Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
 • HortiHygienz 
  

HortiHygienz
Het antwoord op de toenemende ziektedruk in de sierteelt

Hortihygienz sierteelt

Schimmels als Fusarium, pythium en phytophthora zorgen voor veel uitval en dus opbrengstderving in sierteeltgewassen. In veel gewassen is ook de Ralstonia-bacterie een gevaar. Een goede bedrijfshygiëne is van groot belang om een besmetting te voorkomen. Daarnaast is het van belang om aan de benodigde certificeringen te voldoen en een veilige werkomgeving voor de mensen te creeëren. Hortihygienz voorziet in een totaaloplossing met aandacht voor deze 5 pijlers: teeltwisseling, personen, materialen, waterkwaliteit en verantwoord & duurzaam.

Knop


TeeltwisselingPerfecte teeltwisseling
Als de planten uit de kas zijn aan het einde van de teelt is het een ideaal moment om alle opstanden en teeltmaterialen goed te reinigen en te ontsmetten. Zo worden bacteriën, schimmels en virussen aangepakt en kan de nieuwe teelt schoon gestart worden.
MensPersonen en werkzaamheden
Medewerkers of bezoekers kunnen ongemerkt bacteriën, schimmels of virussen mee naar binnen brengen of verspreiden via handen, schoeisel en kleding. Een goede toegangshygiëne en de juiste maatregelen tijdens de gewashandelingen kunnen dit voorkomen.
MaterialenZiektevrije materialen
Via materialen als oogstkarren, gereedschappen, heftrucks en kisten kan ongewenste insleep of verspreiding van ziektekiemen ontstaan. Zorg daarom voor goede reiniging en desinfectie en maak hierover ook duidelijke afspraken met leveranciers van deze materialen.
WaterkwaliteitOptimale waterkwaliteit
Via het (giet)water verspreiden bacteriën, schimmels en virussen zich vaak razendsnel over de kwekerij. Een schoon watersysteem met een optimale waterkwaliteit is van groot belang om dit te voorkomen.

DuurzaamVerantwoord en duurzaam
HortiHygienz maakt alleen gebruik van reinigings- en desinfectiemiddelen met een toelating en bewezen werking. Telers willen immers een veilige omgeving voor hun medewerkers, aan de eisen van de afnemer voldoen én het voorkomen van aantasting van materialen en kasinrichting.
Klantervaringen

Een brandschoon watergeefsysteem bij Lugt Lisianthus
“In de teelt van Lisianthus is een goede waterkwaliteit erg belangrijk. Lisianthus wordt in de volle kasgrond geteeld en is gevoelig voor schimmels, waaronder Fusarium. Ziektekiemen kunnen zich gemakkelijk via het water verspreiden over de hele kwekerij. Daarom wilden we op de nieuwe kwekerij dat het nieuwe, schone watersysteem ook schoon zou blijven.”- Lisianthuskweker Wesley van der Lugt, Lugt Lisianthus


> Lees meer
Kwekerij Reijm Nieuwerkerk over schuimdesinfectie met Menno Florades
"Je kunt ervoor kiezen om Menno Florades als vloeistof toe te passen voor desinfectie, maar wij kiezen voor schuim. Door gebruik te maken van schuim wordt de inwerktijd langer en je maakt de behandeling goed zichtbaar. Een snelle en effectieve werking is het resultaat.”- Gerberakweker Johan Reijm, Kwekerij Reijm Nieuwerkerk


> Lees meerRelevante kennisbankartikelen

Hieronder heeft het team van HortiHygienz-specialisten relevante artikelen geselecteerd voor de sierteelt. Deze zijn ingedeeld per onderwerp, zodat je de relevante artikelen gemakkelijk kunt vinden.

 • Hygiëneprotocol gerbera

  Met behulp van verschillende hygiënemaatregelen moet voorkomen worden dat bacteriën, schimmels en virussen het bedrijf binnen komen of juist achterblijven tijdens de teeltwisseling. Het hygiëneprotocol gerbera helpt hierbij.

  Lees meer
 • Hygiëneprotocol roos

  Met behulp van verschillende hygiënemaatregelen moet voorkomen worden dat bacteriën, schimmels en virussen het bedrijf binnen komen of juist achterblijven tijdens de teeltwisseling. Het hygiëneprotocol roos helpt hierbij.

  Lees meer
 • Hygiëneprotocol gronddoek

  Met behulp van verschillende hygiënemaatregelen moet voorkomen worden dat bacteriën, schimmels en virussen het bedrijf binnen komen of juist achterblijven tijdens de teeltwisseling. Het hygiëneprotocol gronddoek helpt hierbij.

  Lees meer
 • Hoe stel je een hygiëneplan op?

  Voor het hanteren van een zo hygiënisch mogelijke werkwijze, is het raadzaam om een hygiëneplan op te stellen. Dit helpt je om de bedrijfshygiëne zo goed mogelijk te kunnen controleren en daarmee te waarborgen.

  Lees meer
 • Hoe voer je een desinfectiescan uit?

  Om in kaart te brengen in hoeverre de hygiëne binnen je bedrijf op orde is, kan je gebruik maken van de desinfectiescan. Hiermee bepaal je in hoeverre er binnen bepaalde risicogebieden sprake is van een goede bedrijfshygiëne.

  Lees meer
 • Tips voor onderhoud van een desinfectiemat

  Een desinfectiemat is een preventieve hygiëneoplossing om de insleep van micro-organismen tegen te gaan. Maar alleen het plaatsen van een desinfectiemat is niet genoeg; deze moet ook goed onderhouden worden.

  Lees meer
 • Hoe reinig je materialen?

  Vervuiling die ontstaat door plantresten, plantsappen, grond, stof en ander organisch materiaal hecht zeer sterk aan diverse oppervlakken. Een grondige reiniging is daarom van groot belang om hygiënisch te kunnen werken.

  Lees meer
 • Hoe gebruik je pH strips?

  De pH van een vloeistof geeft aan of een vloeistof zuur, neutraal of basisch is. Om de pH van een vloeistof te bepalen, kan je gebruik maken van pH strips.

  Lees meer
 • Ga voor een optimale waterkwaliteit met Huwa-San

  Huwa-San is een gestabiliseerde waterstofperoxide dat zich onderscheidt door zijn superieure stabiliteit en uiterst efficiënte werking. Het is hét uitgelezen product om in te zetten voor het krachtig reinigen van uw druppelslangen, beregeningsleidingen of nevelysteem.

  Lees meer
 • Hoe reinig je de regenleiding?

  Een goede waterkwaliteit is voor een teler van enorm belang. Daarom is het belangrijk om de waterkwaliteit zo goed mogelijk te monitoren en te controleren. Eén van de onderdelen hiervan is het reinigen van de regenleiding.

  Lees meer
Meer informatie
Do not delete this link