Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Technische projecten    Lucht en scherming

Lucht en scherming

Lucht en scherming zijn een belangrijk onderdeel om een optimaal kasklimaat te creëren. Echter zijn de wensen en behoeften voor iedere teelt anders. Daarom biedt Royal Brinkman verschillende oplossingen ten behoeve van lucht en scherming voor de professionele tuinbouw.

Lucht en scherming in de tuinbouw

Het creëren van een optimaal kasklimaat is niet altijd even makkelijk en hangt af van diverse factoren o.a. de temperatuur, luchtbeweging en lichtintensiteit. Daarom biedt Royal Brinkman diverse oplossingen om een optimaal klimaat te creëren:
  • Scherm- en krijtmiddelen: de zon speelt een belangrijk factor in het optimaliseren van een kasklimaat. Echter heeft niet iedere teelt de behoefte aan veel zonlicht, daarom worden in de tuinbouw de kassen gekrijt met krijtmiddelen. Op deze manier voorkom je maximale instraling. Daarentegen hebben andere gewassen een behoefte aan een hogere lichtintensiteit. Diffuus coatings bieden dan de uitkomst. 
  • Ventilatoren: naast de zon is ook luchtbeweging in de kas een belangrijke factor. Om luchtbeweging in de kas te creëren kun je gebruik maken van ventiloren; verticaal, horizontaal en met luchtgeleiding. 
  • Onderdelen voor scherminstallaties: scherminstallaties worden in de tuinbouw gebruikt voor het besparen van energie en het optimaliseren van het klimaat door rekening te houden met lichtinstraling- en uitstraling. Bij Royal Brinkman vind je onderdelen voor je scherminstallatie van Peter Dekker Installaties. 

Advies over lucht en scherming

Wil je advies over lucht en scherming in de professionele tuinbouw of heb je specifieke vragen? Neem dan contact op met één van onze productspecialisten. Onze specialisten adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden.
Do not delete this link