Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Gewasverzorging    Meststoffen

Meststoffen

Meststoffen bevatten belangrijke voedingsstoffen (stikstof, fosfor en kalium) die het gewas nodig heeft voor bijvoorbeeld de groei. Ieder gewas kent namelijk ander uitdagingen en behoeften. Daarom biedt Royal Brinkman een compleet assortiment vaste en vloeibare meststoffen aan dat zowel aansluit op de behoefte van het gewas als op jouw wensen.
 • Hoe kies je de juiste lekbak?

  Wanneer je meer dan 50 liter vloeibare meststoffen opslaat, moet er een lekbak in de opslagvoorziening aanwezig zijn. Maar hoe kies je de juiste lekbak? Onze specialist legt het uit. 

  Lees verder
 • Wat betekenen de CLP-pictogrammen?

  Bij producten die gevaarlijke stoffen bevatten, zoals meststoffen en chemische gewasbeschermingsmiddelen, zijn één of meerdere CLP-pictogrammen (gevarensymbolen) aangebracht op het etiket. Bekijk hier het overzicht. 

  Lees verder
 • Hoe kan je statiegeldartikelen retourneren?

  Bij het retourneren van de verpakkingen van bepaalde gewasbeschermings- en meststoffen ontvang je statiegeld. Lees hier hoe je statiegeldartikelen retourneert. 

  Lees verder

Meststoffen voor de tuinbouw

Het assortiment van Royal Brinkman bestaat uit vaste en vloeibare meststoffen voor de professionele glastuinbouw. Meststoffen zijn onder te verdelen in organische meststoffen en kunstmeststoffen. Kunstmeststoffen worden onderverdeeld in vier groepen. De eerste groep is enkelvoudige en samengestelde meststoffen, waarbij een enkelvoudige meststof één hoofdelement bevat en een samengestelde meststof - ook wel NPK meststof genoemd – twee of meer van de hoofdelementen bevat. De tweede groep is: snelwerkende en langzaam vrijkomende meststoffen. Zoals de naam al zegt, wordt er onderscheid gemaakt in werkingsduur van de meststof. De derde groep zijn strooibare meststoffen die vaak in korrelvorm toegepast worden en gestrooid worden in vollegrondsteelten. Tenslotte is er de groep oplosbare meststoffen die in poeder, kristal of korrelvorm worden toegepast. Deze meststoffen lossen op en worden via het water meegegeven aan de teelt. Daarentegen zijn organische meststoffen opgebouwd uit volledig natuurlijke grondstoffen met voordelen zoals een verbeterd bodemleven.

Merken

Binnen ons aanbod aan meststoffen koop je verschillende merken waaronder Peters Professional, Osmocote, YaraTera Substrafeed, Universol, Easygro en Fertigro vloeibare en vaste meststoffen. Kortom, bij Royal Brinkman kun je een grote diversiteit meststoffen kopen die aansluiten op jouw bemestingsrecept en de behoefte van het gewas. 

Geblende meststoffen

Naast bovengenoemde meststoffen heeft Royal Brinkman sinds 2018 ook geblende meststoffen van Ultrasol Easybag in haar assortiment. In zo’n big bag worden enkelvoudige meststoffen met elkaar geblend tot een kant-en-klaar bemestingsrecept. Door deze blend is er altijd dezelfde samenstelling aanwezig. Lees de voordelen van geblende meststoffen of samengestelde big bags.

Do not delete this link