Waterbehandeling

3

Aandrijfpal.

Artikelnr.050704675
4

Adapter tbv deksel 863R.

Artikelnr.050704710
5

Afdekkap overbrenging 6Matic.

Artikelnr.050704736
10

Am-cilinder-1" 130 micron.

Artikelnr.050200317
32

Waterbehandeling

Waterbehandeling in de tuinbouw is van cruciaal belang. Waterzuivering is eveneens essentieel, en we bieden diverse oplossingen. Onze waterbehandelingsmiddelen helpen problemen door zouten in water te voorkomen. Royal Brinkman biedt een uitgebreid assortiment filters om verontreinigingen te verwijderen en ketelwaterbehandeling om corrosie en verstoppingen te voorkomen. 
754 product(en) gevonden
3

Aandrijfpal.

Artikelnr.050704675
4

Adapter tbv deksel 863R.

Artikelnr.050704710
5

Afdekkap overbrenging 6Matic.

Artikelnr.050704736
10

Am-cilinder-1" 130 micron.

Artikelnr.050200317
32

Filters

Filters spelen een essentiële rol in de tuinbouw, waar ze worden ingezet om verontreinigingen uit water te verwijderen. Royal Brinkman biedt een breed scala aan filters voor professionele tuinbouw:
  • Amiad kunststoffilters worden vaak gebruikt in de tuinbouw en industrie. Ze bieden uitwisselbare filterelementen, waardoor ze een breed scala aan capaciteiten en filtratiegradaties kunnen bereiken. Deze filters zijn duurzaam en bestand tegen mechanische belasting en corrosie, en ze vergen weinig onderhoud.
  • Revaclean-filters worden geleverd met filterschermen en bieden een groot effectief filteroppervlak. Ze zijn eenvoudig te openen en schoon te maken, en ze combineren de voordelen van een metaalfilter met een gunstige prijsstelling.
  • UDI ringenfilters worden vaak gebruikt voor diverse toepassingen in de tuinbouw, zoals beveiliging, voorfiltratie bij waterinname, fijnfilters voor circulatiewater, en als nafilters op kranen. Ze maken gebruik van dieptefiltratie en zijn gemakkelijk schoon te maken.
  • Zandfilters worden voornamelijk ingezet voor voorfiltratie, spoelwaterprocessen, irrigatie en bassinwaterfiltratie. Ze verwijderen vaste deeltjes uit water door ze te laten bezinken in het zand. Regelmatig onderhoud is essentieel voor een langdurige werking.
  • Zeeffilters worden in de tuinbouw gebruikt om vervuiling in een vroeg stadium te verwijderen. Ze worden gemonteerd voor andere filters om grotere deeltjes te verwijderen, waardoor de efficiëntie van het filtratieproces wordt verhoogd. Royal Brinkman biedt UDI zeeffilters die geschikt zijn voor diverse toepassingen.
  • Papierbandfilters worden veel gebruikt in de tuinbouw om water te zuiveren en installaties te beschermen tegen verstopping. Het juiste type filterpapier is cruciaal voor optimale prestaties, afhankelijk van de gewenste filternauwkeurigheid. Royal Brinkman biedt verschillende EVO papierbandfilters met verschillende capaciteiten en filteropties.

Ketelwaterbehandeling

Ketelwaterbehandeling wordt steeds belangrijker in de tuinbouw, doordat verzekeringsmaatschappijen strengere eisen stellen aan verwarmingssystemen. Royal Brinkman biedt een oplossing in samenwerking met AVF Waterbehandeling. Door periodiek waterbehandelingsmiddelen toe te voegen, voorkom je corrosie en verstoppingen, waardoor het systeem optimaal blijft werken. Dit is cruciaal, aangezien verwarmingssystemen vaak seizoensgebonden zijn en stilstand kan leiden tot problemen. Een goede ketelwaterbehandeling zorgt niet alleen voor de levensduur van het systeem, maar heeft ook positieve effecten op de plantengroei.

Waterzuivering

Het is van groot belang om de juiste maatregelen te nemen als het gaat om waterzuivering. Echter is van groot belang om eerste de waterstromen in kaart te brengen, voordat je water gaat zuiveren. Maak daarom gebruik van het stappenplan voor waterzuivering in de glastuinbouw. Wanneer je de waterstromen in kaart hebt gebracht dan kun je kiezen voor diverse mogelijkheden voor waterzuivering, waaronder individueel aanschaffen van een waterzuiveringsinstallatie, collectief aanschaffen van een waterzuiveringsinstallatie of een mobiele waterzuiveringsinstallatie. Onze specialisten hebben een artikel geschreven over ''Waterzuivering: de mogelijkheden in de tuinbouw''. 

Waterbehandelingsmiddelen kopen

Waterbehandeling is van groot belang en wordt vaak nog onderschat. Water, dat stroomt door de CV ketel en leidingen, bevat veel zouten, waardoor dit kan leiden tot grote problemen. Het is van groot belang om het systeem regelmatig te reinigen en onderhouden. Royal Brinkman biedt een breed assortiment waterbehandelingsmiddelen voor de professionele tuinbouw. Laat je altijd adviseren over het gebruik van het juiste middel. Onze specialisten staan je graag te woord.