Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Bloemengaas wordt in de teelt gespannen tussen het standaard steunmateriaal. Omdat er zoveel verschillende soorten bloememteelten zijn, zijn er ook diverse soorten gaas verkrijgbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan chrysantengaas, amaryllisgaas of anjergaas. Het is dus belangrijk dat het juiste steungaas voor de juiste teelt wordt gebruikt. Royal Brinkman biedt hiervoor een breed assortiment aan.

Keuze voor het juiste gaas

Bij het uitkiezen van het juiste gaas voor de teelt moet u rekening houden met uw type teelt. De maaswijdte speelt hierbij ook een rol. Er zijn verschillende soorten gaas, namelijk: chrysantengaas, amaryllisgaas, anjergaas, schoffelgaas, leliegaas, staticegaas, freesiagaas, hortensiagaas en lisianthusgaas.

  • Chrysantengaas: Chrysantengaas is een sterk en maatvast type gaas. Daarom wordt het bij andere soorten snijbloemen ook veel gebruikt.
  • Amaryllisgaas: Amaryllisgaas maakt het mogelijk om meer bollen per m² te plaatsen. Daarnaast is dit gaas van een kunststof coating voorzien (anti-allergie)
  • Anjergaas: Anjergaas is zowel geschikt voor eenmalig als voor meermalig gebruik. Het wordt over het algemeen in drie tot zeven lagen gaas boven elkaar geplaatst en de maasverdeling kan naar eigen wens worden bepaald.
  • Schoffelgaas: Schoffelgaas wordt klantspecifiek op maat gemaakt en wordt veel gebruikt bij de buitenteelt van zomerbloemen
  • Leliegaas: Leliegaas kan worden aangepast op hijsverwarming en/of een kisten teeltsysteem, Daarnaast is een variatie in het aantal mazen en de draaddiktes mogelijk.
  • Staticegaas: Staticegaas heeft een harde inslag en een zachte lengtedraad van lengtedraad van 1,65 x 1,65 en een grote maaslengte van 25 centimeter
  • Fresiagaas: Fresiagaas wordt afgestemd op grondkoeling/-verwarming en wordt toegepast als twee lagen gaas in hijsverwarming
  • Hortensiagaas: Hortensiagaas wordt aangepast op de maatvoering van het gootteeltsysteem
  • Lisianthusgaas: Lisianthusgaas kan optimaal op de hijsverwarming afgestemd worden en zorgt voor bredere looppaden, meer planten per m² en kleinere maaswijdten.

Gaas kopen?

Ben je van plan om nieuw gaas te kopen voor je teelt? Dan ben je bij Royal Brinkman aan het juiste adres. Onze specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze én adviseren je over de verschillende mogelijkheden van gaas. Samen met onze leverancier Wire Weaving Dinxperlo leveren wij gaas voor de professionele tuinbouw geheel aangepast op jouw wensen en behoeften. 
Do not delete this link