Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Assortiment    Verpakking & Ontwerp    Potten en containers

Potten en containers

Potten en plantcontainers zijn een belangrijk onderdeel van plantenkwekerijen in de professionele glastuinbouw. Royal Brinkman biedt een breed assortiment verschillende potten en plant containers aan. Grote hoeveelheden potten nodig? Klik hier om een offerte aan te vragen.

Potten en plant containers voor de professionele tuinbouw

Potten en plant containers zijn in veel verschillende maten en uitvoeringen beschikbaar. In eerste instantie zijn twee verschillende plastic potten beschikbaar: spuitgietpotten en thermoform potten. Naast de keuze voor één van deze potten dien je ook rekening te houden met andere factoren, waaronder de graden van de pot, type bodem, bodemgaten en de kleur van de pot. Bij Royal Brinkman vind je diverse kunststof potten voor de professionele tuinbouw: potten, containers, plantenschotels, plantschalen en hangpotten. Bovendien vind je niet alleen potten voor de potplantenteelt, maar ook containers voor bijvoorbeeld een boomkwekerij. Wil je weten welke pot het meest geschikt is voor jouw teelt? Onze specialisten zetten een aantal tips voor het kiezen van de juiste pot op een rij. Royal Brinkman beschikt over een breed assortiment potten en containers van gerenommeerde merken als Teku Pöppelmann, Desch Plantpak en Kreuwel Plastics.

Verschil tussen pot en container

Ieder type pot of plant container heeft zijn eigen kenmerken. Zo zijn er zowel potten van aardewerk als plastic potten beschikbaar. Maar wat is nu precies het verschil tussen een pot en plant container? Wanneer wordt gesproken over de potmaat, dan wordt dit vaak aangeduid met een ‘’C’’ of een ‘’P’’. De ‘’C’’ staat voor container waarbij het cijfer erachter staat voor de hoeveelheid in liters. Daarentegen staat de ‘’P’’ voor potmaat waarbij het getal juist het aantal centimeters van de pot weergeeft. Weten welke potmaat geschikt is voor jouw teelt? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Biologisch afbreekbare & recyclebare potten

Door de toenemende aandacht voor het weggooien van plastic, zijn biologisch afbreekbare materialen belangrijker geworden. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, biedt Royal Brinkman biologische afbreekbare potten in haar assortiment. Deze Cocopot is gemaakt van natuurlijk cocosvezel. Deze biologisch afbreekbare pot is volledig composteerbaar, waardoor er geen stortkosten en belasting voor het milieu is. Bovendien worden bestaande potten en trays op dit moment al vaak geproduceerd uit gerecycled materiaal. Echter wordt ook steeds vaker geëist dat plastic potjes recyclebaar zijn. Recyclebare potten bestaan voornamelijk uit PIR-materiaal of PCR-materiaal. Royal Brinkman biedt al recyclebare potten aan van leveranciers Pöppelmann en Kreuwel Plastics.

Spuitgietpot vs. vacuum pot

Wanneer je kiest voor plastic potjes dan kun je kiezen uit diverse factoren:
  • Spuitgiet of themoforme vacuüm pot: Spuitgietpotten zijn vaak dikke, waardoor ze steviger aanvoelen en te herkennen zijn aan injectiepuntje dat aan de onderkant van de pot zit. Thermoform potten zijn milieuvriendelijker doordat ze voor een groot deel gemaakt worden van recyclebaar materiaal. Ook zijn thermoform potten gladder en beter te bedrukken dan spuitgietpotten. Het thermoform segment kent een D-Grade lijn die gemaakt is op basis van 100% plantaardige grondstoffen zonder oliebestand delen. 
  • Grootte: Bij potten kun je kiezen voor een hoek van 5 graden en een hoek van 8 graden. Beide varianten hebben enkele voor- en nadelen zoals de breedte van de onderkant, bewortelbaar volume en de hoeveelheid potgrond dat nodig is. 
  • Bodem: De bodem van een pot is een belangrijk aspect. Er worden drie soorten bodems gehanteerd bij potten: een bodem met hoge voet, een vlakke bodem, een profielbodem. 
  • Bodemgaten: een plastic pot kan een gevarieerd aantal bodemgaten hebben. Een pot met veel bodemgaten heeft als voordelen dat het zorgt voor een snellere uitwisseling van water en lucht, sneller en egaler vochtig substraat. 
Afhankelijk van deze factoren kies je de juiste pot. In de Kennisbank vind je een artikel over de voor- en nadelen van alle factoren die belangrijk zijn voor de keuze voor de juiste pot.

Bedrukte potten

Potten zijn veelal te zien in zwart, terracotta of transparant. Steeds vaker wordt de plastic pot ook ingezet als marketing item: gekleurde potten om op te vallen, of bedrukte potten als informatiedrager. Dit zorgt er namelijk voor dat je product meer opvalt in het schap.  Onze Royal Brinkman studio denkt graag met u mee: van ontwerp tot eindproduct. Onze specialisten schreven een artikel over hoe bedrukte potten kunnen bijdragen aan jouw marketingdoelen.

Potten en containers kopen?

Bij het kopen van potten en/of plant containers is het belangrijk dat je je altijd goed laat adviseren. Wil je een advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op. Bovendien bestel je eenvoudig en snel potten op royalbrinkman.nl. Ook online zie je jouw persoonlijke prijzen. Vraag hieronder een offerte aan voor een grote hoeveelheid potten of trays. Kies het product, de hoeveelheid en de specificaties van het product. Onze specialist neemt vervolgens op kantoordagen binnen 24 uur contact op. Onderstaande offerteaanvraag is vrijblijvend en zonder kosten.

Een greep uit ons assortiment:

Offerte formulier

Do not delete this link