Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Gronddoek, oftewel anti-worteldoek, wordt voor verschillende doeleinden gebruikt in de professionele glastuinbouw. Royal Brinkman biedt een breed assortiment gronddoeken aan ten behoeve lichtweerkaatsing, onkruidwering, talludbescherming en uitruimen van de kas.
  • Hoe kies je het juiste gronddoek?

    Gronddoek – ook wel anti-worteldoek genoemd – wordt in de tuinbouw voor verschillende doeleinden gebruikt. Het verschilt per toepassing welk type gronddoek je het beste kan gebruiken. 

    Lees verder
  • Protocol desinfectie bij gronddoek

    Hygiëne is een heel belangrijk punt in de tuinbouw. Voorkom dat ziekten en plagen achterblijven in de kas en dat het nieuwe gewas besmet wordt. Het protocol desinfectie gronddoek helpt hierbij!

    Lees verder

Gebruik van gronddoek in de tuinbouw

Royal Brinkman heeft verschillende gronddoeken in haar assortiment. Wanneer je gronddoek wilt kopen dan is het belang om na te denken over de toepassing van het gronddoek. Zo is er het witte gronddoek Phormiflex en zwarte gronddoek Phormisol met ruiten of lijnen beschikbaar. Daarnaast verschillen de gronddoeken ook in stevigheid. Onze specialisten schreven een artikel over het kiezen van het juiste gronddoek. 

Phormisol 100 en 137

Phorimisol is voornamelijk geschikt voor gemiddeld gebruik van gronddoek. Phormisol 100 is een zwart gronddoek met oranje ruiten. Dit gronddoek wordt voornamelijk ingezet in de kas om planten op te zetten. Bovendien wordt het ook gebruikt als talludbescherming. Phormisol 100 is verkrijgbaar in diverse gewichten en afmetingen. Bovendien is het Phormisol 100 UV-gestabiliseerd. 

Phormisol 137 gronddoek wordt gebruikt voor intensief gebruikt. Het gronddoek is dikker dan Phormisol 100 en is daarom geschikt voor intensief gebruik voor zowel de binnen- als buitenteelt. Phormsol 137 is een zwart gronddoek met groene strepen en ruiten. Beide gronddoeken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes.
Do not delete this link