Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Technische projecten    Druppelsystemen

Druppelsystemen voor de professionele glastuinbouw

Een druppelsysteem, oftewel een irrigatiesysteem, is van groot belang voor de toevoer van water, voeding en gewasbeschermingsmiddelen naar het gewas. Middels druppelirrigatie wordt water en voeding in de gewenste en constante hoeveelheid bij de planten gedruppeld. Royal Brinkman levert een breed assortiment druppelsystemen, van leverancier Netafim voor diverse teelten, zowel op de grond als op teeltgoten.

Druppelsysteem voor de tuinbouw

Bij Royal Brinkman kun je terecht voor een compleet druppelsysteem van Netafim om het gewas te bewateren middels druppelirrigatie. Wij bieden voor iedere teeltsituatie een passend irrigatiesysteem. Onze druppelsystemen zijn vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige kunststoffen, waardoor ze goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Met professionele druppelbevloeiing van Royal Brinkman realiseert u gelijkmatige druppelbevloeiing van water en voedingsstoffen. Dit kan zowel geïnstalleerd worden op de grond als op teeltgoten. 

Soorten druppelsystemen

Een druppelsysteem bestaat uit een stelsel van leidingen, waaronder waterleidingen, druppelslangen en druppelaars. Wanneer je kiest voor een bewateringssysteem middels druppelirrigatie dan dien je te kiezen uit drie verschillende systemen: capillair, labyrint of een inline systeem. Afhankelijk van de gewenste afgifte kies je voor één van deze druppelsystemen. Vervolgens kies je voor de druppelslangen en druppelaars. Een druppelslang zorgt voor een gelijke waterafgifte binnen het gewas. Echter heeft ieder gewas een andere behoefte. Daarom dien je rekening te houden met een aantal factoren bij het kiezen van de juiste druppelslang, waaronder kleur, diameter, ponsafstand en type druppelaar. Een druppelaar is het element of slangetje die het water bij de plant doseert. Ook de keuze voor een druppelaar hangt af van diverse factoren: teelt, bedlengte, aantal druppels per meter en gewenste waterafgifte. Niet elke druppelaar kan gecombineerd worden met iedere druppelslang. Naast de druppelslang en druppelaar dien je ook een keuze te maken voor een steker. Deze steker bepaalt namelijk de plek van de watertoevoer. Het is daarom belangrijk dat je je goed laat adviseren over het juiste druppelsysteem in combinatie met de juiste druppelslang, druppelaar en steker.

Automatische druppelbevloeiing

Wil je je watergift automatiseren? Dat kan in combinatie met een Proces computer. Op deze manier kunt u op ieder gewenst tijdstip een specifieke hoeveelheid water en voeding aan het gewas meegeven. 

Druppelsysteem reinigen

In een druppelsysteem kan vervuiling ontstaan, waardoor ziektekiemen en algen zich verspreiden met biofilm in het druppelsysteem als gevolg. Daarom is het van belang om het druppelsysteem regelmatig te reinigen. 

Druppelsysteem kopen

De aanschaf van een compleet druppelsysteem brengt veel verschillende opties met zich mee. Laat je daarom altijd goed adviseren door een specialist, zodat het druppelsysteem geheel aansluit op jouw situatie. Wil een nieuw druppelsysteem kopen of wil je graag persoonlijk advies over een druppelsysteem voor de professionele tuinbouw? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij adviseren je graag over de mogelijkheden en helpen je bij het maken van de juiste keuze voor een druppelsysteem.
Do not delete this link