Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Teeltwisseling    Touw

Touw

In de tuinbouw wordt touw vaak gebruikt voor het aanbinden van gewassen om het gewas zo te laten groeien. Ieder gewas kent zijn eigen behoeften, waardoor de keuze voor touw afhankelijk is van diverse factoren. Voor het ene gewas is namelijk een dikker touw nodig omdat de vruchten zwaar zijn, terwijl bij het andere gewas de elasticiteit van het touw belangrijker is.
  • Hoe kies je het juiste touw?

    Bij het kiezen van touw voor hogedraadhaken spelen meerdere factoren een rol: maximale plantbelasting en hoeveelheid UV-licht. Onze specialist geeft advies.

    Lees verder
  • Hoe moet je gewasdraad bevestigen?

    In groenteteelten wordt gebruik gemaakt van hogedraadhaken om het gewas op de optimale werkhoogte te kunnen brengen en om jonge planten sneller te kunnen aanbinden. Onze specialist geeft advies.

    Lees verder

Tomaten touw

Tomaten touw is perfect voor  hogedraadhaken. Het touw is sterk en neemt geen vocht op, waardoor de kans op touwbreuk minimaal is. Daarnaast is het tomaten touw uitermate geschikt voor gebruik van een vrije val wat weer arbeid bespaart. Het touw is ook flexibel en zacht zodat het de planten niet beschadigt.

Jute touw

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in de tuinbouw. Veel kwekers maken nog gebruik van het niet biologisch afbreekbare PP (polypropyleen) touw. Bij Royal Brinkman hebben we een goed alternatief ontwikkeld: Jute Cordenka. Het jute touw is vervaardigd van een natuurlijke viscose en is daarom volledig biologisch afbreekbaar touw. 
Afmetingen touw

De meest gebruikte soorten touw voor hogedraadhaken zijn:
• 1/1000 – 1kg is ongeveer 1.000 meter lang
• 1/2000 – 1kg is ongeveer 1.200 meter lang
• 1/5000 – 1kg is ongeveer 1.500 meter lang

Naast de diktes en afmetingen kan er ook gekozen worden uit het kleur touw. Gekleurd touw wordt voornamelijk gebruikt voor het aanhouden van de extra dief of tussenplanting, zodat dit makkelijk herkend wordt. Het kiezen van juiste touw hangt af van diverse factoren. Lees het artikel van onze specialist en kies het touw wat het beste past bij jouw gewas.

Do not delete this link