Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop  Video  Diffuus licht

Video Diffuus licht 

Diffuus coatings

Bekijk alle
 • Wat is diffuus licht?

  Diffuus licht is licht dat wordt verstrooid, waardoor het van alle kanten op het gewas kan vallen. Het licht wordt gelijkmatig verdeeld, waardoor geen harde schaduwen te zien zijn. Dit licht ontstaat op een bewolkte dag, maar kan nagebootst worden door een diffuus coating aan te brengen op het kasdek. Zo'n diffuus coating zorgt ervoor dat een gewas niet beschadigd wordt door een te hoge lichtintensiteit, zonder dat er sprake is van lichtverlies, oftewel van groei (wat bij een krijtmiddel wel het geval is).

  Lees verder
 • Hoe zet ik diffuuscoating in?

  In de tuinbouw wordt steeds meer gebruik gemaakt van diffuus licht met behulp van een diffuus coating. Deze coating verstrooit het licht in het gewas en zorgt er op deze manier voor dat een gewas niet beschadigd wordt door een te hoge lichtintensiteit. Tegelijkertijd ontstaat er bij het gebruik van een diffuus coating geen lichtverlies. 

  Lees verder
 • Welke verschillende diffuus coatings zijn er?

  Diffuus coatings zijn ontwikkeld voor gewassen die behoefte hebben aan veel licht, maar toch enige bescherming tegen de warmte en directe zonnestralen kunnen gebruiken. Binnen deze groep gewassen zijn er echter ook weer kleine verschillen in behoeften ten aanzien van licht en warmte. Sommige teelten, zoals chrysanten of gerbera’s kunnen best wat licht gebruiken, maar weer niet zoveel licht als andere gewassen als paprika’s of komkommers.

  Lees verder
Do not delete this link