Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Biologische Gewasbescherming

Bekijk alle

Ontsmetting en Reiniging

Bekijk alle

Chemische gewasbescherming

Bekijk alle
 • Welke plagen zijn er?

  Plagen vormen een grote bedreiging voor gewassen, omdat zij veel schade kunnen veroorzaken. Het is daarom van belang dat u een plaag in uw gewas tijdig weet te signaleren. Klik door en lees meer over de verschillende plagen, de bijbehorende schadebeelden en de mogelijke manieren van bestrijding. Heeft u meer vragen? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten gewasbescherming. 

  Lees verder
 • Soorten chemische gewasbescherming

  Chemische gewasbescherming wordt in geïntegreerde bestrijding vooral gebruikt ter correctie. De verschillende middelen dienen ter bestrijding van verschillende ziekten en plagen. Veel middelen kunnen veilig gebruikt worden in combinatie met ingezette natuurlijke bestuivers en/of vijanden (biologie), maar laat u hierover altijd informeren door uw gewasbeschermingsspecialist. Klik door om meer te lezen over de verschillende soort chemische gewasbescherming.

  Lees verder
 • Veilig werken met gewasbescherming

  Om veilig te kunnen werken met gewasbeschermingsmiddelen, moet je goed weten waar je mee bezig bent en op de hoogte zijn van de mogelijke risico's. Gewasbeschermingsmiddelen kunnen namelijk ernstige schade toebrengen aan de gezondheid. Daarom zetten wij een aantal do's en dont's voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen voor u op een rijtje. 

  Lees verder
 • Welke ziektes zijn er?

  Ziektes vormen vaak problemen in gewassen en kunnen grote schade aanrichten. Veelal veroorzaken zij rot en verwelking, wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat een plant volledig afsterft. Iedere ziekte vraagt om een specifieke bestrijding. Klik door en lees meer over het schadebeeld en de  bestrijding van de ziektes. 

  Lees verder
 • Geïntegreerde gewasbescherming

  Consumenten krijgen steeds meer belangstelling voor biologisch geteelde producten en onderwerpen als duurzaamheid, milieu en voedselveiligheid spelen een steeds grotere rol in hun aankoopbeslissing. De inzet van biologische gewasbescherming speelt hierop in: dit is niet of nauwelijks gevaarlijk bij toepassing. Maar soms is deze aanpak alleen niet voldoende. Veel telers kiezen daarom voor geïntegreerde gewasbescherming, waarbij een combinatie gemaakt wordt van biologie en chemische gewasbescherming. Deze combinatie gaat het ontstaan van resistenties tegen, waardoor het beperkte chemische middelenpakket zo lang mogelijk effectief blijft. 

  Lees verder
 • Hoe voer ik een desinfectiescan uit?

  Een goede bedrijfshygiëne draagt bij aan het weren van plantziekten en ziekteverwekkers binnen uw gewas. Om in kaart te brengen in hoeverre de hygiëne binnen uw bedrijf op orde is, kunt u gebruik maken van de desinfectiescan. Hiermee bepaalt u in hoeverre er binnen bepaalde risicogebieden sprake is van een goede bedrijfshygiëne, zodat u waar nodig het hygiëneplan kan bijstellen. 

  Lees verder


Gewasbescherming en desinfectie

Iedere dag weer zijn onze specialisten bezig met de vraag: ‘Hoe hou ik insecten, schimmels, bacteriën en virussen buiten de deur?’ De specialisten gewasbescherming helpen u bij het opstellen van een geïntegreerd schema, dat gebruik maakt van biologie en chemie, conform de modernste inzichten in productkeuzes, milieuaspecten, kosten en actualiteiten. De specialisten desinfectie stellen samen met u een bedrijfsspecifiek hygiëneplan op. Royal Brinkman beschikt over een compleet assortiment aan moderne desinfectiemiddelen, die wereldwijd leidend zijn in de tuinbouw. Krachtige ontsmettingsmiddelen, aangevuld met veel kennis en de modernste toepassingstechnieken, geven Royal Brinkman een voorsprong op het gebied van hygiënemanagement! De kracht van Royal Brinkmans gewasbeschermingsspecialisten is de advisering van een geheel geïntegreerd systeem. Gebruik makend van natuurlijke vijanden als basis, aangevuld met biologische en chemische middelen. Steeds meer telers kiezen voor de vakkennis van specialisten van Royal Brinkman. Specialisten adviseren u tijdens frequente bedrijfsbezoeken, trainen uw personeel, scouten in het gewas en informeren u over trends, gevaren en actualiteiten omtrent gewasbescherming in de tuinbouw. De waarnemingen worden digitaal vastgelegd en kunnen geraadpleegd en met anderen vergeleken worden. Hoe meer historie opgebouwd wordt, hoe beter het systeem functioneert. De kracht van een geïntegreerd systeem ligt in de continuïteit. Omdat gewasbescherming niet alleen insecten en schimmels omvat, maar vandaag de dag bacteriën en virussen een even grote rol spelen, is Royal Brinkman ook gespecialiseerd in desinfectie en reiniging. Specialisten adviseren telers wereldwijd over een compleet en professioneel hygiënemanagement. Hierin onderscheidt Royal Brinkman zich door een breed assortiment reinigingsmiddelen en (speciaal voor de tuinbouw ontwikkelde) desinfectiemiddelen voor oppervlaktes en waterdesinfectie. De levering en advisering van de juiste toepassingsapparatuur maakt het Royal Brinkman pakket compleet voor de toekomstgerichte tuinbouwbedrijven. Daarnaast biedt Royal Brinkman ook opleidingscursussen aan voor uw personeel, ten behoeve van een blijvende kwaliteitsverbetering van uw bedrijfsvoering. De combinatie van vakkundige specialisten, opleidingen, scouten en een breed assortiment, aangevuld met speciaal voor en door Royal Brinkman ontwikkelde producten/diensten maken het verschil.

Do not delete this link