Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Technische projecten    Solar zonnepanelen

Solar Zonnepanelen

Met Solar zonnepanelen maak je optimaal gebruik van de grootste energiebron op onze aarde, de zon. De zonnepanelen zetten het zonlicht om in elektriciteit. Echter zijn er diverse soorten zonnepanelen op de markt. Van een Monokristallijn zonnepaneel en Polykristallijn zonnepaneel tot een Amorf zonnepaneel; de keuze van het type zonnepaneel hangt af van jou wensen.

Solar zonnepanelen kopen

Bij Royal Brinkman kies je voor Solar zonnepanelen die behoren tot de top van de markt. Bij het kopen van zonnepanelen krijg je garantie op het gehele systeem – de zonnepanelen, omvormer, monitoring systeem en het montagesysteem. Zo zorgen we voor een zorgeloze werking voor de gehele levensduur van je zonnepaneleninstallatie. Wil je advies bij het kopen van zonnepanelen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialist Jaco van Spronsen.

Verschillen zonnepanelen

Het soort zonnepaneel wordt bepaald door het materiaal waarvan de zonnecellen zijn gemaakt. De soorten monokristllijn, polykristallijn en amorf zijn bijna allemaal  gebaseerd op het halfgeleidermateriaal silicium. Ook zijn er twee types kristallijne zonnecellen: de monokristallijne en de polykristallijne zonnecellen, deze zijn anders gemaakt en er is een duidelijk verschil in uiterlijk. 

- Monokristallijn zonnepaneel
Bij een monokristallijn zonnepaneel bestaan de zonnecellen uit één zonnecel. Het oppervlakte van de zonnecellen zijn egaal zwart van kleur en hebben geordende elektroden.

- Polykristallijn zonnepaneel
Bij een polykristallijn zonnepaneel bestaan de zonnecellen uit meerdere grove kristallen. De zonnecellen vertonen een soort gebroken schervenpatroon

- Amorf zonnepaneel
In het dunne-film zonnepaneel wordt amorf silicium gebruikt. De amorfe zonnepanelen bevatten geen kristallen waardoor ze zeer buigzaam zijn. 

Solar omvormer en optimizers

Naast het aanschaffen van zonnepanelen zijn toebehoren zoals een Solar omvormer en optimizer van belangrijke waarde. Een omvormer vormt de opgewekte zonne-energie van een zonnepaneel-systeem om naar bruikbare wisselstroom; beschikbaar in twee varianten (1 fasige en 3 fasige omvormers). De optimizer zorgt voor een paneeloptimalisatie op modulen niveau. 

Subsidie zonnepanelen

Veel oudere bedrijfspanden hebben een dak van asbest. Ook in de glastuinbouw is nog veel asbest te vinden op bedrijfsruimtes. De komende jaren zullen bedrijfseigenaren deze asbestdaken moeten laten vervangen, want vanaf 31 december 2024 zijn asbestdaken definitief verboden. Een van de opties hierbij is dakrenovatie waarbij het nieuwe dak wordt voorzien van zonnepanelen. Maar asbest eraf, zonnepanelen erop: hoe werkt dat eigenlijk? Onze specialisten leggen uit.

Do not delete this link