Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Voor het enten van komkommer, (water)meloen en courgette heeft Royal Brinkman speciale entclips ontwikkeld. Bij familie van de Cucurbitaceae (komkommerachtige) worden twee ent methodes gehanteerd; de kop-ent of Japanse-ent methode en de benaderingsent. Voor beide methodes zijn aparte entclips ontwikkeld. Bij de kopent wordt vaak op 1 zaadlob geënt waardoor de normale gangbare entclips vaak niet ideaal zijn. Hiervoor hebben we entclips met meer ruimte waardoor ook met het zaadlob voldoende ruimte en houvast is. Door het gebruik van vaak krachtige onderstammen is ook een entclip gewenst die voldoende kracht heeft om onder- en bovenstam goed bij elkaar te houden.

Ook voor de benaderingsent zijn er verschillende entclips ontwikkeld die ruimte bieden voor beide stengels en met voldoende kracht om ze goed bij elkaar te houden. De entclips voor de komkommerachtige zijn leverbaar in de kleuren blauw, groen, geel, rood, paars, zwart en transparant zodat variëteiten goed uit elkaar gehouden kunnen worden.

Entclips voor komkommer

Voor komkommerachtigen zoals komkommer, courgette en (water)meloen zijn er twee entmethodes die gebruikt worden: de benaderingsent of de kopent (ook wel bekend als de Japanse entmethode). Voor beide methodes bestaan er verschillende entclips.

Benaderingsent

Bij het gebruiken van de benaderingsentmethode, kun je kiezen uit de PS2 of PS3 entclip:
• PT2: deze entclip is verkrijgbaar in de maat 10 mm.
• PT3: dit is verreweg de meest verkochte clip voor de benaderingsent. Deze clip is verkrijgbaar in de maten S, M en L.
 

Kopent/Japanse entmethode

Om de kopent (of Japanse entmethode) toe te passen kun je de PS1 of PS7 entclip gebruiken. Beide entclips hebben voldoende kracht om, zonder stoksteun, de geënte planten goed op elkaar te houden. Dit zorgt voor besparing op arbeid en materialen.
• PT1: geschikt voor verschillende stengeldiktes en verkrijgbaar in de maat 7 mm.
 PT7: met name geschikt voor kleinere stengeldiktes en verkrijgbaar in de maat 6 mm. Dit is verreweg de meest gebruikte entclip voor het kopenten van komkommerachtigen.

Entclips voor komkommers kopen

De entclips zijn er dus in meerdere soorten en maten. Wil je een advies over de mogelijkheden van entclips? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op. Onze specialisten schreven ook een artikel om jou te ondersteunen bij je keuze in entclips.

Do not delete this link