Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Service artikelen    Hemelwaterafvoer    Tanks en toebehoren

Tanks en toebehoren

Een watertank, ook wel watersilo genoemd, vangt grote hoeveelheden water op die onder andere gebruikt worden voor het bewateren van het gewas. Bij Royal Brinkman kun je terecht voor je watertank, anti-algenzeil, tankzeil en andere toebehoren. 

tanks

Onderhoud watertank

Voor het behouden van een goede waterkwaliteit, is het erg belangrijk om onderhoud aan je silo of watertank te verrichten. Wist je dat achteruitgang van je watertank zelfs kan leiden tot klappen: de nachtmerrie van elke teler. Achteruitgang van de tank wordt meestal veroorzaakt door roest, vervuiling en lekkages. Onze specialisten hebben een artikel geschreven over het onderhouden van een silo of tank.

Algen in een watertank

Algengroei heeft een negatief effect op de kwaliteit van het water. In de meeste gevallen ontstaan algen in stilstaand water wat kan leiden tot verstoppingen in leidingen, pompen, druppelaars. Het is daarom belangrijk om algen te voorkomen, dit kan onder andere met een anti-algenzeil. Onze specialisten hebben alle tips voor het voorkomen en bestrijden van algen voor je op een rij gezet.

Voorkom wateroverlast

Na extreme neerslag kan je watertank overstromen, dit kan gevolgen hebben voor de omgeving. In de toekomst zullen we steeds meer te maken krijgen met extreme neerslag en is het voorkomen van wateroverlast erg belangrijk. Rainlevelr is een samenwerkingsverband van diverse partijen, die er voor zorgen dat er voor extreme neerslag ruimte in de tank of silo gemaakt wordt. Zo kan er meer regenwater opgevangen worden, waardoor de omgeving droge voeten houdt. Benieuwd wat Rainlevelr voor jou kan betekenen? Onze specialisten hebben een artikel geschreven over de toepassing van Rainlevlr om wateroverlast te voorkomen. 

Bouwen watertank

Watertanks bevatten grote hoeveelheden water. Om het openbarsten, scheefstand, roestvorming en lekkage te voorkomen, is het belangrijk dat de watertank op de juiste manier gebouwd wordt. Aandachtspunten voor het bouwen van een watertank zijn: leidingen, fundering, golfplaten en het wanvilt. Onze specialisten leggen in een artikel uit, hoe je het beste een watertank kan bouwen. 

Tips voor watertank bij vorst

In vorstperiodes kan er ijsvorming ontstaan in je watertank, deze ijslaag kan zorgen voor schade aan de watertank. Het is daarom belangrijk om tijdens vorstperiodes dagelijks te controleren of er sprake is van ijsvorming in de watertank. Onze specialisten hebben een artikel geschreven waarin ze tips geven over een watertank in vorstperiodes. 

Knaagdierschade aan watertank voorkomen

In koude periodes gaan knaagdieren, maar ook bijvoorbeeld ook mollen, opzoek naar een warme en droge schuilplaats. Naast de kas, is ook een watertank een van de favoriete plekken voor deze dieren. De dieren kruipen onder het basiszeil en bouwen daar een nest, wat kan zorgen voor ernstige schade met inzakking tot gevolg. Onze specialisten geven een aantal tips voor het voorkomen van knaagdierschade aan je watertank.


Do not delete this link