Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Service artikelen    Hemelwaterafvoer    Tanks en toebehoren

Tanks en toebehoren

Een watertank, ook wel silo genoemd, vangt grote hoeveelheden hemelwater op dat onder andere gebruikt worden voor het bewateren van het gewas. Bij Royal Brinkman kun je terecht voor je watertank, anti-algenzeil, tankzeil en andere toebehoren. 

Silo's en toebehoren voor de professionele tuinbouw

Watertanks bevatten grote hoeveelheden water. Om het openbarsten, scheefstand, roestvorming en lekkage te voorkomen, is het belangrijk dat de watertank op de juiste manier gebouwd wordt. Aandachtspunten voor het bouwen van een watertank zijn: leidingen, fundering, golfplaten en het wandvilt. Onze specialisten leggen in een artikel uit, hoe je het beste een watertank kan bouwen. In ons assortiment vind je diverse producten om het hemelwater zo goed mogelijk af te voeren naar de silo, waaronder:
  • Anti-algenzeil om de groei van algen in het water te voorkomen en de kwaliteit van het regenwater te waarborgen. Het zeil heeft een zeer goed draagvermogen;
  • Tankzeil: zeil is uitermate geschikt voor drainsilo's en is 100& algenvrij;
  • Silo's: platen voor het bouwen van een silo;
  • Wandvilt: een beschermdeken wat tussen de tank en de silovoering wordt geplaatst ter bescherming van de silo;
  • Toebehoren voor een silo vind je ook bij Royal Brinkman.

Onderhoud silo

Voor het behouden van een goede waterkwaliteit, is het erg belangrijk om onderhoud aan je silo of watertank te verrichten. Wist je dat achteruitgang van je watertank zelfs kan leiden tot klappen: de nachtmerrie van elke teler. Achteruitgang van de tank wordt meestal veroorzaakt door roest, vervuiling en lekkages. Onze specialisten hebben een artikel geschreven over het onderhouden van een silo of tank.

Voorkom wateroverlast

Na extreme neerslag kan je watertank overstromen, dit kan gevolgen hebben voor de omgeving. In de toekomst zullen we steeds meer te maken krijgen met extreme neerslag en is het voorkomen van wateroverlast erg belangrijk. Rainlevelr is een samenwerkingsverband van diverse partijen, die er voor zorgen dat er voor extreme neerslag ruimte in de tank of silo gemaakt wordt. Zo kan er meer regenwater opgevangen worden, waardoor de omgeving droge voeten houdt. Benieuwd wat Rainlevelr voor jou kan betekenen? Onze specialisten hebben een artikel geschreven over de toepassing van Rainlevlr om wateroverlast te voorkomen.

Watertank kopen

Wil je een watertank, anti-algenzeil of andere toebehoren kopen? Dan ben je bij Royal Brinkman aan het juiste adres. Onze specialisten adviseren je graag over de diverse mogelijkheden. Twijfel je of wil je meer informatie? Ook dan kun je bij je vaste contactpersoon of specialist terecht. Zij beantwoorden al je vragen.
Do not delete this link