Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler

Doeken en Zeilen

Bekijk alle

Folies

Bekijk alle

Substraten en Toebehoren

Bekijk alle
 • Hoe kies ik de juiste hogedraadhaken?

  Hogedraadhaken zijn een belangrijk onderdeel van de teeltwisseling. In veel gewassen worden de haken gebruikt om het gewas op de optimale werkhoogte te kunnen brengen en om jonge planten sneller te kunnen aanbinden. De hogedraadhaken kunnen geleverd worden in verschillende formaten, met verschillende soorten touw. Wij helpen u bij het kiezen van het juiste model. 

  Lees verder
 • Touw voor hogedraadhaken kiezen

  Naast de verschillende formaten hogedraadhaken, zijn er ook verschillende soorten touw die op de hogedraadhaak gewikkeld kunnen worden. De keuze voor een type touw voor hogedraadhaken wordt bepaald door de maximale plantbelasting en de hoeveelheid UV-licht in de kas. Wij helpen u bij het kiezen van het juiste touw voor uw hogedraadhaken. 

  Lees verder
 • Welke substraatmat past bij mijn teelt?

  Bedrijfsprocessen worden voortdurend aangepast om zo de maximale kwaliteit uit de eindproducten te halen. Dit zorgt voor een zware druk in de tuinbouwsector. Door nieuwe teeltoplossingen en innovaties van de Grodan substraat wordt het stuurbereik van de teelt vergroot. Maar welk substraat past bij uw teelt? En wat is het verschil tussen deze matten? 

  Lees verder
 • Welke folie is geschikt voor mijn teelt?

  Er bestaan veel verschillende soorten folies en elke folie heeft een ander doeleinde. Zo kan folie de functie hebben om te verduisteren of juist om te isoleren. Daarom is het soms lastig om de keuze te maken voor de juiste folie voor uw teelt. Onze productspecialist Teeltwisseling Martin Meuldijk geeft u een uitleg over de verschillende functies van folie en de keuze van uw folie. Want uiteindelijk wilt u natuurlijk het beste uit uw teelt halen en daar hoort ook de juiste folie bij.

  Lees verder
 • Teeltwisseling stappenplan

  Heeft u uw stappenplan al klaar voor de komende teeltwisseling? Voor veel telers is de teeltwisseling een hectische periode: binnen korte tijd wordt het oude gewas uit de kas gehaald en moet de nieuwe teelt zo snel mogelijk weer van start gaan. Om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het prettig om planmatig te werk te gaan. Daarom hebben wij een stappenplan voor de teeltwisseling opgesteld. Door alle punten van deze checklist te doorlopen, weet u zeker dat u niets vergeet!


  Lees verder
 • Hoe kies ik de juiste entclip?

  Bij het enten van verschillende gewassen - met name tomaat, paprika, aubergine, komkommer, courgette en (water)meloen - worden entclips gebruikt. Ieder soort zaailing kent andere groeiomstandigheden en daarom is het belangrijk om de juiste entclip te kiezen. In dit artikel geeft onze specialist Teeltwisseling meer uitleg over de verschillende soorten entclips en helpt hij u om de juiste entclip voor uw gewas te kiezen. 

  Lees verder

Teeltwisseling

De afdeling ‘Teeltwisseling’ helpt u in de voorbereiding en tijdens de drukke, hectische periode van de start van de nieuwe teelt. Of dit nu eenmaal per jaar gebeurt tijdens bijvoorbeeld de tomaten- of paprikateelt, eenmaal per 10-13 weken in de chrysantenteelt, of eenmaal per 7 jaar in de rozenteelt: alles draait om een strakke planning en de juiste teeltmaterialen.
Royal Brinkman biedt u een totaalpakket substraten aan ten behoeve van de tuinbouw; van steenwolmatten, -granulaat en -blokken en andere substraten. Ook de folies, gronddoeken, anti-condens folies en overige producten die tijdens de teeltwisseling nodig zijn, behoren tot het thema Teeltwisseling. Wij bieden verder een totaalassortiment hogedraadhaken voor de tomatenteelt. Gecombineerd met onze flexibiliteit met betrekking tot touwdikte, touwlengte, kleuren, kleurvolgorde en een overzichtelijke verpakking voor snelle handelingen kunnen wij u altijd voorzien in de juiste oplossing. Hierbij staan kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid voorop! Bekijk ook ons volledige assortiment teeltwisselingsproducten in de catalogus. Hier kunt u ook zonder registratie direct een offerte aanvragen.

Do not delete this link