Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Do not delete this link

Vermiculite

Vermiculite is een steriele delfstof die over een groot water- en vochthoudend vermogen beschikt. In de tuinbouw wordt vermiculite op zaai-, stek- en vermeerderingsbedrijven vanwege deze eigenschap dan ook vaak gebruikt als (toevoeging aan het) substraat. Het water- en vochthoudend vermogen van vermiculite zorgt er namelijk voor dat enerzijds het irrigatiewater wordt vastgehouden en voedingsstoffen daardoor veel minder snel worden uitgespoeld, en anderzijds dat de bodemstructuur luchtig en zuurstofrijk blijft, waardoor planten makkelijk wortels kunnen aanmaken.
7 product(en) gevonden
Do not delete this link

Werking vermiculiet korrels

Vermiculite is een minerale gesteente die bij een verhitting uitzet als een harmonica. Er ontstaat zo een zeer lichte korrel die over een groot vochthoudend vermogen beschikt. Dit vocht geeft het vermiculiet vervolgens weer langzaam af. Het vochthoudend vermogen zorgt er voor dat het irrigatiewater wordt vastgehouden en voedingsstoffen daardoor veel minder snel worden uitgespoeld. Ook blijft de bodemstructuur luchtig en zuurstofrijk , waardoor planten makkelijk wortels kunnen aanmaken. Verder wordt vermiculiet vaak gebruikt als afstrooimiddel om zaden te laten kiemen, of als vermeerdingsmedium voor bollen.Je hebt vast ook wel eens gehoord van perliet, maar wat is het verschil tussen vermiculite en perlite? Onze specialisten hebben de verschillen voor je op een rij gezet.

Vermiculite kopen

In ons assortiment vind je Agra vermiculite voor de professionele tuinbouw. Op royalbrinkman.nl bestel je eenvoudig en snel Agra vermiculiet. De korrels zijn verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes:

  • Vermiculiet 1: 0-1,5 mm.
  • Vermiculiet 2: 0-3 mm. Dit wordt gebruikt voor het afstrooien van bloemenzaad, ter bevordering van het kiemen van de zaden. Speciaal voor steenwolblokken en pluggen.
  • Vermiculiet 3: 0-5 mm. Dit wordt gebruikt voor het afstrooien van groentezaden en voor het doormengen in potgrond. 
  • Vermiculiet 4: 0-10 mm. Dit wordt gebruikt in de bollenvermeerdering bij het verpakken.
Heb je vragen over het gebruik van Agra vermiculite of wil je meer informatie? Neem dan contact op met één van onze specialisten. 
Do not delete this link