Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
  CropTimize

Op natuurlijke wijze het gewas optimaliserenEen hogere productie per vierkante meter, een kouder kasklimaat en de toenemende ziekte- en plagendruk vragen veel van gewassen. Tegelijkertijd wordt er op Europees niveau gestimuleerd om steeds minder chemie te gebruiken en te zoeken naar biologische alternatieven. Experts dragen het investeren in plantweerbaarheid aan, als dé oplossing voor deze uitdagingen. Met CropTimize bieden wij telers de juiste kennis en handvaten om niet alleen het gewas, maar ook de bodem het (kas) klimaat, de hygiëne en de voeding op milieuvriendelijke wijze te optimaliseren. Een concept dat bijdraagt aan toekomstbestendig en weerbaar telen.

 • Met CropTimize bieden wij telers in de bedekte tuinbouw een methode om op natuurlijke wijze het gewas te optimaliseren. Dit door de plant zelf sterker en weerbaarder te maken tegen allerlei ziekten en plagen. Weerbaar telen vraagt om een integrale aanpak, waarbij het bedrijf zo goed mogelijk in kaart wordt gebracht. Zo bespreken we het doel van de teler en nemen we grond-, blad- en watermonsters af.

  De uitkomst van het in kaart brengen van deze startsituatie (nulmeting) is per teler verschillend en vraagt daarom om een individuele aanpak. Wij bieden met CropTimize een totaaloplossing dat bestaat uit het delen van kennis, advies, een compleet pakket aan producten en de juiste toepassingstechniek. Het afweersysteem van de plant versterken: daar draait het allemaal om.

   Compleet advies op maat
   Investeren in de planteigen afweer
   Milieuvriendelijke middelen
   Toekomstbestendig en weerbaar telen
   Specialistische begeleiding en monitoring van het hele proces

 • Een evenwichtig bodemleven verkleint de kans op bodemziekten- en plagen. Het bodemleven kan gestimuleerd worden door micro-organismen aan de bodem toe te voegen en zo de aanwezige populatie(s) te stimuleren.
 • Dankzij het verhogen van de plantvitaliteit verlopen de processen in de plant efficiënter. De cel van een plant kun je vergelijken met een fabriek: hoe efficiënter deze draait, hoe hoger de opbrengst. 
 • Binnen CropTimize zorgen wij voor een optimale waterhuishouding in het substraat. Daarmee zorgen we ervoor dat het water, dat tijdens het telen wordt toegediend, optimaal verdeeld in het substraat terecht komt. 


CropTimize producten 
Bekijk alle
Kennispartner
Wat de vraag of uitdaging op het gebied van plantweerbaarheid ook is, onze specialisten geven je graag de juiste kennis en handvaten om toekomstbestendig en weerbaar te telen. Royal Brinkman biedt hiermee een totaaloplossing aan de klant welke bestaat uit het delen van kennis, advies, een compleet pakket aan producten en de juiste toepassingstechniek.

> Bekijk hier alle kennisbankartikelen over weerbaar telen


Klantervaringen 

Westeringh Flowers over het versterken van de plantweerbaarheid met CropTimize
Wortelknobbelaaltjes kunnen veel schade veroorzaken en werden tot voor kort bestreden door de grond regelmatig te stomen. “Dat is prijzig en heeft veel nadelen”, vertelt bedrijfsleider Pim van der Veen. “Royal Brinkman wees ons op CropTimize, een totaalaanpak die de bodem en het gewas vitaler en weerbaarder maakt.”


> Lees meer 

___

Let's improve together

Toekomstbestendig en weerbaar telen is een continu proces waarin wij ons moeten blijven ontwikkelen. Het is een pad dat Royal Brinkman bewandelt samen met telers, producenten, kennisinstituten, partners en leveranciers om te komen tot nieuwe oplossingen.

 
Do not delete this link