easymix Groente-Grond is beschikbaar in verpakkingen van 1 kg en 25 kg.


Easymix Potplanten

De Easymix Potplanten is ontwikkeld voor de toepassing in groene en bloeiende potplanten, waaronder de azalea, rhododendron, petunia en lavendel. Deze specifieke sporenmix voor potplanten is verkrijgbaar in verpakkingen van 1 kg en 25 kg.

Easymixen sierteelt en potplanten

Bekijk alle

Easymixen zacht fruit en groenten

Bekijk alle

Meer informatie
Do not delete this link