Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Sproeiers zijn een belangrijk onderdeel van beregeningsinstallaties in de tuinbouw. Bij Royal Brinkman vind je een breed assortiment sproeiers voor de professionele tuinbouw. Onze specialisten adviseren je graag over de verschillende soorten sproeiers.

Beregeningsinstallatie met kassproeiers in de tuinbouw

Kassproeiers zijn uitstekend geschikt voor het beregenen van bloemen en planten in de kas. Echter is het van groot belang dat je rekening houdt met een aantal factoren. Zo dien je rekening te houden met de soort teelt, kasafmeting en vrije ruimte boven de sproeiers. Naast de omgevingsfactoren dien je rekening te houden met een aantal punten zoals de beregeningsschaduw, druppelgrootte en de baan van de druppels. Voor het gewas is het van uiterst belang dat ze op het juiste moment beregent worden via de regenleiding. 


Welke soorten sproeiers zijn er?

Er zijn vele soorten sproeiers met iedere zijn eigen voordelen en specificaties. Allereerst kun je onderscheid maken tussen ondergrondse en bovengrondse sproeiers. In de tuinbouw wordt gebruik gemaakt van diverse irrigatiesystemen, waaronder druppelbevloeiing, eb- en vloedsystemen en beregening. Beregeningsinstallaties met bovengrondse sproeiers worden het meeste gebruikt. Boven het gewas is dan een regenleiding bevestigd met de daarbij passende sproeikoppen. Royal Brinkman biedt een breed aantal soorten sproeiers voor professioneel gebruik:
  • Pensproeiers: zijn uitermate geschikt voor de tuinbouw wanneer er een grote hoeveelheid water gesproeid moet worden op een beperkt oppervlak. De pensproeiers zijn leverbaar met een 180 en 360 graden sproeibeeld. 
  • Nevelsproeiers: zijn uitermate geschikt voor in de kas wanneer je gedetailleerd moet sproeien. De sproeier verspreid in plaats van een harde waterstraal nevel en hiermee voorkom je dat het gewas beschadigd. De nevelsproeier moet goed worden afgesteld voor de juiste bewatering van de gewassen. Onze specialisten informeren je hier graag over. 
  • DAN sproeiers: worden veelal gebruikt voor beregeningsinstallaties. Echter bestaat het assortiment wel uit drie typen: brugloos, brugloos-s en met brug. Je kunt hier lezen hoe je de juiste DAN-sproeier kiest.
  • Daksproeiers: worden voornamelijk gebruikt voor het sproeien van het kasdek bij hoge temperaturen zodat de kastemperatuur omlaag gaat. Dit wordt met name in de avonden gedaan.
  • Veldsproeiers: worden voornamelijk gebruikt voor beregenen van het gazon.
Afhankelijk van de toepassing kies je de juiste type sproeier voor jouw beregeningsinstallatie. 


Kassproeiers reinigen

Sproeiers dien je regelmatig te reinigen om neerslag van zouten te voorkomen. Deze neerslag kan namelijk leiden tot vervuiling en verstopping van de sproeiers. Hierdoor kan de uniformiteit en de watergift van de kassproeiers teruglopen. Reinigen van de sproeiers is dus van groot belang. Onze specialisten schreven een artikel over ‘hoe reinig je sproeiers?’.


Sproeiers kopen

Ben je op zoek naar kassproeiers, dan ben je bij Royal Brinkman aan het juiste adres. In ons assortiment vind je diverse soorten sproeiers, waaronder Agridor sproeiers, boogsproeiers, daksproeiers, Dan sproeiers, Eindor sproeiers, pensproeiers en veldsproeiers. Voor iedere beregeningsinstallatie adviseren wij een geschikte sproeier. Heb je vragen of wil je graag meer advies? Neem dan contact op met één van onze specialisten Technische projecten. Zij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

Do not delete this link