-
Voor veel telers is de teeltwisseling een hectische periode: binnen korte tijd wordt het oude gewas uit de kas gehaald en moet de nieuwe teelt zo snel mogelijk weer van start gaan. In dit whitepaper zetten wij alle aandachtspunten rondom de teeltwisseling op een rij.
-
Veel gewassen zijn niet bestand tegen de volle zon, hoge temperaturen, of beide. Een krijtmiddel en/of diffuus coating biedt dan uitkomst. Maar welke verschillende producten zijn er? In dit whitepaper helpen we je op weg.
-
Bestuiving is cruciaal voor een goed en gezond gewas: zonder bestuiving komen de meeste gewassen namelijk niet of niet optimaal tot ontwikkeling. De inzet van hommels biedt de oplossing. In dit whitepaper vertellen we je er meer over.
-
Gewasbeschermingsmiddelen kunnen zowel in kleinere als in grotere mate de gezondheid van jou, je medewerkers of andere bezoekers van je bedrijf schaden. Daarom is het van levensbelang dat personen op het bedrijf veilig werken met gewasbeschermingsmiddelen.
-
Substraatmatten hebben een grote invloed op de wortelontwikkeling van een plant en spelen daarom een heel grote rol in het teeltproces. Het belang van het gebruik van een substraatmat die is afgestemd op het gewas wordt dan ook steeds meer ingezien. Maar hoe bepaal je dan welke substraatmat het beste bij je gewas past?
-
Hygiënemaatregelen verkleinen de kans op besmetting van het gewas en vormen hiermee noodzakelijke onderdelen voor de kwaliteit van het gewas en de productie. Maar hoe bepaal je hoe het ervoor staat met de hygiëne op een bedrijf? Waar moet je allemaal rekening mee houden? En hoe pak je dit aan?
-
Spuitdoppen zijn hulpstukken voor spuitapparatuur die worden gebruikt om gewasbeschermingsmiddelen gelijkmatig te kunnen vernevelen. Het is belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste spuitdop, want dit is van invloed op het effect van de spuitvloeistof. Maar hoe kies je de juiste spuitdop?
-
De inzet van natuurlijke vijanden is niet gevaarlijk bij toepassing en heeft geen gevolgen voor het milieu. Bij natuurlijke vijanden heb je echter te maken met een levend product, waardoor het gebruik ervan anders in zijn werk gaat dan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.
-
Het energieverbruik op land- en tuinbouwbedrijven is aanzienlijk. De agrosector is daarom constant op zoek naar manieren en middelen om dit energieverbruik terug te dringen. Overweeg jij ook om je bedrijfsruimte te laten voorzien van zonnepanelen?
-
Sinds 1 januari 2018 geldt de Zuiveringsplicht. Dit houdt in dat telers gewasbeschermingsmiddelen voor minimaal 95% uit het afvalwater moeten verwijderen. Maar hoe zorg je ervoor dat je voldoet aan de Zuiveringsplicht en in de toekomst ook kan voldoen aan de nul-emissie?
-
In silo's en bassins worden grote hoeveelheden water opgeslagen. Daarom is het van groot belang dat silo’s en bassins goed worden onderhouden, want lekkage, verzakking of zelfs instorting kan enorme gevolgen hebben! Maar welk onderhoud hebben silo’s en bassins nodig?
-
Personen die werken in de glastuinbouw, hebben te maken met allerlei verschillende gevaren. Als werkgever is het daarom belangrijk dat je werknemers een omgeving biedt waarin zij zo veilig mogelijk kunnen werken. Maar waar moet je allemaal op letten?
-
Een schaarste aan fossiele brandstoffen en een toenemende druk van de overheid om milieu-verantwoord te ondernemen zorgen ervoor dat telers kiezen of worden gedwongen om duurzamer te telen.
-
Door hogere afvalkosten en een schaarste aan grondstoffen is het belangrijk om naar je afvalstromen te kijken. Maar hoe ziet het afvalwerkingsproces er precies uit?