Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Technische projecten    Druppelsystemen

Druppelsystemen voor planten

Een druppelsysteem, oftewel een bewateringssysteem, is van grote invloed op de watergift van een teelt. Middels druppelirrigatie wordt water in combinatie met gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen bij de planten gedruppeld. Het druppelsysteem is belangrijk om de juiste hoeveelheid water, meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen mee te geven aan het gewas. Bij Royal Brinkman vind je een breed assortiment producten ten behoeve van een druppelsysteem voor de professionele tuinbouw.

Druppelsysteem voor de tuinbouw

Bij Royal Brinkman kun je terecht voor een compleet druppelsysteem van Netafim om het gewas te bewateren middels druppelirrigatie. Een druppelsysteem bestaat uit een stelsel van leidingen, waaronder waterleidingen, druppelslangen en druppelaars. Wanneer je kiest voor een bewateringssysteem middels druppelirrigatie dan dien je te kiezen tussen drie verschillende systemen: capillair, labyrint of een inline systeem. Afhankelijk van de gewenste afgifte kies je voor één van deze druppelsystemen. Vervolgens kies je voor de druppelslangen en druppelaars. Een druppelslang zorgt voor een gelijke waterafgifte binnen het gewas. Echter heeft ieder gewas een andere behoefte. Daarom dien je rekening te houden met een aantal factoren bij het kiezen van de juiste druppelslang, waaronder kleur, diameter, ponsafstand en type druppelaar. Een druppelaar is het element of slangetje die het water bij de plant doseert. Ook de keuze voor een druppelaar hangt af van diverse factoren: teelt, bedlengte, aantal druppels per meter en gewenste waterafgifte. Niet elke druppelaar kan gecombineerd worden met iedere druppelslang. Naast de druppelslang en druppelaar dien je ook een keuze te maken voor een steker. Deze steker bepaalt namelijk de plek van de watertoevoer. Het is daarom belangrijk dat je je goed laat adviseren over het juiste druppelsysteem in combinatie met de juiste druppelslang, druppelaar en steker.

Druppelsysteem reinigen

In een druppelsysteem kan vervuiling ontstaan, waardoor ziektekiemen en algen zich verspreiden met biofilm in het druppelsysteem als gevolg. Daarom is het van belang om het druppelsysteem regelmatig te reinigen. Je kan zowel het systeem reinigen tijdens de teelt als na de teelt reinigen.

Druppelsysteem kopen

De aanschaf van een compleet druppelsysteem brengt veel verschillende opties met zich mee. Laat je daarom altijd goed adviseren door een specialist, zodat het druppelsysteem geheel aansluit op jouw situatie. Wil een nieuw druppelsysteem kopen of wil je graag persoonlijk advies over een druppelsysteem voor de professionele tuinbouw? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij adviseren je graag over de mogelijkheden en helpen je bij het maken van de juiste keuze voor een druppelsysteem.
Do not delete this link