Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Do not delete this link

Komkommertouw

Komkommertouw wordt gebruikt voor het opbinden van komkommers tijdens de teelt. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar zodat je bijvoorbeeld de tussenplanting makkelijk kunt herkennen. Royal Brinkman biedt een breed assortiment komkommertouw.
7 product(en) gevonden
Do not delete this link

Komkommertouw Valent Twine

Valent touw is speciaal ontwikkeld door Royal Brinkman en wordt in diverse teelten gebruikt. In de teelt van komkommers met hogedraadhaken wordt Valent touw steeds vaker gebruikt. Het komkommertouw zorgt voor een ondersteuning van de komkommerplant, zodat het gewas kan groeien. Bovendien is komkommertouw flexibel en in verschillende diktes en kleuren verkrijgbaar.

Soorten komkommertouw

Naast dat komkommertouw verkrijgbaar is in verschillende kleuren en diktes, kun je kiezen voor touw vervaardigd van diverse materialen:
  • Polypropyleen touw: een niet biologisch afbreekbaar touw, vervaardig van plastic materiaal. Dit komkommertouw neemt geen vocht op, waardoor kans op touwbreuk nihil is. 
  • Jute komkommertouw: Jute touw wordt uit planten van het geslacht Corchorus gehaald. De bastvezels hiervan zijn namelijk lang en zacht en hiervan kunnen sterke draden worden gemaakt. Dit touw is over het algemeen geschikt voor kasbonen-, komkommer-, en meloenenteelt. 
  • Bio valent touw: Dit touw is 100% biologisch composteerbaar en wordt gemaakt van hoge kwaliteit PLA. Er zijn meerdere soorten biologisch touw, maar Bio Valent touw is het sterkst. Daarnaast neemt het het minste vocht op waardoor de kans op touwbreuk en schimmel ook weer kleiner wordt.
Wil je meer weten over de verschillende soorten materialen van komkommertouw? Onze specialisten schreven een artikel met een uitleg over de verschillende materialen van touw

Komkommertouw kopen

Wil je komkommertouw kopen? Laat je dan altijd goed adviseren door onze specialist. Wil je een advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.
Do not delete this link