Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

  whitepapers

Whitepapers


Samen komen we verder; als we de toppositie binnen de glastuinbouw willen behouden, is verbinding en het delen van kennis essentieel.
Ons team van specialisten beschikt over veel kennis. Die kennis houden we natuurlijk niet voor onszelf: deze willen we graag met je delen! Dit doen we onder andere met behulp van interessante whitepapers met thema's als teeltwisseling, mechanisatie en hygiëne. In iedere whitepaper vind je specifieke informatie over een bepaald product of onderwerp. Bekijk het overzicht van de beschikbare whitepapers die je stuk voor stuk gratis kunt bekijken. 


 • Whitepaper - Teeltwisseling: schoon eindigen, schoon beginnen

  Voor veel telers is de teeltwisseling een hectische periode: binnen korte tijd wordt het oude gewas uit de kas gehaald en moet de nieuwe teelt zo snel mogelijk weer van start gaan. In dit whitepaper zetten wij alle aandachtspunten rondom de teeltwisseling op een rij.

  Download
 • Whitepaper - Krijtmiddelen en diffuus coatings

  Veel gewassen zijn niet bestand tegen de volle zon, hoge temperaturen, of beide. Een krijtmiddel en/of diffuus coating biedt dan uitkomst. Maar welke verschillende producten zijn er? In dit whitepaper helpen we je op weg.

  Download
 • Whitepaper - Effectieve bestuiving met hommels

  Bestuiving is cruciaal voor een goed en gezond gewas: zonder bestuiving komen de meeste gewassen namelijk niet of niet optimaal tot ontwikkeling. De inzet van hommels biedt de oplossing. In dit whitepaper vertellen we je er meer over.

  Download
 • Whitepaper - Veilig werken met gewasbeschermingsmiddelen

  Gewasbeschermingsmiddelen kunnen zowel in kleinere als in grotere mate de gezondheid van jou, je medewerkers of andere bezoekers van je bedrijf schaden. Daarom is het van levensbelang dat personen op het bedrijf veilig werken met gewasbeschermingsmiddelen.

  Download
 • Whitepaper - Substraatmatten: van kiezen tot recyclen!

  Substraatmatten hebben een grote invloed op de wortelontwikkeling van een plant en spelen daarom een heel grote rol in het teeltproces. Het belang van het gebruik van een substraatmat die is afgestemd op het gewas wordt dan ook steeds meer ingezien. Maar hoe bepaal je dan welke substraatmat het beste bij je gewas past?

  Download
 • Whitepaper - Hygiënemaatregelen in de glastuinbouw

  Hygiënemaatregelen verkleinen de kans op besmetting van het gewas en vormen hiermee noodzakelijke onderdelen voor de kwaliteit van het gewas en de productie. Maar hoe bepaal je hoe het ervoor staat met de hygiëne op een bedrijf? Waar moet je allemaal rekening mee houden? En hoe pak je dit aan?

  Download
 • Whitepaper - Spuitdoppen in de glastuinbouw

  Spuitdoppen zijn hulpstukken voor spuitapparatuur die worden gebruikt om gewasbeschermingsmiddelen gelijkmatig te kunnen vernevelen. Het is belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste spuitdop, want dit is van invloed op het effect van de spuitvloeistof. Maar hoe kies je de juiste spuitdop?

  Download
 • Whitepaper - Natuurlijke vijanden

  De inzet van natuurlijke vijanden is niet gevaarlijk bij toepassing en heeft geen gevolgen voor het milieu. Bij natuurlijke vijanden heb je echter te maken met een levend product, waardoor het gebruik ervan anders in zijn werk gaat dan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

  Download
 • Whitepaper - Duurzaam telen met zonnepanelen

  Het energieverbruik op land- en tuinbouwbedrijven is aanzienlijk. De agrosector is daarom constant op zoek naar manieren en middelen om dit energieverbruik terug te dringen. Overweeg jij ook om je bedrijfsruimte te laten voorzien van zonnepanelen?

  Download
 • Whitepaper - Water & emissie in de glastuinbouw

  Sinds 1 januari 2018 geldt de Zuiveringsplicht. Dit houdt in dat telers gewasbeschermingsmiddelen voor minimaal 95% uit het afvalwater moeten verwijderen. Maar hoe zorg je ervoor dat je voldoet aan de Zuiveringsplicht en in de toekomst ook kan voldoen aan de nul-emissie?

  Download
 • Whitepaper - Silo & bassin onderhoud

  In silo's en bassins worden grote hoeveelheden water opgeslagen. Daarom is het van groot belang dat silo’s en bassins goed worden onderhouden, want lekkage, verzakking of zelfs instorting kan enorme gevolgen hebben! Maar welk onderhoud hebben silo’s en bassins nodig?

  Download
 • Whitepaper - Veilig werken in de glastuinbouw

  Personen die werken in de glastuinbouw, hebben te maken met allerlei verschillende gevaren. Als werkgever is het daarom belangrijk dat je werknemers een omgeving biedt waarin zij zo veilig mogelijk kunnen werken. Maar waar moet je allemaal op letten?

  Download
kennisbank op zak
Do not delete this link