Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Teeltwisseling    Teeltwisseling    Substraatmatten

Substraatmatten

Substraatmatten, ook wel steenwolmatten genoemd, zijn bedoeld voor de substraatteelt in de professionele tuinbouw. Royal Brinkman biedt een breed assortiment Grodan substraatmatten; voor iedere teelt is er een substraatmat beschikbaar.

Substraatmatten in de tuinbouw

Iedere teler heeft zo zijn voorkeur voor een specifieke substraatmat. Het kweken op steenwol is namelijk afhankelijk van het gewas, teeltsysteem en -strategie en de wens voor een natte of droge steenwolmat. Daarnaast zijn de Grodan substraatmatten beschikbaar voor zowel de groenteteelt, sierteelt als opkweek van planten. Bovendien worden sommige substraatmatten ingezet voor meermalig gebruik, terwijl andere matten eenmalig worden gebruikt. Onze specialisten schreven daarom een artikel over het kiezen van de juiste substraatmat. 

Kweken op steenwol

Het kweken van een plant op steenwol heeft diverse voordelen. Kweken op steenwol geeft je meer controle over de groei van het gewas. Daarnaast houdt steenwol water goed vast, is het lichter en schoner ten opzichte van het kweken in aarde. Grodan substraatmatten zijn elk afgestemd op jouw wensen en behoeften.

Gebruik van substraatmatten

Wanneer je weer nieuwe substraatmatten in gebruik wilt nemen dan is het van belang dat je rekening houdt met een aantal aandachtspunten. Zo dien je de steenwolmatten op de juiste manier te plaatsen. Bovendien is het van belang dat je na het plaatsen van de Grodan substraatmatten draingaten maakt in de mat om het overtollige irrigatiewater eruit te laten lopen. Onze specialisten schreven een artikel voor het maken van draingaten in nieuwe steenwolmatten
Do not delete this link