Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
Shop    Kies een thema:    Teeltwisseling

Teeltwisseling

De afdeling ‘Teeltwisseling’ helpt u in de voorbereiding en tijdens de drukke, hectische periode van de start van de nieuwe teelt. Of dit nu eenmaal per jaar gebeurt tijdens bijvoorbeeld de tomaten- of paprikateelt, eenmaal per 10-13 weken in de chrysantenteelt, of eenmaal per 7 jaar in de rozenteelt: alles draait om een strakke planning en de juiste teeltmaterialen.
  • Teeltwisseling bij Royal Brinkman

    De start van een nieuwe teelt begint bij het verwijderen van het oude gewas; of dit nu gaat om de teelt van tomaten, komkommers of gebera's. De teeltwisseling is een belangrijke, maar hectische periode waarin veel producten vervangen dienen te worden na eenmalig of meermalig gebruiken. Royal Brinkman biedt kennis, advies en producten voor de teeltwisseling. Voor het verwijderen van het gewas , touw en atlasdraden vind je je onder andere diverse teeltwisselingsmachines in ons assortiment. Naast het verwijderen van oud gewas, touw en folie dien je de kas in z'n geheel te ontsmetten, zodat huidige ziektes en bacteriën geen kans krijgen om zich te vesten in het nieuwe gewas. Daarom bieden wij met ons concept HortiHygienz een volledige oplossing voor het ontsmetten en reinigen van de kas. Na reiniging & desinfectie worden weer nieuwe substraten, folie, touw, en/of haken geplaatst; of dit nu gaat om de groente- of bloementeelt. Na de teeltwisseling zijn de jonge planten vaak nog kwetsbaar. Clips, aanbindmaterialen en gaas bieden ondersteuning tijdens de groei van de plant in de eerste fasen. In combinatie met het advies van onze productspecialisten en de kennis vanuit de Kennisbank breng wij telers wereldwijd in staat om het rendement van hun teelt te verbeteren. Doeken en Zeilen

Folies

Bekijk alle

Substraten en Toebehoren

Bekijk alle


Teeltwisseling

Royal Brinkman biedt een breed totaalpakket ten behoeve van de teeltwisseling; van substraten, folies en gronddoeken tot aan hogedraadhaken, clips en touw voor het aanbinden van planten. De teeltwisseling is namelijk een drukke en hectische periode waarin veel verschillende handelingen aan bod komen zoals bijvoorbeeld het verwijderen van oud gewas of het plaatsen van nieuwe substraten. Of dit nu eenmaal per jaar gebeurt tijdens de teeltwisseling van tomaten of paprika's, eenmaal per 10-13 weken in de chrysantenteelt, of eenmaal per 7 jaar in de rozenteelt: alles draait om een strakke planning en de juiste teeltmaterialen.

Tomatenhaken

Wij bieden een totaalassortiment tomatenhaken voor de tomatenteelt aan. Afhankelijk van de touwdikte, touwlengte, kleuren, kleurvolgorde en een overzichtelijke verpakking bieden wij altijd een oplossing aansluiten op jouw wensen en behoefte van het gewas. Kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid zijn twee belangrijke pijlers voor het leveren van deze belangrijke producten. 

Substraten

Substraten, waaronder substraatmatten, zijn een belangrijk onderdeel om gewassen in hun behoeftes te voorzien. Steenwolmatten zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor iedere teelt, omdat ieder gewas zijn eigen uitdagingen kent. Bovendien zijn substraatmatten verkrijgbaar voor eenmalig gebruik of voor het gebruik van meerdere jaren. Royal Brinkman biedt een breed assortiment van Grodan substraten aan, zowel voor de groente- als sierteelt. 

Tuinbouwfolie

In de tuinbouw worden diverse folies gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo heb je folie nodig voor het verduisteren van de kas, het plaatsen van folie voor de nieuwe teelt of juist isolerend folie om energie te besparen in de koude wintermaanden. Royal Brinkman biedt een breed assortiment folies van Oerlemans Plastics aan voor de tuinbouw. Of dit nu gaat om zwart, wit of zwart-wit of condenserend folie. Je vindt het allemaal onder het thema Teeltwisseling.

Gronddoek

Gronddoek wordt in de tuinbouw vaak gebruikt voor onkruidwering, lichtweerkaatsing en bescherming. Afhankelijk van de wensen van jouw teelt en de toepassing kies je het juiste gronddoek. Royal Brinkman heeft verschillende gronddoeken in haar assortiment: Phormiflex, Phormisol 100 en Phormisol 137. Laat je adviseren door één van onze specialisten teeltwisseling, zodat je altijd zeker bent van de juiste keuze.

Bestel tijdig uw product 

Op royalbrinkman.nl vind je een breed assortiment producten voor de teeltwisseling. Al meer dan 3500 telers wereldwijd gingen u voor en bestellen dagelijks eenvoudig en snel producten. Bovendien heeft u altijd inzicht in uw bestelde orders via Mijn Royal Brinkman. Naast producten kunt op onze webshop ook 24/7 terecht voor kennis en advies middels onze Kennisbank. De teeltwisseling is een belangrijke periode, waardoor het van groot belang is om tijdig je benodigde producten te bestellen. Op deze manier ben je er altijd van verzekerd dat je op tijd de juiste producten ontvangt en de wisseling van de teelt eenvoudig kunt doorlopen. Ons team specialisten staat altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en je te adviseren over het juiste product. 

 Do not delete this link