Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Teeltwisseling    Touw

Touw

In de tuinbouw wordt touw vaak gebruikt voor het aanbinden van gewassen om het gewas zo te laten groeien. Ieder gewas kent zijn eigen behoeften, waardoor de keuze voor touw afhankelijk is van diverse factoren. Voor het ene gewas is namelijk een dikker touw nodig omdat de vruchten zwaar zijn, terwijl bij het andere gewas de elasticiteit van het touw belangrijker is. Royal Brinkman biedt een breed assortiment touw voor de professionele tuinbouw.

Touw voor hogedraadhaken

Om de plant te ondersteunen en omhoog te laten groei wordt touw, vaak in combinatie met hogedraadhaken, vrijwel altijd gebruikt in de tuinbouwsector. Echter is niet elk gewas hetzelfde en kent ieder gewas zijn eigen behoeften. Daarom hebben we bij Royal Brinkman verschillende typen Valent Touw ontwikkeld die ieder voldoet aan de wensen en behoefte van het gewas. Aangezien sommige gewassen zwaarder zijn dan anderen hebben we diverse soorten touw in ons assortiment beschikbaar: 1/1000 (1 kg is ongeveer 1000 meter lang), 1/1200 en 1/1500. In ons assortiment vind je onder andere:
  • Tomatentouw: tomatenplanten met een grof ras kunnen in het hoogseizoen vrij zwaar worden. Daarom is het van groot belang dat het touw sterk genoeg is om het gewas te kunnen dragen. 1/1000 en 1/1200 Valent touw wordt vaak gebruikt om tomatenplanten met een trostomaat op te binden. Tomatentouw wordt vaak gebruikt in combinatie met een hogedraadhaak.
  • Komkommertouw: komkommers worden ook door middel van komkommertouw opgebonden. In de teelt van komkommer wordt vaak gebruik gemaakt van 1/1200 en 1/1500 Valent touw. Waar de hogedraadhaken in de tuinbouw onmisbaar zijn, wordt in de teelt van komkommer
Naast tomatentouw en komkommertouw biedt Royal Brinkman ook diverse soorten touw aan voor het opbinden van paprika, courgette, aubergine en meloen. De soorten touw verschillen in dikte en elasticiteit. Bovendien is het touw te bestellen in verschillende kleuren. Deze kleuren worden voornamelijk gebruikt voor de herkenning van het aanhouden van bijvoorbeeld een dief of tussenplanting. Laat je daarom altijd goed adviseren door een specialist.


Soorten materialen touw

In de tuinbouw worden verschillende materialen touw gebruikt. Mede door de toenemende aandacht voor duurzaamheid in professionele tuinbouw is de vraag naar een biologisch afbreekbare touw steeds groter geworden. Bij Royal Brinkman vind je diverse soorten touw vervaardigd uit verschillende materialen. In ons assortiment vind je onder andere:
  • Polypropyleen touw: huidige touw dat vanaf oudsher vaak wordt gebruikt aan het opbinden van het gewas in de tuinbouw. Dit type materiaal is niet biologische afbreekbaar. Het Valent touw van Royal Brinkman is vervaardigd uit polypropyleen;
  • PLA touw: Polylactic acid touw is een volledig biologisch afbreekbaar touw. Dit touw is bekend als het Bio-Valent touw uit ons assortiment.
  • Jute touw: Jute touw wordt al eeuwenlang gebruikt en wordt voornamelijk gebruikt in de teelt van kasbonen, meloen en komkommer.
  • Jute Cordenka: is vervaardigd van Jute en enkele draden Cordenka. Cordenka is vervaardigd van een natuurlijke viscose en is hierdoor volledig biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat het product op natuurlijke wijze geheel afgebroken kan worden door schimmels en bacteriën. Het touw heeft een hoge minimale breekkracht, maar deze neemt af tijdens de teelt in de kas. Laat u zich hierover dus goed adviseren door één van de specialisten van Royal Brinkman.
Onze specialisten leggen alle verschillen tussen de soorten touw uit in een artikel.


Touw kopen

Wil je touw kopen voor hogedraadhaken of het opbinden van het gewas of wil je graag advies over de verschillende mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Op werkdagen nemen we binnen 24 uur contact met je op.
Do not delete this link