Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop   Teeltwisseling    Doeken en zeilen    Bevloeiingsmatten

Bevloeiingsmatten

Bevloeiingsmatten zijn matten die het water van onderaf gelijkmatig verdelen over potplanten. Onderaf bewateren draagt bij aan een goede wortelontwikkeling in de pot. Bij Royal Brinkman vind je een breed assortiment bevloeiingsmatten.

Gebruik van bevloeiingsmatten

Voor het beste teeltresultaat is het belangrijk dat de bevloeiingsmatten op de juiste manier geplaatst en gebruikt worden. Voor het gebruik van de bevloeiingsmat dien je er voor te zorgen dat de bevloeiingsmat helemaal nat wordt gemaakt met water. Daarbij is het belangrijk dat je dit doet met een lage oppervlaktespanning, dit zorgt er namelijk voor dat het water goed wordt opgenomen. Bevloeiingsmatten hebben een capillaire werking waardoor het water evenredig word verdeeld over het gehele oppervlak van de mat. Hoe hoger deze capillaire werking is, hoe beter en sneller de verdeling van het water door de mat.

Klavermat

De Klavermat bevloeiingsmat wordt geproduceerd van 100% hoogwaardige synthetische vezels. Iedere vezel heeft exact dezelfde eigenschappen en structuur, wat resulteert in een hoge capillaire werking. De bevloeiingsmat onderscheidt zich door zijn chemische bestendigheid en constante werking. De Klavermat bevloeiingsmat gaat bij normaal gebruik 8 tot 10 jaar mee. Met deze mat is er sprake van een reproduceerbare en constante watergift. 

Bevloeiingsmat kopen

Bij het kiezen van bevloeiingsmatten is het belangrijk dat je je altijd goed laat adviseren. Bij het kopen van een bevloeiingsmat dien je altijd rekening te houden met de watercapaciteit en capillaire werking van de mat. Wil je een advies op maat? Via het formulier onderaan deze pagina, neemt onze specialist vrijblijvend contact met je op - op werkdagen zelfs binnen 24 uur.


Do not delete this link