Alles voor de professionele glastuinbouw Persoonlijk advies van specialisten Meer dan 30.000 producten
Winkelmandje
0
progress indicator
Bezig met toevoegen...
Dé webshop voor de professionele teler
 • Shop 
 • Ervaringen 
 • HortiHygienz
 •  
 • Ervaring Axia Vegetable Seeds

  Axia Vegetable Seeds


  “Risico's op overdracht van ziektekiemen zijn zo goed mogelijk uitgesloten


  - Colin Verbeek – Bedrijfsleider teelt Axia Vegetable Seeds -

  “De aandacht voor hygiëne is altijd al groot geweest hier bij Axia Vegetable Seeds, maar sinds het GSPP certificaat moeten wij voldoen aan de strengste hygiëne-eisen. Het duurt jaren om een nieuw tomatenras te veredelen en wij werken volgens de strengste hygiëneprotocollen. We doen er alles aan om ziekten en plagen als Clavibacter en het ToBRFV virus buiten de deur te houden.”
  • Focus op veredeling

   Bij Axia Vegetable Seeds ligt op dit moment de focus op de veredeling van ToBRV resistente rassen. De resistentie tegen dit virus bouwen zij in door middel van terugkruising in bestaande rassen. Colin: ”We maken hierin mooie stappen en in onze demokas zijn de eerste resultaten hiervan te bekijken. Strenge hygiënerichtlijnen zijn hierbij essentieel. Royal Brinkman adviseert ons bij het hele hygiëneprotocol. Ziektekiemen moeten we buiten de deur houden!”

   Dirk Timmers, specialist hygiëne en desinfectie bij Royal Brinkman is overduidelijk: “Hygiëne begint bij de voordeur. Hoe zorg je ervoor dat personen niet ongemerkt ziektekiemen mee naar binnen brengen? Bij Axia in Naaldwijk gaan alle personen bij de entree allereerst door een hygiënesluis waar handen én schoeisel gedesinfecteerd worden. De toegang is uitermate streng; het draaikruis opent pas nadat handen zijn ingesprayd met Fadex Rapid. Vervolgens loopt men over de roterende borstels waarbij het schoeisel tegelijkertijd gereinigd én gedesinfecteerd wordt met Menno Florades.”


   "Onze focus ligt op ToBRFV resistente rassen."

   -Bedrijfsleider Colin Verbeek, Axia Vegetable Seeds


  • Links Colin Verbeek, Axia Vegetable Seeds en rechts Dirk Timmers, Royal Brinkman.

  • Vaste looproute

   Personen volgen een vaste routing voordat de kasafdeling betreden mag worden. Alle medewerkers en bezoekers gaan verplicht door de kleedruimte. Medewerkers trekken hun bedrijfskleding aan, bezoekers hun gastenkleding. Alle denkbare eigendommen van buiten, blijven ín de kleedkamer. Zaken van buiten die toch mee het bedrijf in moeten, worden ontsmet via UV-C licht. De bedrijfskleding blijft op het bedrijf en wordt ter plaatse gewassen. Het hygiëneprotocol wordt vervolgd door het handen wassen bij de wasbakken. Het goed reinigen van de handen met Fadex Rapid draagt bij aan het tegengaan van de verspreiding van ziektekiemen.

   Dirk Timmers vertelt: “De looplijnen in de bedrijfsruimte zijn duidelijk afgebakend. Op deze manier gaan de medewerkers ook ná de koffiepauze weer langs de wasbakken om de handen opnieuw verplicht te wassen. De medewerkers dragen wegwerphandschoentjes bij hun werkzaamheden in de kas. In de centrale corridor hangen bij elke afdeling dispensers met Fadex Rapid. Bij het betreden van iedere kasafdeling geldt opnieuw: handen insprayen! Zo voorkom je ook een eventuele besmetting en verspreiding van afdeling naar afdeling.”


