Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Gewasverzorging    Alles over meststoffen | Lees het in onze Meststoffen Special
Zoals je van ons gewend bent, bieden wij een ruim assortiment aan meststoffen aan. Om dit aanbod zo compleet mogelijk te houden, zijn wij alert op klantvragen en de laatste ontwikkelingen op de markt. Daarom houden wij je niet alleen op de hoogte over de laatste prijsontwikkelingen, zoals hieronder te vinden, maar zorgen wij ook voor een continue passend assortiment aan meststoffen. Daarom is ons meststoffen assortiment ook de laatste tijd weer verder uitgebreid met nieuwe producten.

Met de toevoeging van twee nieuwe vloeibare chelaten, Fertigro Cu-EDTA 9% 15 liter en Fertigro Zn-EDTA 9% 15 liter, is er nu ook een passend koper- en zinkchelaat wanneer je gebruik maakt van vloeibare meststoffen. Deze sporenelementen hoeven niet langer eerst aangemaakt te worden met water. 

Ook hebben wij ons assortiment aan natriumarme sporenelementen verder uitgebreid met Boorzuur 5 kg, Boorzuur 25 kg en Ammonium Molybdaat 5 kg en hebben we enkelvoudig wateroplosbare meststoffen van ons eigen merk Easygro, met een goede prijs-kwaliteit verhouding. 

Neem tot slot een kijkje bij onze nieuwste ijzermix: Easymix Fe-Extra 5,5% 25 kg. Dit is een mix van DTPA en EDDSHA ijzer voor een bredere stabiliteit in een grotere pH range. 

Wil je meer weten over de meststoffen, bekijk de producten op onze website. Heb je een andere vraag?Vraag een digitaal adviesgesprek aan. Lees hier hoe dit werkt.


Natriumarme sporenelementen

Bekijk alle

Enkelvoudig wateroplosbare vaste meststoffen

Bekijk alle


Meer informatie

Meststoffen in de tuinbouw

Meststoffen voor de tuinbouw

In de glastuinbouw is het gebruik van het juiste bemestingsschema van groot belang voor een optimale groei van het gewas en maximaal rendement. Het assortiment bestaat uit vaste en vloeibare meststoffen voor de professionele glastuinbouw. Meststoffen zijn onder te verdelen in organische meststoffen en kunstmeststoffen. Kunstmeststoffen worden onderverdeeld in vier groepen.
  • Enkelvoudige en samengestelde meststoffen, waarbij een enkelvoudige meststof één hoofdelement (stikstof, fosfor of kalium) bevat en een samengestelde meststof, ook wel NPK meststof genoemd, twee of meer van de hoofdelementen bevat. 

  • Snelwerkende en langzaam vrijkomende meststoffen, waarbij onderscheid wordt gemaakt in de werkingsduur van de meststof. Osmocote meststoffen hebben een langzaam vrijkomende werking, zodat de plant continu wordt voorzien van voeding en alle elementen goed opgenomen kunnen worden.

  • Strooibare meststoffen die vaak in korrelvorm toegepast worden en gestrooid worden in vollegrondsteelten.

  • Oplosbare meststoffen die in poeder, kristal of korrelvorm worden toegepast. Deze meststoffen lossen op en worden via het water meegegeven aan de teelt. Daarentegen zijn organische meststoffen opgebouwd uit volledig natuurlijke grondstoffen met voordelen zoals een verbeterd bodemleven.
Naast deze vier groepen biedt Royal Brinkman ook geblende meststoffen van Ultrasol Easybag aan in het assortiment. In zo’n big bag worden enkelvoudige meststoffen met elkaar geblend tot een kant-en-klaar bemestingsrecept. Door deze blend is er altijd dezelfde samenstelling aanwezig. Bovendien kun je bij Royal Brinkman ook terecht voor meststoffen met sporenelementen die een aanvulling zijn op de hoofd- en sporenelementen. Op deze manier kan je een compleet bemestingsrecept maken.

Organische meststoffen

Naast de kunstmeststoffen kun je ook terecht voor organische meststoffen. Organische meststoffen worden vaak gebruikt in biologische teelten, maar ook steeds vaker wanneer er duurzamer of milieuvriendelijker geteeld wordt. Als grootste voordeel zorgen organische meststoffen voor een luchtige bodemstructuur. Bovendien zijn organische meststoffen ook langer beschikbaar. In het assortiment vind je onder andere vaste en vloeibare organische meststoffen van Fertigro en Biovin. Op deze manier ben je altijd voorzien van het juiste bemestingsrecept.

Sporenelementen belangrijk onderdeel van bemestingsrecept

Naast alle hoofdelementen die meststoffen bevatten, is het ook aan te raden om sporenelementen toe te dienen aan het gewas. Sporenelementen zijn namelijk een belangrijk onderdeel voor de functionering van de plant. Sporenelementen kunnen apart worden toegediend, maar worden daarnaast ook al vaak verwerkt in meststoffen. Op deze manier worden gebreksverschijnselen in het gewas voorkomen. 

Meststoffen kopen

Binnen het assortiment meststoffen vind je verschillende merken waaronder Peters Professional, Osmocote, YaraTera Substrafeed, Universol, Easygro en Fertigro vloeibare meststoffen. Kortom, bij Royal Brinkman kun je een breed scala aan meststoffen kopen die aansluiten op jouw bemestingsrecept en de behoefte van het gewas. Wil je graag meer informatie of wil je advies op maat? Neem dan contact op met onze productspecialisten. Zij helpen je graag met het maken van een optimaal bemestingsrecept.
Do not delete this link