Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele telerSchuimrobot


Volautomatisch de kas ontsmetten met de schuimrobot

Royal Brinkman en Berg Hortimotive lanceren een primeur in de tuinbouw: een schuimrobot die volautomatisch een kas met teeltgoten kan ontsmetten met schuim! 


100% dekkend resultaat

Uit onderzoek van Wageningen University & Research is gebleken dat een schuimende toepassing van Menno Florades sneller en effectiever werkt dan de standaardtoepassing. In de schuimrobot maken we van 1 liter vloeistof maar liefst 8 tot 10 liter schuim. Het gebruik van schuim is mede daarom geen nieuwe toepassing, echter een geautomatiseerde oplossing mist nog. Kwekers willen graag snel, maar zeker ook goed, van teelt wisselen. Een machine is consequent, waar een mens zomaar een kleine oppervlakte kan missen, waardoor een nieuwe bacterie- of virushaard kan ontstaan.

Anderhalf jaar geleden is het idee ontstaan om hier een oplossing voor te bedenken. Tijdens het ontwikkeltraject waren de uitgangspunten om een oplossing te bedenken die sneller is dan handmatig schuimen en moet zorgen voor een uniform, 100% dekkend resultaat. Daarnaast moet de kas in één werkgang compleet worden gedesinfecteerd, inclusief teeltgoten. De Meto spuitrobot is een van de eerste spuitrobots in de sector, waardoor de link snel gelegd was: Maak een simpele add-on op de Meto, zodat je de spuitrobot het hele jaar door kan gebruiken voor het toedienen van gewasbeschermingsmiddelen, maar tijdens de teeltwisseling snel kan ombouwen voor het desinfecteren van de kas. En dat is precies wat er is gerealiseerd!


Wil je meer informatie ontvangen? Vraag dan hier een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Video

  • Benieuwd naar de werking van de schuimrobot of wil je de schuimrobot in actie zien? Bekijk dan deze video.


  • Kan de goten schuimend inspuiten met een reiniger


  • Kan de gehele kas (tot de nok aan toe) ontsmetten


  • Het schuim is van de hoogste kwaliteitadvies
Do not delete this link