Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Assortiment    Technische projecten    Schrikdraad en -apparatuur

Schrikdraad en -apparatuur

Veel kwekerijen hebben een stukje grond waar dieren op staan te grazen. Enerzijds wordt zo het stuk grond onderhouden en anderzijds dient afvalgroente als voer voor de dieren, wat verspilling tegengaat. Om deze dieren op de juiste plaats te houden, kun je gebruik maken van schrikdraad. Voor een complete schrikdraadinstallatie van Gallagher Europe heb je een schrikdraadapparaat, een stroomgeleider, afrasteringspalen, isolatoren en aardingsmateriaal nodig, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een complete installatie. 

Het kopen van schrikdraad

Voor het kopen van schrikdraad kun je rekening houden met meerdere factoren. Zo hoeft er niet voor elk dier evenveel stroom op te staan en is de toepassing van het schrikdraadsysteem belangrijk om te bepalen welke onderdelen in het schrikdraadsysteem passen. De basis voor het kopen van een complete schrikdraad set, is het weten wat er in de set zit: schrikdraadapparaat, stroomgeleider (lint, draad, etc), afrasteringspalen, schrikdraad isolatoren en aardingsmateriaal. Voordat je de zoektocht naar deze onderdelen begint, moet je bepalen of je een vaste of mobiele installatie wilt, dit bepaald namelijk wat voor soort palen en schrikdraadapparaat je nodig hebt. Bij het kopen van schrikdraadapparaat moet je goed letten op de toepassing ervan, zodat het schrikdraadapparaat precies goed is voor het dier wat je wilt afrasteren. Ook moet je letten op de grootte van de weide: hoe groter de wei, hoe meer power het apparaat moet hebben. Vervolgens kies je een schrikdraadapparaat op zonne-energie, op het lichtnet of op een batterij. Voor het kopen van het juiste schrikdraadlint is het belangrijk om te bedenken of er een doorgang moet komen in het schrikdraad. 

Nadat je al het materiaal hebt aangeschaft, kun je de installatie in elkaar zetten. Mocht je de installatie vervolgens willen checken, dan kun je hier een checklist vinden.  

Dieren rondom de kas 

Je ziet vaak dat er rondom de kassen dieren grazen. Dit heeft meerdere voordelen zoals onderhoud van het land en het lozen van afvalgroente. Bij Royal Brinkman kun je terecht voor een compleet assortiment, ook voor dieren! Zo kies je hier de juiste schrikdraadinstallatie. Do not delete this link