   "Voorkom een eventuele besmetting.”

   -Dirk Timmers, specialist hygiëne en desinfectie Royal Brinkman

  Maatwerk

  Voor het reinigen en desinfecteren van materialen gebruikt Axia Vegetable Seeds de Menno Hortisept Clean Plus én Menno Florades. Menno Hortisept Clean Plus is een krachtige reiniger, die hardnekkige vervuiling eenvoudig losweekt. Daarna spoel je de losgekomen vervuiling gemakkelijk met water eraf. Vervolgens zorgt Menno Florades voor een 100% desinfectie. Deze kan gesproeid of geschuimd worden. Door gebruik van bijvoorbeeld een schuimlans, kun je Menno Florades schuimend toepassen. Het voordeel van schuim is dat het middel effectiever werkt, het zorgt dat alle oppervlaktes goed geraakt worden en langer nat blijven. Voor het desinfecteren van kasafdelingen bij de teeltwisseling wordt Menno Florades schuimend toegepast. Met schuim zie je zelf heel duidelijk of je alle onderdelen goed hebt geraakt, en dus goed hebt gedesinfecteerd. Daarnaast realiseer je een langere inwerktijd van het middel. De messen en scharen die tijdens de dagelijkse werkzaamheden gebruikt worden, gaan aan het eind van iedere werkdag in een bad met Menno Florades oplossing. Ze worden ook niet uitgewisseld tussen de afdelingen.


  • Alle personen lopen bij de entree allereerst over de hygiënesluis voor desinfectie van handen en schoeisel.
  • De bedrijfskleding blijft op de kwekerij en wordt ter plaatse gewassen.
  • Opnieuw handen wassen is protocol bij de entree, maar ook na elke pauze bij het hervatten van de werkzaamheden.


  • Binnenkomende goederen

   Virussen kunnen ook binnenkomen via leveringen van materialen afkomstig van buitenaf. Deze inkomende goederen vormen een mogelijke kans op besmetting. Colin: “Daarom accepteren we hier geen europallets. Alle leveringen worden afgestapeld en gedesinfecteerd met Menno Florades, voordat we ze hier naar binnen halen. Zo voorkomen we dat virussen meekomen via goederen, dozen, pallets, cans en andere verpakkingsmaterialen.”

   "Wij accepteren geen europallets."

   -Bedrijfsleider Colin Verbeek, Axia Vegetable Seeds


  Ervaringen

  Axia Vegetable Seeds heeft hygiëne topprioriteit gemaakt. Colin Verbeek: “Alle risico’s op overdracht van virussen zijn zo goed mogelijk uitgesloten. Uiteindelijk met één doel: gezonde zaden voor onze klanten, tomatentelers wereldwijd. Royal Brinkman adviseert ons bij het hele hygiëneprotocol. De producten van Menno zijn effectieve reinigers en desinfectiemiddelen en ze tasten de materialen niet aan. Samen hebben wij een optimaal hygiënelevel voor ons bedrijf weten te realiseren!”


  • Menno Hortisept Clean Plus is een krachtige reiniger, die hardnekkige vervuiling eenvoudig losweekt.
  • Menno Florades zorgt voor een 100% desinfectie. Deze kan gesproeid of geschuimd worden.
  • De producten van Menno zijn effectieve reinigers en desinfectiemiddelen en ze tasten de materialen niet aan.
   

  ___

  HortiHygienz
  De totaaloplossing voor vraagstukken rond hygiëne in de tuinbouw

  Wij geloven erin dat telers wereldwijd met een optimale bedrijfshygiëne een zo hoog mogelijk rendement kunnen halen uit hun gewas. HortiHygienz is wereldwijd inzetbaar als totaaloplossing voor bedrijfshygiëne. Wat de vraag of uitdaging op het gebied van bedrijfshygiëne ook is, HortiHygienz heeft dé oplossing voor jou!
  Do not delete this link