Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

30MHz

Logo 30MHzLand- en tuinbouw worden steeds meer een precisiewetenschap, en data op gewasniveau is daarbij onmisbaar. Volg de omstandigheden van de gewassen, bollen of zaden binnen je kas, opslag of koelcel, of buiten in en op de grond middels draadloze sensoren. Je maakt betere beslissingen door op basis van real-time informatie die je op je smartphone, tablet of desktop kunt inzien. Op die manier kun je sneller reageren op kritieke situaties. Tevens kun je de productiviteit verhogen, gewasverlies verminderen en waardevolle energie besparen door de inzet van draadloze sensoren.

Het sensorplatform werkt volgens een abonnementsvorm. Het ZENSIE-dashboard toont alle gegevens van de draadloze sensoren en is gratis toegankelijk. Hier controleer je eenvoudig op elk gewenst moment ieder aangesloten sensor op het bedrijf. Kies de combinatie van sensoren die passen bij je zakelijke behoeften. Begin met een klein project en voeg meer sensoren toe op het moment dat je daar behoefte aan hebt.

Meest populair

Bekijk alle

Slimme sensoren

Bekijk alle

Connectoren en routers

Bekijk alle
 • Slimme agricultuur; betere paprika's door data

  30MHz is continue aan het verbeteren: ze maken wat de klant nodig heeft en dat proces stopt nooit. Wensen van de gebruikers worden getoetst en doorgevoerd. Of het nou gaat om hardware of platform-integraties: telers hebben het 30MHz product gevormd tot wat het nu is. Zo is binnen Zensie de zoekfunctie, de look en het gebruikersgemak verbeterd. 

 • Hoe gebruik je het ZENSIE dashboard?

  ZENSIE is een dashboard dat alle gegevens van de draadloze sensoren van 30MHz op jouw bedrijf toont. Hiermee kan je onder andere verschillende waardes in grafieken vergelijken. Het ZENSIE dashboard is zeer uitgebreid en heeft allerlei functionaliteiten. Maar hoe gebruik je een ZENSIE dashboard precies? In dit artikel beantwoorden we de meest gestelde vragen en geven we uitleg en tips over het gebruik van het dashboard. 

  Lees verder
 • Welke sensoren kan je gebruiken om data te verzamelen in de tuinbouw?

  In de tuinbouw wordt steeds meer gebruik gemaakt van sensoren. Sensoren leveren namelijk waardevolle data die je als teler kan inzetten om je teelt te optimaliseren en zo hogere opbrengsten te behalen. Er zijn verschillende sensoren beschikbaar, elk in te zetten voor het meten van een andere factor. In dit artikel geeft onze specialist uitleg over de verschillende soorten sensoren en hoe je deze kan inzetten om data te verzamelen. 

  Lees verder

Wat zeggen klanten? 

 • Optimale condities voor tulpen- en leliebollen

  Jan de Wit en Zonen (export, preparatie en teelt van bloembollen) probeert internationaal een substantieel marktaandeel te veroveren en te behouden. Om dit te realiseren gebruikt het bedrijf verschillende draadloze sensoren. Op deze manier wordt continu de hoogst mogelijke kwaliteit geleverd. Elk product heeft een andere benadering nodig. Zo zijn lelies een winter- en tulpen en hyacinten een zomerproduct. Het is daarom belangrijk dat Jan de Wit en Zonen optimale condities voor het kweken en exporteren van voornamelijk tulpen- en leliebollen creëert. Dit doen zij door gebruik te maken van sensoren die het meten van ethyleen, temperatuur en luchtvochtigheid en luchtstromen mogelijk maken.

 • Gebruik sensordata om kassen te optimaliseren

  Proeftuin Zwaagdijk (onderzoekscentrum voor de ontwikkeling en verbetering van voedsel, zaden en bloemen) wil optimale kascondities ganderen zodat constructief relevante en urgente milieugegevens verstrekt kunnen worden aan een netwerk van meer dan 100 agrarische onderzoekscentra die gespecialiseerd zijn in gewasbescherming. De Proeftuin gebruikt een draadloos sensornetwerk in kassen, koelcellen en mobiele ruimtes voor een continue meting van de temperatuur, relatieve vochtigheid en CO2. Via het ZENSIE dashboard krijgen de onderzoekers realtime inzicht in de sensorgegevens van 20 opslagruimten, 4 moderne witlofcellen en meer dan 3.000m² aan kassen en labruimtes. Deze gegevens zijn daarnaast makkelijk te exporteren en daardoor dieper te analyseren in andere programma’s zoals Excel.

 • Zo bespaart Wengfong Nurseries 3.000 liter meststof per jaar

  Kwekerij Wengfong (Chrysantenstekken in Maleisië), is overgestapt van draagbare sensoren (lees: handmetingen) op het meten van EC, VWC, temperatuur/luchtvochtigheid en PAR op afstand met de draadloze technologie van 30MHz. De resultaten? Data van hun gewassen en omgeving is nauwkeuriger, de uren van de werknemers worden beter benut, betere kwaliteit van de gewassen en 3.000 liter van meststoffen is bespaard. E.K. Tan, directeur van de kwekerij is erg blij met het product: “Ik heb overal ter wereld beschikking tot de informatie over mijn gewassen via mijn iphone. Ik heb meer vertrouwen in mijn keuzes en ik bespaar nu al elke dag geld door het gebruik van de oplossing van 30MHz.” Wengfong bespaart ongeveer $7.50 USD per dag aan meststofkosten (ongeveer $2,780.95 USD binnen een jaar, wat meer is dan de investering in de slimme sensortoepassing). 

Do not delete this link